Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Θα δώσουμε ό,τι μας ζητήσουν»- Πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζει ο ναυτικός από το Μεσολόγγι που απήγαγαν πειρατές

«Θα δώσουμε ό,τι μας ζητήσουν»- Πρόβλημα...

Απεγνωσμένοι οι γονείς του

Στο “κόκκινο” η αγωνία για τους 4 ναυτικούς ελληνόκτητου πλοίου, που έπεσαν όμηροι πειρατών στη δυτική Αφρική.

Συγγενείς και φίλοι του 20χρονου Δημήτρη Γκιάτη από το Μεσολόγγι περιμένουν ένα σημάδι ζωής και μια επικοινωνία μαζί του για να ηρεμήσουν, ενώ ο πατέρας του θέτει το ερώτημα πως οι δράστες κατάφεραν να φτάσουν μέχρι να πάρουν τα παιδιά από τα δωμάτια.

Όπως εξηγεί μάλιστα ο πατέρας του, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο 20χρονος αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας από παιδί και καθημερινά λαμβάνει τρία χάπια. Εκφράζει δεν την αγωνία του κατά πόσο το νεαρός έχει καταφέρει να πάρει μαζί τους την φαρμακευτική του αγωγή.

“Την Πέμπτη μας πήρε και ήταν μια χαρά, μιλάγαμε στο Skype, τον βλέπαμε και μας έβλεπε. Το παιδί είναι στη σχολή. Είναι δόκιμος, δεν είναι επαγγελματίας. Του εμπορικού ναυτικού. Κρατική σχολή. Παίρνουνε την ευθύνη πάνω τους και πιστεύω ότι θα έχει πολύ καλή κατάληξη”, λέει ο πατέρας του από το Μεσολόγγι.

Όπως είναι φυσικό, η αγωνία της οικογένειας βρίσκεται στα ύψη. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», ο πατέρας του περιέγραψε τις κρίσιμες ώρες που βιώνει. «Η μία ώρα είναι ένας χρόνος» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ ξεκαθάρισε ότι «θα δώσουμε ό,τι μας ζητήσουν για να αφήσουν το παιδί μας ελεύθερο». Διευκρίνισε δε, ότι ο 20χρονος ναυτικός είναι δόκιμος και όχι επαγγελματίας ναυτικός.

Ο 20χρονος είχε μεγαλώσει στο Μεσολόγγι και φοίτησε στο 1ο ΕΠΑΛ, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρει στη σελίδα του στο facebook σπούδασε στη Σχολή Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού.

Όσον αφορά τις συνθήκες της πειρατείας, ο πατέρας του απαχθέντος τόνισε πως «ανέβηκαν οι πειρατές στο πλοίο και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών. Ήταν 2:00 τα ξημερώματα και τα παιδιά κοιμούνταν. Μόλις βγήκαν από τα δωμάτιά τους για να δουν τι συμβαίνει, λογικά τα άρπαξαν».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις