Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Επίσκοπος Χρύσανθος στον εσπερινό στον πανηγυρίζοντα ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου

Ο Επίσκοπος Χρύσανθος στον εσπερινό στον...

Την Τετάρτη 20/11/2019 στις 6 το απόγευμα

Η σημαντική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου τιμάται στις 21 Νοεμβρίου από την εκκλησία μας και μάλιστα ανήκει στις λεγόμενες Θεομητορικές εορτές.

Στην Πάτρα μεγάλη θρησκευτική πανήγυρη γίνεται στον ιερό ναό των Εισοδίων κοντά στην πλατειούλα Αγ. Γεωργίου και το Αρχαίο Ωδείο που ανήκει στην ενορία του Αγίου Νικολάου. Ο εορτασμός θα ξεκινήσει την Τετάρτη 20/11 στις 6 το απόγευμα, με τον πανηγυρικό εσπερινό μετά αρτοκλασίας όπου θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος που θα κηρύξει και το Θείο λόγο. Θ’ ακολουθήσει στις 22.00 ιερά αγρυπνία όπου θα ιερουργήσει ο αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Παπασταύρου από την γειτονική ενορία της Παντάνασσας ενώ ανήμερα την Πέμπτη 21/11 το πρωί στην πανηγυρική Θεία λειτουργία θα είναι ο αρχιμανδρίτης Μάρκος Τζανακάκης, ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Πατρών. Ο εορτασμός θα ολοκληρωθεί στις 18.00 με τον μεθεόρτιο εσπερινό.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι ακριβώς γιορτάζουμε με τα Εισόδια της Θεοτόκου, ο Ιωακείμ και η Άννα δυσκολεύτηκαν ν’ αποκτήσουν παιδί και μετά από πολλή προσευχή, είχαν συμφωνήσει να αφιερώσουν το τέκνο τους, την Παναγία στον Θεό. Αποκτώντας λοιπόν τη Μαρία, την πήγαν όταν ακόμη αυτή ήταν παιδί, στον Ναό της Ιερουσαλήμ προκειμένου να την αφιερώσουν στον Θεό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις