Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Φαρμακείο Καλλιβωκάς 1879- 2019: «Το τιμόνι στις νέες γενιές μετά από 140 χρόνια παράδοσης και κληρονομιάς»

Φαρμακείο Καλλιβωκάς 1879- 2019: «Το τιμ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Σε καινούρια τροχιά και με γυναίκες επικεφαλής, το ιστορικό φαρμακείο- Μιλήσαμε σχετικά με τον Ανδρέα Καλλιβωκά

Γυρίζει σελίδα το ονομαστό, πατρινό φαρμακείο Καλλιβωκάς της οδού Κορίνθου, ένα από τα πέντε παλαιότερα φαρμακεία της Ελλάδας. Ο γνωστός συμπολίτης φαρμακοποιός και πανεπιστημιακός εκπαιδευτής Ανδρέας Καλλιβωκάς, που έχει υπηρετήσει το επάγγελμα 40 ολόκληρα χρόνια, παραδίδει τη σκυτάλη στις νεότερες φαρμακοποιούς Αγγελική Καπνίση και Ρομίνα Ντζελβέ, οι οποίες πλέον διευθύνουν σε συνεργασία με την έμπειρη συνάδελφο Ελένη Βαρβαγιάννη και βέβαια τον ίδιο, άγρυπνο «φρουρό» της ηθικής παράδοσης και φιλοσοφίας αξιών της υπεραιωνόβιας επιχείρησης. Μιλώντας στο thebest.gr o κ. Καλλιβωκάς επισήμανε:

«Η ιστορία συνεχίζεται με εκλεκτούς, νέους συναδέλφους που τηρούν τις αξίες και τις αρχές του ιστορικού, οικογενειακού φαρμακείου που συμπλήρωσε 140 χρόνια διαδρομής. Παραδίδω το τιμόνι στις νέες γενιές, που θα κριθούν σαν επιστήμονες και σαν άνθρωποι. Είναι εδώ, δίπλα μου για να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, όπως κάναμε η οικογένειά μου κι εγώ, θεωρώντας το επάγγελμα λειτούργημα.» Πώς νιώθει όμως ο ίδιος, ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί, βλέποντας στις επάλξεις διαφορετικό team και άλλους επικεφαλής;

«Προσωπικά εγώ  κλείνω το δικό μου κύκλο, αλλά παραμένω δάσκαλος και κοντά στη νεότητα. Οι καινούριοι επικεφαλής θα με έχουν δίπλα τους ώσπου να ανοίξουν τα φτερά τους προχωρώντας στο δικό τους μονοπάτι. Και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα αποδειχθούν καλύτεροι από τις προηγούμενες γενιές του φαρμακείου» αναφέρει.

Το Φαρμακείο Καλλιβωκάς επαναλειτουργεί με τον τρόπο που ξέρουμε αλλά με ανανεωτική πνοή: Το εργαστήριο πιστοποιημένων οικολογικών προιόντων, που βασίζονται στο φυτικό βασίλειο σύμφωνα με τις νέες τάσεις ευζωίας και ήπιας καταπολέμησης των ασθενειών, ανακαινίστηκε πλήρως και περνάει στην καινούρια εποχή, εκσυγχρονισμένο και με βελτιωμένες συνθήκες,  χάρη στο συνδυασμό των παλιών συνταγών και των φρέσκων ιδεών των νέων υπευθύνων. Στο κατάστημα το κοινό θα βρει όλο το φάσμα του φαρμάκου και έναν πλούσιο τομέα καλλυντικών, ενώ προσφέρεται και η πολύτιμη επιστημονική συμβουλή.

 

 

*Το φαρμακείο Καλλιβωκάς πρωτολειτούργησε το 1879 Κανακάρη και Κολοκοτρώνη από τον Καραίσκο Καλλιβωκά, προ-προπάππου του μέχρι πρότινος ιδιοκτήτη Ανδρέα Καλλιβωκά. Τα επόμενα χρόνια άλλαξε θέσεις στην ίδια περιοχή αλλά από τη δεκαετία του ’80 παραμένει στην οδό Κορίνθου. Ο Ανδρέας Καλλιβωκάς, εξηγεί πως ο ίδιος πρόλαβε την εποχή του φαρμακοτρίφτη και ασχολείται με το φάρμακο από οκτώ ετών. Θεωρεί το φαρμακείο «καταθετήριο ανθρώπινων ψυχών» και όχι χώρο εμπορικής συναλλαγής. Στη συνομιλία μας στο thebest.gr ήταν πολύ ενθουσιασμένος για την επανεκκίνηση, μετά από ένα ατυχές, αναγκαστικό διάλλειμα που όμως οδήγησε τελικά σε μια ελπιδοφόρα, ανασυγκρότηση δυνάμεων. Στην πινακίδα του φαρμακείου σήμερα, διατηρείται το ιστορικό brandname τιμώντας την κληρονομιά του.

 

 Ντοκουμέντα από το αρχείο του Ανδρέα Καλλιβωκά 

 

Ο παππούς του Ανδρέας Καλλιβωκάς

Ο παππούς του Ανδρέας Καλλιβωκάς

Ο πατέρας του Κωνσταντίνος Καλλιβωκάς

Ο πατέρας του Κωνσταντίνος Καλλιβωκάς

Εντυπο με τις αλλοτινές παροχές του φαρμακείου

Εντυπο με τις αλλοτινές παροχές του φαρμακείου

Διαφήμιση στο «Νεολόγο», το φαρμακείο επ...

Διαφήμιση στο «Νεολόγο», το φαρμακείο επιπλέον διέθετε οπτικά είδη και εκτύπωνε φωτογραφίες

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight