Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Για 1η φορά η χορωδία του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών στον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα, στην Πάτρα

Για 1η φορά η χορωδία του Μητροπολιτικού...

Θα ψάλλει με τον χοράρχη της & Λαμπαδάριο της Μητρόπολης Αθηνών, Αλέξιο Κατσαρό στην ιερά αγρυπνία την Παρασκευή 29/11 στις 22.00

Λαμπρός προμηνύεται ο φετινός εορτασμός του Πολιούχου των Πατρών Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου και όπως έγινε γνωστό, για 1η φορά θα δώσει το παρών στις λατρευτικές εκδηλώσεις που θα γίνουν, η Χορωδία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, η οποία και θα ψάλλει με τον χοράρχη της Αλέξη Κατσαρό στην ιερά αγρυπνία της Εορτής του Αγ. Ανδρέου, την παραμονή, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 στις 10 το βράδυ. Ο Αλέξης Κατσαρός είναι ο Λαμπαδάριος του Καθεδρικού Ναού Αθηνών, απ’ όπου η ΕΡΤ μεταδίδει σχεδόν κάθε Κυριακή την Θεία Λειτουργία.

Θα είναι ξεχωριστή τιμή για την Πάτρα ο ερχομός και της βυζαντινής αυτής χορωδίας με επικεφαλής χοράρχη – ιεροψάλτη τον κ. Κατσαρό που θα ψάλλει και θα δοξολογήσει τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα, στο νέο ιερό ναό, στον τόπο του μαρτυρίου του, την Πάτρα. Να προσθέσουμε πως η χορωδία του Μητροπολιτικού ναού Αθηνών έρχεται μετά από σχετική πρόσκληση που απηύθυνε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομος.

Ο χοράρχης κ. Κατσαρός γνωρίζει τον Μητροπολίτη Πατρών από τα πρώτα βήματα της Ιεροσύνης του, από την Αρκαδία, από την οποία κατάγεται και ο ίδιος. Γιος ιερέα, ο κ. Κατσαρός έλκει την καταγωγή του από το Λεβίδι Αρκαδίας, εκεί όπου πρωτογνώρισε τον κ.κ. Χρυσόστομο, ως Ιεροκήρυκα, τότε, της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις