Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιστορίες παιδιών στην Πάτρα που ζουν την πείνα και τη βία, δίπλα μας

Ιστορίες παιδιών στην Πάτρα που ζουν την...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

150 οικογένειες βοηθιούνται κάθε μήνα από το «Φωτεινό αστέρι»

Εκατοντάδες είναι οι πατρινοί που χρειάζονται οικονομική στήριξη και βοήθεια προκειμένου να καταφέρουν να επιβιώσουν.

Σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για ανθρώπους που πρέπει να μεγαλώσουν παιδιά χωρίς όμως να έχουν ούτε τα απαραίτητα κυρίως, τις περισσότερες φορές τουλάχιστον, λόγω της ανεργίας.

Παιδιά στην πείνα και την εξαθλίωση

Πριν λίγες μέρες, τους ανθρώπους από το «Φωτεινό αστέρι»- που προσπαθεί- με όσα μέσα διαθέτει- να στηρίζει οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, συγκλόνισε ένα  6χρονο κοριτσάκι που παρακαλούσε τη μητέρα του να μην της δώσει πάλι να φάει μακαρόνια, αλλά λίγο κρέας.

Η 35χρονη μητέρα και το κοριτσάκι της βρέθηκαν με την κοινωνική λειτουργό του συλλόγου. «Δε θέλω άλλα μακαρόνια μαμά, σε παρακαλώ δώσε μου λίγο κρέας» ήταν η φράση που ειπώθηκε σε αυτή τη συνάντηση και δείχνει πώς η οικονομική ανέχεια και τα προβλήματα επιβίωσης οδηγούν τα παιδιά στο να καταλάβουν από νωρίς τη σκληρότητα της ζωής, μας λέει το «Φωτεινό αστέρι».

«Έχουμε πολλές περιπτώσεις παιδιών που φτάνουν στο σημείο να λιγουρεύονται πράγματα όπως σοκολάτες, μαρμελάδες κ.α. που για τους περισσότερους είναι απλά και δεδομένα» μας λένε οι άνθρωποι από τον Σύλλογο το  «Φωτεινό αστέρι» που προσπαθεί να βοηθά όσους περισσότερους μπορεί. 

Παιδιά που βιώνουν τη βία μέσα στο σπίτι και ζουν με ακατάλληλες μητέρες

«Δεν είναι όμως η πείνα το μόνο που έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά παιδιά» λέει στο thebest.gr η κοινωνική λειτουργός του Συλλόγου,  Πολυτίμη Περδίκη.

«Πριν λίγο καιρό γνωρίσαμε ένα αγοράκι που πηγαίνει στο νηπιαγωγείο και αντιμετωπίζει προβλήματα συμπεριφοράς. Έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια του από την μητέρα του καθώς έχει κριθεί ακατάλληλη με αποτέλεσμα εκείνο να αντιμετωπίζει πολλά σοβαρά θέματα.

Ο μπαμπάς είναι αρκετά μεγάλος σε ηλικία και δεν εργάζεται. Το παιδί έμενα με τη γιαγιά του για ένα διάστημα και ο μπαμπάς αγνοούσε πάρα πολλά πράγματα σε σχέση με τη ζωή τα μητέρας. Αυτή τη στιγμή η γιαγιά έχει βρεθεί με ένα παιδί και δε ξέρει πώς να το μεγαλώσει. Εμείς βοηθούμε όσο μπορούμε με τρόφιμα και ρούχα. Παράλληλα έχουμε και την ψυχολόγο η οποία έχει αναλάβει το παιδί ενώ κάνει και κάποιες δράσεις εδώ» μας εξηγεί.

«Το παιδί πρόσφατα άλλαξε σχολείο και μεταφέρθηκε σε ένα ειδικό σχολείο όπου μπορούν να διαχειριστούν τη συμπεριφορά του.  Αν και χρειάζεται δουλειά, παρουσιάζει βελτίωση, αν σκεφτεί κανείς ότι το παιδί αυτό έχει δει πολλά περιστατικά  βίας μέσα στο σπίτι.  Βία μεταξύ των γονιών και μάλιστα από η μητέρα προς τον πατέρα, και όχι το αντίθετο.  Για αυτό και  πατέρας του παιδιού πήρε την απόφαση να χωρίσουν. Αυτά τα περιστατικά βίας, το παιδί τα μιμείται» μας εξηγεί.

Γυναίκες που προσπαθούν να επιβιώσουν και να κάνουν μία νέα αρχή με ένα μωρό στην αγκαλιά

Από την άλλη, να δίχρονο αγοράκι προσπαθεί να επιβιώσει έχοντας έρθει στην Πάτρα με την μητέρα του η οποία ζήτησε βοήθεια από το «Φωτεινό αστέρι».

«Ήρθε στην Πάτρα μόνη με ένα παιδί στην αγκαλιά σπαθώντας με πολλές δυσκολίες να ξεκινήσει τη ζωή της και να βρει δουλειά. Πρόκειται για μία 22χρονη μητέρα….» μας λέει η κοινωνική λειτουργός του Συλλόγου.

Όσο για το πόσες οικογένειες καταφεύγουν στο Φωτεινό Αστέρι για να επιβιώσουν;

Υπάρχουν οικογένειες που έχουν ανάγκη να εξυπηρετηθούν παραπάνω από δύο φορές το μήνα . Συνολικά από το «Φωτεινό Αστέρι» καταφεύγουν 150 οικογένειες τον μήνα. Υπάρχουν κι εκείνες που χρειάζονται βοήθεια κάθε εβδομάδα.

*Ο σύλλογος στηρίζεται στη προσφορά απλών πολιτών που μπορούν να επικοινωνούν στο  [email protected] και στα τηλ.6981044800 και 2611122497.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις