Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Μοιράζεσαι τους κωδικούς σου στο Netflix; Όχι για πολύ ακόμα…

Μοιράζεσαι τους κωδικούς σου στο Netflix...

Εταιρείες ετοιμάζονται να πάρουν μέτρα

"Συμμαχία γιγάντων" ετοιμάζουν εταιρείες προκειμένου να αντιμετωπιστεί στην εποχή μας το φαινόμενο της «διανομής των κωδικών πρόσβασης», δηλαδή της τάσης που έχουν πολλοί χρήστες προγραμμάτων καλωδιακής – συνδρομητικής τηλεόρασης να «μοιράζονται» τον κωδικό πρόσβασης τους στις συνδρομητικές υπηρεσίες, με γνωστούς και φίλους.

Μια τέτοια συμμαχία, που περιλαμβάνει τους τιτάνες του χώρου Netflix Inc., HBO και άλλα μεγαθήρια της καλωδιακής τηλεόρασης ενισχύει τις προσπάθειες για την εξάλειψη της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης, καθώς στους κόλπους της συζητιούνται νέα μέτρα για να κλείσει αυτό το κενό, το οποίο θα μπορούσε να κοστίσει στις εταιρείες δισεκατομμύρια δολάρια σε χαμένα έσοδα κάθε χρόνο.

Οι εταιρείες αυτές, που είναι προγραμματιστές και διανομείς καλωδιακής – συνδρομητικής τηλεόρασης εξετάζουν μια σειρά από μέτρα και τακτικές, προκειμένου να αποκόψουν τους καταναλωτές οι οποίοι χωρίς να είναι χρήστες επί πληρωμή, δανείζονται τους κωδικούς πρόσβασης από φίλους και συγγενείς για να βλέπουν τα αντίστοιχα προγράμματα χωρίς να πληρώνουν γι ‘αυτό. Τα πιθανά μέτρα περιλαμβάνουν την απαίτηση από τους πελάτες να αλλάζουν περιοδικά τους κωδικούς πρόσβασης τους ή να πρέπει, για να συνδεθούν και να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, να βάζουν κωδικούς κειμένου που στέλνουν οι εταιρείες, σύμφωνα με πηγές που είναι εξοικειωμένες με το θέμα.

 Ορισμένα στελέχη της τηλεόρασης θέλουν να δημιουργήσουν κανόνες που να αφορούν στον αριθμό και την ταυτοποίηση των συσκευών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πρόσβαση σε συνδρομή καλωδιακής τηλεόρασης εκτός του σπιτιού του συνδρομητή. Αν κάποιος συνδεθεί από ένα smartphone ή ένα tablet δεν θα υπήρχε πρόβλημα, ωστόσο κάποιος που χρησιμοποιεί μια συσκευή Roku (που χρησιμοποιείται για live streaming και για παρακολούθηση προγραμμάτων από smaty tv) σε μια δεύτερη φάση θα μπορούσε να θεωρηθεί πιθανός χρήστης που εισέρχεται χωρίς να έχει πληρώσει συνδρομή, όπως εξομολογήθηκε ένα άτομο με γνώση του θέματος.

Αν δεν λειτουργήσει καμία από αυτές τις πρακτικές, οι χρήστες συνδρομητικής τηλεόρασης θα μπορούσαν κάποια στιγμή να υποχρεωθούν να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους χρησιμοποιώντας τα αποτυπώματα τους.

«Νιώθω σαν να κτυπάω το κεφάλι μου πάνω στον τοίχο», δήλωσε ο Τομ Ρούτλετζ, διευθύνων σύμβουλος της Charter Communications Inc. τον περασμένο μήνα. «Σήμερα είναι πολύ εύκολο να φτάσετε στο συνδρομητικό προϊόν χωρίς να το πληρώσετε».

πηγή: newmoney.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις