Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι γίνεται με τις ανεμογεννήτριες που βρίσκονται -κομματιασμένες- στο λιμάνι της Πάτρας;

Τι γίνεται με τις ανεμογεννήτριες που βρ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Παραμένουν στο ύψος της πύλης 7 του παλιού λιμανιού

Τμήματα ανεμογεννητριών παραμένουν στο ύψος της πύλης 7 του παλιού λιμανιού, εδώ και τουλάχιστον εναν χρόνο. Κι ενώ ο χώρος χρησιμοποιούνταν προσωρινά και ειδικά διαμορφωμένοι τράκτορες με υπερμεγέθη ρυμουλκούμενα τμήματα αναλάμβαναν τη μεταφορά τους προς  τα αιολικά πάρκα όπου και θα πακτωθούν, κάποιες ανεμογεννήτριες έχουν ξεμείνει για πολλούς μήνες μέσα στο παλιό λιμάνι, πολύ κοντά στο θεατράκι στην μαρίνα της Πάτρας.

Τα εν λόγω τμήματα ανεμογεννητριών έχουν ξεμείνει μέσα στο λιμάνι της Πάτρας -δίπλα από το Θεατράκι- εδώ και τουλάχιστον 1 χρόνο καταλαμβάνοντας το χώρο, που έχει εγκλωβιστεί από τα τεράστια τμήματα τους. Πρόκειται κυρίως για τμήματα από τον βασικό κυλινδρικό πυλώνα ανεμογεννητριών και ακόμη τα ειδικά κουβούκλια που βρίσκονται πίσω από τα πτερύγια.

Το thebest.gr επικοινώνησε για το θέμα με τον ΟΛΠΑ και στο ερώτημά μας, γιατί δεν έχουν προωθηθεί και αυτές οι ανεμογεννήτριες στα πάρκα όπου πρόκειται να πακτωθούν η απάντηση είναι πως το ακατάλληλο οδικό δίκτυο προς τον τελικό προορισμό τους, καθιστούσε απαγορευτική τη μεταφορά των ογκωδών τμημάτων.

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε πως σύμφωνα και με τον νέο πρόεδρο του οργανισμού Παναγιώτη Τσώνη, όλο αυτό το διάστημα παραμονής των τμημάτων ανεμογεννητριών σε μια έκταση αρκετών στρεμμάτων εντος του παλιού λιμανιού, αποδίδονται κανονικά τα τέλη που αντιστοιχούν στον ΟΛΠΑ. 

Μέσα στον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον κο Τσώνη, τα τελευταία τμήματα ανεμογεννητριών που έχουν ξεμείνει στο λιμάνι της Πάτρας, αναμένεται να απομακρυνθούν και να προωθηθούν προς τους τελικούς προορισμούς τους, για συναρμολόγηση και λειτουργία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις