Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Μαρία Αλιφέρη πήγε καλεσμένη στην Μελέτη: "Νταβατζήδες δεν είχα ποτέ στη δουλειά μου"

Η Μαρία Αλιφέρη πήγε καλεσμένη στην Μελέ...

Άφησε σαφή υπαινιγμό ότι είχε θεωρηθεί δεξιά από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και έτσι διώχθηκε από την ΕΡΤ

Η Σπαρτιάτισσα στην καταγωγή ηθοποιός Μαρία Αλιφέρη, ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή στο κοινό από τη σειρά «η Κραυγή των λύκων» και το τηλεπαιχνίδι «Τα Τετράγωνα των Αστέρων» των αρχών της δεκαετίας του ’80 ήταν καλεσμένη το βράδυ της Τρίτης 26/11/2019 στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» της Ελεωνόρας Μελέτη.

Η γνωστή και λαμπερή ηθοποιός που παραμένει όμορφη και γοητευτική στα 69 της χρόνια, μίλησε για πολλά όπως και για την περίοδο που ήταν εκτός τηλεόρασης. Μάλιστα, η Μαρία Αλιφέρη αποκάλυψε και το παρασκήνιο της απομάκρυνσής της στις αρχές της δεκαετίας του ’80, από τη δημόσια τηλεόραση, όταν στην εξουσία ανέβηκε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.

«Νταβατζήδες και νονούς δεν είχα ποτέ στη δουλειά μου αλλά θεωρήθηκε ότι είμαι δημιούργημα, όπως έμαθα εκ των υστέρων, και σύμβολο της δεξιάς. Οπότε έπρεπε να δημιουργήσουν τα δικά τους σύμβολα», είπε μεταξύ άλλων η Μαρία Αλιφέρη για τον τότε διωγμό της από την ΕΡΤ κι ενώ ήταν την εποχή εκείνη από τις πλέον επιτυχημένες και προβεβλημένες τηλεοπτικές παρουσίες.

Επίσης πρόσθεσε τα εξής: «Δέκα χρόνια μετά είπα “καλημέρα σας”. Εννέα χρόνια, ώσπου να έρθει η ιδιωτική τηλεόραση, έπαιζα αδιάλειπτα θέατρο αλλά δεν μπορούσα να βγω να πω “παίζω θέατρο”. Δεν είχα δώσει καμία συνέντευξη. Αν ψάξετε αυτά τα εννέα χρόνια δεν υπάρχω πουθενά».

Όσο για το αν την πλήγωσε η απομάκρυνση εκείνη, παραδέχθηκε: «Με στεναχώρησε πολύ. Απλώς δεν το φώναξα, δεν το παραπονέθηκα δημόσια και δεν το αντάλλαξα αν και είχα προσφορές ξεπουλήματος».

Η Μαρία Αλιφέρη που φέτος παίζει στη νέα κωμική σειρά του Alpha “Σπίτι είναι”, αναφέρθηκε και στο σοβαρό τροχαίο που είχε και ήρθε αντιμέτωπη με τον θάνατο. Μάλιστα, είχε νοσηλευτεί στην Εντατική για πέντε ημέρες. «Εύχομαι όποιος το αντέχει, να το περάσει. Γιατί έτσι επιβεβαιώνεται ότι δεν είμαστε αθάνατοι! Πήγα και ήρθα! Τραυματίστηκα πολύ σοβαρά. Ήταν μια μεγάλη εμπειρία γιατί θεωρώ ότι οι άνθρωποι ξεχνιόμαστε και ζούμε σαν να είμαστε αθάνατοι και δεν αξιοποιούμε τον χρόνο μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight