Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο σκαμνί για επιθέσεις από αδέσποτα στην Πάτρα ο Π. Μελάς

Στο σκαμνί για  επιθέσεις από αδέσποτα σ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η απόφαση του δικαστηρίου τον αθώωσε

Στο σκαμνί του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών κάθισε σήμερα, Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς. Ο πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών αντιμετώπισε την κατηγορία της σωματικής βλάβης από αμέλεια δια παραλήψεως των υποχρεώσεων του, κατά συρροή, για την περίοδο που ήταν Αντιδήμαρχος.

Η κατηγορία αφορούσε σε περιστατικά επιθέσεων από αδέσποτα σκυλιά σε πατρινούς πολίτες. Πρόκειται τρία περιστατικά που συνέβησαν τον Μάιο του 2016 και τον Φεβρουάριο του 2017 στην περιοχή της Πλαζ, στο Ρίο και στο Κοτρώνι.

Το δικαστήριο δεν διαπίστωσε κάποια παράλειψη από την πλευρά του Δήμου και αποφάσισε την απαλλαγή του.

Αυτό που απασχόλησε το δικαστήριο ήταν τι έχει κάνει ο Δήμος, από την πλευρά του, για το θέμα των αδέσποτων σκύλων στην Πάτρα και μάλιστα για την περίοδο 2017 όπου είχαν προηγηθεί τα δύο περιστατικά των επιθέσεων, το 2016.

Ο πρώην αντιδήμαρχος εξήγησε διεξοδικά ενώπιον του δικαστηρίου τις κινήσεις που είχε κάνει και τα μέτρα που είχε πάρει ο Δήμος προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα των αδέσποτων ζώων στην Πάτρα.

Αναφέρθηκε στη λειτουργία αλλά και στο κλείσιμο της δομής που υπήρχε για τη φροντίδα των αδέσποτων σκύλων, στο χώρο του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Μάλιστα σύμφωνα με όσα υποστήριξε τότε τουλάχιστον 85 σκυλιά είχαν στειρωθεί, είχαν εμβολιαστεί και είχαν τσιπαριστεί.

Όπως εξήγησε τη δομή χρηματοδοτούσε ο Δήμος Πατρέων ο οποίος όταν έκλεισε, πρότεινε να μεταφερθεί σε κοντινό σημείο αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Εξήγησε ότι ο διαγωνισμός του 2016 δεν προχώρησε (τον Σεπτέμβριο του 2014  είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός χωρίς όμως εκείνη η προσπάθεια να αποδώσει καρπούς).

 

Τι γίνεται από εδώ και πέρα με το θέμα των αδέσποτων ζώων και τη λειτουργία δημοτικού κτηνιατρείου

Μετά την απαλλακτική απόφαση του δικαστηρίου ο Παναγιώτης Μελάς ανέφερε στο thebest.gr:

«Μεταβιβάζονται στο Δήμο υποχρεώσεις που δεν μπορεί να διαχειριστεί. Το θέμα των αδέσποτων ζώων στην Πάτρα είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μετά το κλείσιμο της “Μέριμνας” από την Περιφέρεια. Δεν είναι ότι και τότε καλύπτονταν πλήρως οι ανάγκες που υπήρχαν όμως τα πράγματα ήταν σαφώς καλύτερα» ΄

Όσο για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί λύση για το θέμα ο σημερινός πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξήγησε πως δεν ήταν εύκολο να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος που θα πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις έτσι ώστε να «φιλοξενεί» αδέσποτα ζώα.

«Είμαστε στην τελική ευθεία για το δημοτικό κτηνιατρείο»

Σήμερα εν έτη 2019, ο Δήμος Πατρέων εφαρμόζοντας σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για έναρξη της διαδικασίας μίσθωσης χώρου προκειμένου να δημιουργηθεί Δημοτικό Κτηνιατρείο για τα αδέσποτα της πόλης μας, πραγματοποιεί φανερό, προφορικό, μειοδοτικό διαγωνισμό, προκειμένου να  μισθώσει κτίριο, που θα χρησιμοποιηθεί για την ίδρυση και λειτουργία του κτηνιατρείου.

Όπως τόνισε στο Δήμο δεν υπάρχει προσωπικό που μπορεί να περισυλλέγει τα αδέσποτα ζώα ενώ και για τη λειτουργία του δημοτικού κτηνιατρείου θα πρέπει να γίνουν συμβάσεις με ιδιώτες.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις