Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Σοφία Ζαχαράκη ακύρωσε μαθητικό διαγωνισμό δημιουργικής γραφής με θέμα την αλλαγή φύλου

Η Σοφία Ζαχαράκη ακύρωσε μαθητικό διαγων...

Τι προέβλεπε ο πανελλήνιος διαγωνισμός για τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων

Η Σοφία Ζαχαράκη ανακάλεσε την έγκριση που είχε δώσει πριν μια εβδομάδα το υπουργείο παιδείας για τον πανελλήνιο διαγωνισμό δημιουργικής γραφής των μαθητών με θεμα «Ουπς! Αλλάζω φύλο για μια μέρα!» .

 

Στόχος του θέματος του διαγωνισμού ήταν μεταξύ άλλων να «παρέχει τη δυνατότητα στους/τις μαθητές/μαθήτριες μέσω της δημιουργικής γραφής, να εκφράσουν τις απόψεις τους, να τοποθετηθούν με τον δικό τους προσωπικό τρόπο σχετικά με ζητήματα που αφορούν στο φύλο και τον τρόπο που οι νέοι/νέες σήμερα το βιώνουν και το αντιλαμβάνονται, να προβληματιστούν για ζητήματα έμφυλης ισότητας και διαφορετικότητας, να ασκήσουν κριτική για τον σεξισμό, τα έμφυλα στερεότυπα, την έμφυλη βία”.

Οι θεματικές που καλούνταν να αξιοποιήσουν οι μαθητές/μαθήτριες είναι ανοικτές, εναπόκεινται στο ενδιαφέρον τους και υπό αυτήν την έννοια μπορούν να αναφερθούν σε ένα ευρύ πεδίο στην ποιητική ή πεζογραφική αφήγησή τους.

Ενδεικτικά, μπορούν να αναφερθούν στους τρόπους με τους οποίους προσλαμβάνουν και κατανοούν τις ερωτικές τους σχέσεις, σε ζητήματα στερεοτύπων, διακρίσεων λόγω φύλου και σεξουαλικής επιλογής, έμφυλων ανισοτήτων, στερεοτυπικών ρόλων ανδρών/γυναικών, τρόπων κατασκευής αρρενωπότητας/θηλυκότητας, έμφυλης βίας, σεξισμού, σεξουαλικής παρενόχλησης, έμφυλων ταυτοτήτων κ.α.

Ο διαγωνισμός αφορούσε αποκλειστικά μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και των Λυκείων της χώρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις