Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έφυγαν μέσα σε λίγα λεπτά από τη Μονή Πορετσού Αχαΐας - ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

Έφυγαν μέσα σε λίγα λεπτά από τη Μονή Πο...

Τελικά δεν φιλοξενήθηκαν εκεί

Στους κοινόχρηστους χώρους της δομής φιλοξενίας στη Μυρσίνη Ηλείας βρίσκονται οι 55 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν αρνηθεί να μείνουν στη Μονή Πορετσού στην ορεινή Αχαΐα.

Οι πρόσφυγες έφτασαν στην ανακαινισμένη Μονή όπου υπάρχουν όλα εκείνα που θα χρειάζονταν για τη διαμονή τους (θέρμανση, ντουλάπες κ.α.), το μεσημέρι της Πέμπτης, ωστόσο στην πλειοψηφία τους αρνήθηκαν να παραμείνουν στο απομονωμένο σημείο που τους πήγαν. Μάλιστα κατά την αποχώρηση τους φώναζαν "No good".

 Στην αποχώρηση των προσφύγων και μεταναστών που χθες έφτασαν στην Ιερά Μονή Πορετσού προκειμένου να φιλοξενηθούν, αναφέρθηκε ο πρώην δήμαρχος Αροανίας, Ιωάννης Φιλιππόπουλος μιλώντας στην Ώρα Ελλάδος 7:00. Όπως χαρακτηριστικά είπε, έφτασαν 61 άτομα, μπήκαν στη Μονή με τις αποσκευές τους, αλλά σχεδόν αμέσως βγήκαν ξανά λέγοντας πως δεν είναι καλά και πως είναι καλύτερα στη Μόρια, μπήκαν ξανά στο λεωφορείο και αποχώρησαν. Σύμφωνα με τον ίδιο στον χώρο παρέμειναν μόνο 3 γυναίκες και 3 παιδιά. Όπως είπε ο πρώην δήμαρχος, δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τους κατοίκους της περιοχής, ενώ τόνισε πως η Μονή είχε πρόσφατα ανακαινιστεί και είναι σε καλή κατάσταση, με μοναδικό μειονέκτημα το γεγονός πως είναι λίγο απομακρυσμένη.

 

 

 

 

 

 

Φωτ.:eurokinissi 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις