Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Θεατρικός "πυρετός" στην Πάτρα - Όλες οι παραστάσεις των ημερών

Θεατρικός "πυρετός" στην Πάτρα...

Από το "Εγώ και ο Φρόιντ" στον Παπαδιαμάντη, τις "Οιστρογονιάζουσες" και τον Τριβιζά

Μπορεί το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας να αργεί λίγο φέτος καθώς η νέα κεντρική του παραγωγή, το «Άνθρωποι και Ποντίκια» θα ανέβει εκεί κοντά στα Χριστούγεννα, εν τούτοις αυτή η περίοδος είναι γεμάτη από θεατρικές δράσεις & παραστάσεις στην Πάτρα που μάλιστα οι περισσότερες έχουν τύχει και της αποδοχής του κοινού.

Για παράδειγμα στο Επίκεντρο+ στην περιοχή του Αγ. Διονυσίου η παράσταση «Εγώ και ο Φρόιντ» σε σκηνοθεσία Τζίμη Πολίτη παίζεται και την Παρασκευή 1/11 και το σαββατοκύριακο 2 και 3/11 στις 21.15. Το πρωτότυπο έργο με τους Γιώργο Λογαρά, Ζαχαρή Αχιλλεοπούλου και Πάνο Τρουμπουνέλη, έχει βασιστεί στο έργο του Miro Garvan “Ο ασθενής του Δρ. Φρόιντ”. Πρόκειται για μια υποτιθέμενη συνάντηση δύο διασημοτήτων, στις αρχές του 20ου αιώνα, η οποία αν είχε συμβεί στην πραγματικότητα, θα εξηγούσε τις αιτίες πολλών μεταγενέστερων  ιστορικών γεγονότων & ποιοι ήσαν αυτοί οι διάσημοι μας ο «μετρ» της ψυχανάλυσης Σίγκμουντ Φρόιντ και ο νεαρός Αδόλφος Χίτλερ.

Η παιδική σκηνή του θεάτρου Επίκεντρο+ παρουσιάζει κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι τη θεατρική παράσταση «Η Ροδή και το Χρυσό Βεργί» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαϊτη και διασκευή από την Άνδρη Θεοδότου. Είναι η θεατρική απόδοση του Ελληνικού λαϊκού παραμυθιού της Ηπείρου «Το χρυσό βεργί», το οποίο μιλά για την αγνή αγάπη, το θάρρος που αποκτούν οι άνθρωποι όταν πρόκειται να αγωνιστούν για τα ιδανικά στη ζωή τους και την αιώνια πάλη ανάμεσα στο καλό και το κακό.

Στις Γραμμές ΤέΧνης στην Μαιζώνος μετά την Παπαφλέσσα ξεκίνησε την Παρασκευή 1/11 η ανατρεπτική μαύρη κωμωδία «Οιστρογονιάζουσες» σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Κανδηλιώτη με τον ίδιο και τους Κωνσταντίνο Φερεντούρο, Τζούλια Ροδοπούλου, Μαρκέλλα Αργυροπούλου, Μαρία Αγουρίδη, Δημήτρη Χουρδούμη, κ.α. Η αστεία παράσταση παίζεται κάθε Παρασκευή, & Σάββατο στις 21.30 και την Κυριακή στις 20.30.

Στις Γραμμές ΤέΧνης στην παιδική σκηνή έχει ανέβει η οικογενειακή κωμωδία με τίτλο «Ολόγυρα Ολότελα, Ολόιδιοι» σε σκηνοθεσία του Θεόδωρου Κανδηλιώτη, βασισμένη σε κείμενα του ιδίου και της Κατερίνας Τσατσαράγκου ενώ την Διεύθυνση Παραγωγής έχει η Νικολέτα Μπακοπούλου. Η παράσταση παίζεται κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι.

Σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Κανδηλιώτη παρουσιάζεται στις Γραμμές ΤέΧνης και η «Εποχή του Κυνηγιού» του Γιάννη Σκαραγκά με κεντρικά πρόσωπα, δύο γυναίκες ... μια φωνή και τη συνειδητοποίηση ότι όλοι οι άνθρωποι κρύβουν μέσα τους τη δύναμη για να σώσουν τον εαυτό τους. Ερμηνεύουν οι: Δήμητρα Θεοδωροπούλου, Νεφεντίνα Μοσχόβου. Η παράσταση  παίζεται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 9:30 μμ     

Στο act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου, παίζεται η αξιόλογη θεατρική παράσταση «Πάσπαργος» που βασίζεται σε κείμενα που προσπαθούν να φωτίσουν την ανθρώπινη εμπειρία του προσφυγικού ταξιδιού. Τρεις ιστορίες. Τρεις άνθρωποι. Τρεις πρόσφυγες. Που κάποια στιγμή τα μάτια τους αντίκρισαν για λίγο τη σκοτεινή βραχονησίδα Πάσπαργος, συνθέτουν το νέο επίκαιρο αυτό θεατρικό έργο του Τηλέμαχου Τσαρδάκα, ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία.

Η σκηνογραφία είναι του Έβη Χρήστου, η μουσική του Διονύση Μπάστα, τα κοστούμια της Μαρίας Βασιλάκη, οι φωτισμοί του Νίκου Σωτηρόπουλου, ο σχεδιασμός αφίσας του Δημήτρη Γιαννακούλια, οι φωτογραφίες του Σταμάτη Μενή και ερμηνεύουν οι: Έφη Κιτσαντά, Κώστας Κουτρουμπής, Γιάννης Τσάκωνας.

Παίζεται την Παρασκευή 1/11 και ακολουθούν παραστάσεις το Σάββατο 2/11 στις 21.30, την Κυριακή 3/11 στις 20.00, την Πέμπτη 7/11 και Σάββατο 9/11 στις 21.30 και την Κυριακή 10/11 στις 20.00.

Στην Παιδική σκηνή του θεάτρου act, παρουσιάζεται η παράσταση «Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά» που είναι βασισμένη στο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Στην παράσταση σε διασκευή και σκηνοθεσία της Γεωργίας Ηλιοπούλου παίζουν και τραγουδούν οι Νικόλας Βεκράκος, Χριστίνα Κουταλιάγκα, Κωνσταντίνα Μαγκαφά και ο Νικόλας Τσίχλας.

Η παράσταση παίζεται στο act κάθε Σάββατο στις 18.00 και την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι.

Στο Μηχανουργείο στην οδό Ευμήλου, στη μικρή σκηνή παίζεται «Η φασκιά» σε κείμενο της Μαρίας Κοσσυφίδου και σκηνοθεσία Γεράσιμου Ντάβαρη ενώ ερμηνεύουν οι Διονυσία Καραμπουρνιώτη, Δήμητρα Κωνσταντίνου. Το κοινωνικό έργο παίζεται την Παρασκευή 1/11 και στις 2, 3, 14, 15, 16 και 17 Νοεμβρίου, στις 9:30 το βράδυ.

Στην παιδική σκηνή του Μηχανουργείου, επέστρεψε ο "Μικρός πρίγκηπας" που βασίζεται στο αριστούργημα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ. Η παράσταση παίζεται κάθε Σάββατο στις 6 μμ και την Κυριακή στις 11:30 το πρωί, μέχρι τέλη Δεκεμβρίου 2019. Βασικό μήνυμα του έργου είναι η σημασία που έχει να αντιλαμβάνεται κανείς τα πράγματα γύρω του με την καρδιά και την ψυχή, χωρίς να παρασύρεται από όσα απλά βλέπει. Η δυνατότητα να βλέπει κανείς πέρα από την ύλη, πέρα από τα δεδομένα, αποτελεί για το συγγραφέα σημαντικό στοιχείο της ζωής των ανθρώπων.

Ακόμα όπως είδαμε στο act θα έχει την ευκαιρία το Πατρινό κοινό να δει τον βραβευμένο θεατρικό μονόλογο «Έρως Ήρως» του Σκιαθίτη διηγηματογράφου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με τον Αντώνη Κυριακάκη, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Μπαλαμώτη την Τρίτη 5/11 και την επόμενη Τρίτη 12/11 στις 21.30.

Στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων θα παιχθεί μετά από πρόσκληση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας τo musical δωματίου «Commedia d’ amore», σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη το οποίο μετά την επιτυχημένη πορεία του, μεταφέρεται στην Πάτρα για δύο παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, την Παρασκευή 8 και το  Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, στις 21:00.

Mια μουσική παράσταση, με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό και ερμηνεύτρια Μαριάννα Πολυχρονίδη, σε μια από τις αρτιότερες ερμηνείες των τελευταίων χρόνων.

Μια ανελέητη κωμωδία ντυμένη με τραγούδια αγάπης.

Στο Πάνθεον έχουμε σταθερή παρουσία παιδικών παραστάσεων τις Κυριακές. Αυτή την Κυριακή 3/11 στις 11.30 και στις 17.30 θα παιχθεί το «Όνειρο του σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά σε σκηνοθεσία του Σπύρου Καψίλη και του Γιάννη Παπαθανασίου και μουσική του Μίμη Πλέσσα. Πρόκειται για παράσταση της παιδικής σκηνής του Χρήστου Τριπόδη. Την Κυριακή 10/11 στο Πάνθεον θα παιχθεί η παράσταση «Ο Αλαντίν και το μαγικό Λυχνάρι» στις 12 το μεσημέρι και στις 17:30 από την Παιδική Σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου που έχει πολυετή πείρα 15 χρόνων, στο χώρο του παιδικού θεάματος.

Στο Royal – παλαιό Πτωχοκομείο στην Ακτή Δυμαίων αυτή την Κυριακή 3/11 θα δώσει την παράσταση «Μίλα και Σουτ» η βραβευμένη ομάδα Κοπέρνικος, η οποία μετά την επιτυχία των παραστάσεών της “Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες”, “Απαγορεύεται η μουσική!”, “Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή” και “Ο Κύριος ΚΙΧ και το Μυστικό Κουτί των Ήχων”, παρουσιάζει για 1η φορά σε περιοδεία ξεκινώντας από την Πάτρα, το νέο της έργο «Μίλα και Σουτ».

Η παράσταση θα παιχθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 στις 11.30 το πρωί, στη θεατρική σκηνή του Royal, για μία μόνο φορά. Τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Πόλη της Μελωδίας, με παρέα τους την Μίλα και τον Σουτ!

Το έργο πρωτοπαίχτηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την περίοδο 2016 – 2018 και δημιουργήθηκε, ως ειδική παραγγελία, της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη». Την ευρηματική σκηνοθεσία επιμελείται ο έμπειρος Γκάυ Στεφάνου.

Ολοκληρώνουμε αυτήν την παράθεση θεατρικών εκδηλώσεων των ημερών, με την παράσταση, μία σπουδή πάνω στο σπουδαίο μυθιστόρημα του Παύλου Μάτεσι «Η μητέρα του σκύλου», διασκευασμένου σε μονόλογο, με την Μαρία Καλλιαμβάκου που έχει κάνει και τη διασκευή και τη σκηνοθεσία το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019, στις 21.00 στο νέο χώρο των εκδόσεων – βιβλιοπωλείου «Το Δόντι»  (Καραϊσκάκη 147, δίπλα στο θέατρο «Αγορά»). Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η 1η παράσταση είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2019.

Τέλος αναμένουμε στις 23 και 24/11 στο Πάνθεον τον Γιώργο Κιμούλη με την παράσταση «Το Παγκάκι», ακόμα στις 28/11 επιστρέφει στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας η παράσταση «Οι Τόποι είναι Ήχοι» σε σκηνοθεσία Μάριας Φλωράτου με τον Γεράσιμο Γεννατά που παρουσιάζει την πορεία του τουμπίστα Γιάννη Ζουγανέλη από το αναμορφωτήριο του Κορυδαλλού έως την ανάδειξή του σε έναν διεθνούς φήμης μουσικό. Το έργο που χειροκροτήθηκε θερμά τον περασμένο Μάρτιο, επικεντρώνεται στην παραμονή του Γιάννη Ζουγανέλη στην Πάτρα, όπου είχε έρθει αρχές του ‘60 ως υπαξιωματικός του στρατού.

Αναμένουμε από τις 27/11 και τη νέα παράσταση του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας «Ρεφενέ» στο Πάνθεον όπου πρωτοστατεί όπως είδαμε στην αφίσα ένας λαγός!

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture