Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Το Σάββατο στο Κιάτο η κηδεία του Γιάννη Σπανού -Είχε έρθει & 2-3 φορές στο Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ

Το Σάββατο στο Κιάτο η κηδεία του Γιάννη...

Το κοινό τον θυμάται σε συναυλία μαζί με την Τάνια Τσανακλίδου και σε άλλη συναυλία μαζί με Χριστιάνα και Κατερίνα Κούκα

Ιδιαίτερη λύπη & θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου του εκλεκτού και μελωδικού συνθέτη Γιάννη Σπανού στα 85 του χρόνια έπειτα από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο. Όπως έγινε γνωστό, η κηδεία του θα τελεστεί το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κιάτο Κορινθίας, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Η τραγουδίστρια Πένυ Ξενάκη που είχε πολλές φορές συνεργαστεί μαζί του, έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, πως η σορός του Γιάννη Σπανού θα εκτεθεί σε προσκύνημα στις 13.00 το μεσημέρι και η εξόδιος ακολουθία θα αρχίσει στις 14.00.

H είδηση του θανάτου του Γιάννη Σπανού σκόρπισε ιδιαίτερη θλίψη και συγκίνηση στον καλλιτεχνικό χώρο και στην Ελληνική κοινωνία. Είχε γράψει πολύ όμορφα τραγούδια που αγαπήθηκαν και παρέμειναν διαχρονικά όπως το «Σαν με κοιτάς», το μελαγχολικό «Οδός Αριστοτέλους» που είχε πει μοναδικά η Χαρούλα Αλεξίου, το «Σπασμένο καράβι», το «Μια φορά θυμάμαι», τη «Μαρκίζα» που είχε πει η Βίκυ Μοσχολιού, το «Είπα να φύγω» με τη φωνή του Γιάννη Πάριου, το «Βροχή και σήμερα» (με τη φωνή της Δήμητρας Γαλάνη), το «Θα με θυμηθείς», «Στην αλάνα», «Μια Κυριακή» και πολλά άλλα.

Από τις μεγάλες επιτυχίες του τη δεκαετία του ΄90 ήταν και το λαικό, χορευτικό κομμάτι «Ρίξε στο κορμί μου σπίρτο» που πρωτοκυκλοφόρησε το 1992 με τους στίχους να τους έχει γράψει η Τασούλα Θωμαΐδου. Το συγκεκριμένο κομμάτι πρωτοείπε και την καθιέρωσε η Κατερίνα Κούκα. Ο Γιάννης Σπανός όπως μας θύμισε ο Διονύσης Ανδριόπουλος, είχε έρθει για συναυλίες τουλάχιστον 2 με 3 φορές στο Φεστιβάλ Πάτρας του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων μετά από πρόσκληση του Ανδρέα Δ. Ανδριόπουλου. Η μία ήταν μαζί με τις ερμηνεύτριες Χριστιάνα και Κατερίνα Κούκα και η άλλη μαζί με την Τάνια Τσανακλίδου, η οποία είχε ερμηνεύσει το κομμάτι «Αν μ’ αγαπάς».

Γεννημένος στο Κιάτο Κορινθίας στα μέσα του ‘30 ο Γιάννης Σπανός «κόλλησε» το μικρόβιο της μουσικής σε μικρή ηλικία. Ο πατέρας του που ήταν οδοντίατρος ονειρευόταν να γίνει ο Γιάννης μία μέρα δικηγόρος, ωστόσο έμελλε να τον κερδίσει τελικά η μουσική όπου και άφησε ένα ανεξίτηλο στίγμα και μία κληρονομιά από υπέροχα τραγούδια και μουσικές που θα ακούγονται για πολλά χρόνια ακόμα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight