Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πιο κοντά στην Παιδοψυχιατρική του Καραμανδανείου - Τεράστιο κενό στη Νοτιοδυτική Ελλάδα

Πιο κοντά στην Παιδοψυχιατρική του Καραμ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Αλλάζει ο χώρος και έρχεται νοσηλευτικό προσωπικό

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η δημιουργία  Παιδοψυχιατρικής κλινικής στο παλαιό Καραμανδάνειο, όπου λειτουργεί πια το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα – Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων.  Η κλινική θα αρχίσει να λειτουργεί με τις απαραίτητες αλλαγές στον χώρο αλλά και την έλευση του νοσηλευτικού προσωπικού Από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια υπεγράφη η μετακίνηση δύο παιδοψυχιάτρων από το ΠΓΝΠ ενώ δρομολογoύνται σε συνεργασία με τη Διοικήτρια Β. Γεωργιοπούλου, οι διαδικασίες πλήρους στελέχωσης της Κλινικής με επιπλέον γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και η κατάλληλη διαμόρφωση των χώρων.

Η κλινική θα λειτουργεί στο χώρο του ημι-υπογείου ενώ στο ισόγειο θα λειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία. Όπως εξήγησε στο thebest.gr η διευθύντρια του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος Βιολέτα Σιγάλα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο γιατροί ενώ θα πάνε στην κλινική και δύο γιατροί από το Ρίο.

«Αυτό που λείπει είναι το νοσηλευτικό και θεραπευτικό προσωπικό, κοινωνικός λειτουργός, λογοθεραπευτής. Από εκεί και πέρα από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο χώρο, δε θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να ολοκληρωθούν» αναφέρει.

Στόχος τα 12 κρεβάτια- Τι γίνεται τώρα με τα περιστατικά που χρειάζονται νοσηλεία

Να τονίσουμε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα καθώς στη Νοτιοδυτική Ελλάδα δεν υπάρχει τίποτα για τα παιδιά που χρειάζονται να νοσηλευτούν σε παιδοψυχιατρική κλινική. Στην ουσία δεν υπάρχουν οι απαραίτητες δομές με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά που χρήζουν βοήθειας.

Υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις όπου παιδιά χωρίς επιθετικότητα έχουν φιλοξενηθεί ένα βράδυ στην παθολογική κλινική του Καραμανδανείου, αλλά ως εκεί, αφού δεν υπάρχει και το κατάλληλο προσωπικό για την αντιμετώπιση των περιστατικών, αναφέρει η κ. Σιγάλα.

Σύμφωνα με τη κα Σιγάλα τα περιστατικά που χρειάζονται βοήθεια είναι πολλά και αφού δεν υπάρχει λύση στην περιοχή μετακινούνται σε νοσοκομεία της Αθήνας όπου κι εκεί δεν επαρκεί ο χώρος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις