Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο ταλαντούχος σκηνοθέτης της νέας γενιάς Δ. Καραντζάς έρχεται να διδάξει στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Ο ταλαντούχος σκηνοθέτης της νέας γενιάς...

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ενταχθεί στην ομάδα καθηγητών της σχολής δραματικής τέχνης

Η έλευση του ηθοποιού, σκηνοθέτη και θεατρικού δάσκαλου Περικλή Μουστάκη στην θέση του νέου Υπεύθυνου σπουδών της σχολής δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, κάτι που επικυρώθηκε και τυπικά από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του θεάτρου στη συνεδρίαση που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Δευτέρας 4/11/2019 φέρνει σύμφωνα με πληροφορίες και νέα αξιόλογα πρόσωπα στη σχολή. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thebest.gr, στο τιμ των καθηγητών της σχολής εντάσσεται τη νέα, τρέχουσα ακαδημαική περίοδο 2019-2020, ο 32χρονος, ταλαντούχος & πρωτοποριακός σκηνοθέτης Δημήτρης Καραντζάς, ο οποίος το καλοκαίρι που μας πέρασε, σκηνοθέτησε στην Επίδαυρο τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, με μία πολύ μοντέρνα όσο και τολμηρή ματιά που πολυσυζητήθηκε και σχολιάστηκε, με πρωταγωνιστές μεταξύ άλλων την Καριοφυλλιά Καραμπέτη, τον Νίκο Καραθάνο και τον Χρήστο Λούλη.  Η παράσταση αυτή παίχθηκε και στην Πάτρα στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο στο Διεθνές Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Όπως γράφτηκε, η παράσταση «Νεφέλες» του Δήμητρη Καραντζά ήταν μια παράσταση πάλλουσας θεατρικότητας σε έναν δρόμο αισθητικής ανανέωσης του Αριστοφάνη, με εκπληκτικούς ηθοποιούς με την απαραίτητη χημεία για την παραγωγή κωμικού αποτελέσματος, ένα σκηνικό που ενεργοποιεί σκέψεις καθώς μεταμορφώνεται, και μια μετάφραση (Γιάννης Αστερής) με το χάρισμα της μουσικής. Ο Δημήτρης Καραντζάς όπως έγραψε το περιοδικό Αθηνόραμα, ανήκει στους πιο ταλαντούχους σκηνοθέτες της νέας γενιάς και όπως ο ίδιος είπε, τον φετινό χειμώνα και δη τον ερχόμενο Φεβρουάριο, θα ξανασκηνοθετήσει τις «Τρεις αδελφές» του Τσέχοφ με πρωταγωνίστριες την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, την Αθηνά Μαξίμου και τη Μαρία Κεχαγιόγλου.

Οι σπουδαστές της σχολής δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σίγουρα θα έχουν πολλά να αποκομίσουν από τις ώρες μαθημάτων του Δημήτρη Καραντζά και θα έχει ενδιαφέρον αν κιόλας το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας του προτείνει να κάνει και κάποια σκηνοθεσία στο μέλλον.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight