Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εισαγγελία για Φρουζή της Novartis: "Κατηγορούμενος είναι, ας λέει ότι θέλει…"

Εισαγγελία για Φρουζή της Novartis: &quo...

Αντίδραση από την Εισαγγελία Κατά της Διαφθοράς

Άμεση ήταν η αντίδραση της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς στα όσα ανέφερε ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis Κ. Φρουζής, στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής περί πιέσεων από την Ε. Τουλουπάκη προκειμένου να δώσει ονόματα πολιτικών με αντάλλαγμα την ένταξή του σε καθεστώς προστασίας.

 "Ο κ. Φρουζής είναι κατηγορούμενος και μπορεί να λέει ό,τι θέλει για να υπερασπίσει τη θέση του", απαντούν πηγές της Εισαγγελίας

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ακόμα πως ο Κ. Φρουζής είχε καταστεί κατηγορούμενος από τον Φεβρουάριο του 2018, με την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς να του απαγορεύει την έξοδο από τη χώρα και να δεσμεύει τους λογαριασμούς που διατηρούσε στην Ελβετία.

Όπως είπε ο κ. Φρουζής το ραντεβού με τους 3 εισαγγελείς ήταν άτυπο και έγινε παρουσία των δικηγόρων του, τον Μάιο του 2018, στο πλαίσιο της αίτησης που έκανε ο ίδιος στους εισαγγελείς για άρση της δέσμευσης των λογαριασμών που διατηρούσε την Ελβετία. Εισαγγελικές πηγές όμως σημειώνουν ότι δεν είναι δυνατόν να έγινε τέτοια πρόταση στον Κ. Φρουζή, αφού είχε ήδη καταστεί κατηγορούμενος τρεις μήνες νωρίτερα.

Ήδη δηλαδή ήταν βασικός κατηγορούμενος από τον Φεβρουάριο του 2018 συνεπώς δεν μπορούσαν να του προτείνουν να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας τον Μάιο του 2018, καθώς αυτό είναι νομικά ασύμβατο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Φρουζής έχει κληθεί να δώσει ανωμοτί κατάθεση άλλες τρεις φορές (σ.σ με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων) ακόμη και μέσω υπομνήματος, στο πλαίσιο ανοιχτών ερευνών για την Νοβάρτις.

 

Πηγή: capital.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις