Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Τρόποι να βγάλεις χρήματα

Τρόποι να βγάλεις χρήματα

Του Στέλιου Ταταράκη

 

Δεν υπάρχουν πολύ τρόποι να βγάλει κάποιος χρήματα. Δύο τρόποι είναι ή να βρεις μια δουλειά σε μια εταιρεία ή μια άλλη λύση είναι να δημιουργήσεις μια εταιρία από την αρχή. Αυτές είναι δύο προτάσεις για να βγάλουμε χρήματα. Η δική μου άποψη είναι πως η δεύτερη επιλογή είναι καλύτερη, όμως όλοι έχουμε την δικιά μας που ίσως είναι διαφορετική και σεβαστή.

Η πρώτη επιλογή είναι πολύ καλή λύση να την επιλέξει κάποιος, το γεγονός πως βγάζεις χρήματα είναι πολύ θετικό και σε αυτή την περίοδο που διανύουμε όλοι μας αυτό έχουμε σαν πρώτο στόχο στο μυαλό μας. Παρόλο που η δεύτερη επιλογή μου αρέσει περισσότερο, βρίσκομαι στην πρώτη επιλογή και η εμπειρίες που περνώ καθημερινά είναι πολύτιμες και με βοηθάνε αρκετά στην καθημερινότητα μου. Αυτό είναι το ωραίο στη δουλειά, η συνεχής εξέλιξη και τα συνεχόμενα μαθήματα. Τέλος μέσα από αυτά βοηθάμε τον εαυτό μας να δημιουργήσει νέες δεξιότητες για το μέλλον του.

Υπάρχουν κάποιες διαφορές ανάμεσα στις δύο επιλογές, κάποιες είναι μικρές και άλλες λίγο σημαντικότερες. Οι κυρίες διάφορες σχετίζονται με το φόρτο εργασίας, τα ωράρια εργασίας, το άγχος, την πίεση, την κούραση και την ελευθερία. Δεν είμαστε όλοι για όλα και για αυτό δεν τα κάνουμε όλα, όμως κανείς δεν μας εμποδίζει να δοκιμάσουμε. Μόνο δοκιμάζοντας μπορείς να γνωρίζεις και να μάθεις. Σε μια επιχείρηση ένας είναι αυτός που παίρνει την τελική απόφαση για όλα τα θέματα και όλοι είναι υποχρεωμένοι να υπακούσουν. Αυτή είναι ίσως και η μεγαλύτερη διαφορά στις δύο επιλογές. Ακόμα άλλη μια σημαντική διαφορά είναι τα λεφτά, σχεδόν πάντα το αφεντικό παίρνει περισσότερα από έναν υπάλληλο και ο λόγος είναι οι περισσότερες ευθύνες που έχει ο ένας από τον άλλο.

Για να μην γελιόμαστε τίποτα δεν είναι εύκολο να γίνει, όλα θέλουν χρόνο και επιμονή για να στηθούν. Τα αφεντικά για να φτάσουν εκεί που είναι τώρα, δεν το πέτυχαν με το να κάθονται οπότε ας σταματήσουμε να τα σνομπάρουμε και να λέμε πως δεν κάνουν τίποτα, γιατί για να μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να συνεχίσει να υπάρχει η επιχείρηση σημαίνει πως έχουν δουλέψει γι' αυτό.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε ως υπάλληλοι για να βγάλουμε περισσότερα λεφτά και να αλλάξουμε θέση στην ιεραρχία, είναι να αρχίσουμε να προσφέρουμε λίγο παραπάνω από αυτό που δίνουμε ήδη. Μονοι μας καθορίζουμε την αξία μας, οπότε όσο πιο χρήσιμοι γινόμαστε και βοηθάμε τόσο θα μεγαλώνουμε μέσα στην επιχείρηση. Εμείς πρέπει να ανεβάσουμε την “τιμή“ μας γιατί από εμάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό.

Τέλος, ανάλογα με την δουλειά και την βοήθεια που προσφέρουμε στην επιχείρηση θα πάρουμε την ανάλογη ανταμοιβή. Στο χέρι μας είναι τι επιλογή θα κάνουμε και σε πιο πόστο θα είμαστε. Ας σταματήσουμε να γκρινιάζουμε και ας πιάσουμε δουλειά καλύτερα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις