Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Το σπιράλ και η ατομική πρωτοβουλία των ενεργών πολιτών

Το σπιράλ και η ατομική πρωτοβουλία των ...
Πολίτης Στάθης

του Στάθη Θ. Πολίτη

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το ιδρυτικό συνέδριο της δημοτικής παράταξης «σπιράλ», ενός εγχειρήματος που ήδη στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές των Πατρών αγκαλιάστηκε από τους συνδημότες οι οποίοι επιβράβευσαν την εναλλακτική και καινοτόμα παρουσία του, παρά τους ελάχιστους μήνες παρουσίας του στα κοινά της πόλης.

Με το ιδρυτικό του συνέδριο, το «σπιράλ» ξεκίνησε και επίσημα την πορεία του προς την επίτευξη της μοναδικής στόχευσης της ύπαρξής του –τη δημιουργία μίας Πάτρας διαφορετικής, μίας πόλης σύγχρονης και ανοιχτής, όπου θα περηφανεύονται πως ζουν οι δημότες της και θα απολαμβάνουν τις εκεί στιγμές τους οι επισκέπτες της.

Το ιδρυτικό συνέδριο προσέθεσε με την σειρά του νέες καινοτομίες στο όλο εγχείρημα. Το «σπιράλ» αποτελεί πλέον οργανωμένη δημοτική παράταξη με καταστατικό λειτουργίας και αρμόδια όργανα, όπου ενεργό μέρος έχουν όλα τα εκατοντάδες μέλη της παράταξης –τονίζοντας και στην πράξη την ανοιχτοσύνη του χαρακτήρα της. Κατέκτησε δε και μία πανελλαδική πρωτιά, όντας η πρώτη δημοτική παράταξη στην χώρα που απέκτησε ΑΦΜ.

Τα προηγούμενα χρόνια, εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας, μάθαμε ως κοινωνία να επιλέγουμε την εύκολη κριτική από την εξέδρα, τον σχολιασμό όντες έξω από τον χορό και την ίδια στιγμή, συνηθίσαμε να έχουμε την απαίτηση να αλλάξουν όλα και βεβαίως την πεποίθηση πως για όλα φταίνε τα κυκλώματα, οι μηχανισμοί, το κακό μας το ριζικό και δεν ξέρω κι εγώ ποιος άλλος.

Φευ –εάν, πρώτα απ΄όλα, δεν κάνει ο καθένας μας την αυτοκριτική του και δεν πάρει την πρωτοβουλία να αφήσει την άνεση του καναπέ του και να συμμετάσχει ενεργά σε μία συλλογική προσπάθεια αλλαγής της πορείας αυτής της πόλης, τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ.

Αυτό ακριβώς είναι το «σπιράλ» και με αυτό το σκεπτικό ιδρύθηκε. Μία συνάθροιση ατομικών πρωτοβουλιών, μία συλλογικότητα ενεργών πολιτών που πήραμε τη μεγάλη απόφαση να σταματήσουμε να είμαστε θεατές και κριτές του κατρακυλίσματος της πόλης μας και να μετατραπούμε σε συλλογική δύναμη ριζικής μεταβολής αυτής της κατάστασης.

Αυτή η προσπάθεια χωρά όλες και όλους όσους πιστεύουν πως μας αξίζει μία άλλη πόλη για εμάς και τα παιδιά μας, όσους δεν επαναπαύονται με τις επίχρυσες μετριότητες και δεν καταφεύγουν στην ευκολία του ωχαδερφισμού. Όλους όσους πιστεύουμε πως η μόνη πιθανότητα να αλλάξει αυτή η πόλη είναι εάν πάρουν τις τύχες της στα χέρια τους, ενεργοί και ικανοί πολίτες που νοιάζονται μόνο για αυτήν –και όχι για προσωπικές και κομματικές ατζέντες και φιλοδοξίες.

Το «σπιράλ» ιδρύθηκε για την πόλη του μέλλοντός μας.

Κι όλα δείχνουν πως η πόλη, έχει αρχίσει να το αγκαλιάζει.

 

Στάθης Θ. Πολίτης

Επιχειρηματίας - Σύμβουλος Επικοινωνίας

Ιδρυτικό μέλος του σπιράλ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις