Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καρέ-καρέ η επιχείρηση για την "εξολόθρευση" του ηγέτη του ISIS-ΒΙΝΤΕΟ

Καρέ-καρέ η επιχείρηση για την "εξο...

Ο θάνατος του Μπαγκντάντι

Στη δημοσιότητα έδωσε το Πεντάγωνο το βίντεο από την προ ημερών αμερικανική επιχείρηση στη Συρία, κατά την οποία σκοτώθηκε ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους. Για "εξαιρετικά οργανωμένη και εκτελεσμένη" επιχείρηση έκανε λόγο ο επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ κατά την παρουσίαση του βίντεο.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για το συμβάν, ο επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ στρατηγός Φρανκ ΜακΚένζι μίλησε για την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

"Η επιχείριση ήταν εξαιρετικά οργανωμένη και εκτελεσμένη, αποδεικνύοντας το εύρος των ΗΠΑ και την αδιάκοπη δέσμευσή μας να καταστρέψουμε τον ISIS. Αυτή ήταν μια πραγματικά διϋπηρεσιακή προσπάθεια, επομένως συγχαίρω τους εταίρους μας σε όλη την αμερικανική κυβέρνηση" δήλωσε ο Αμερικανός στρατηγός.

Στο βίντεο φαίνονται Αμερικανοί στρατιώτες και στρατιωτικοί σκύλοι, οι οποίοι απογειώθηκαν με 8 ελικόπτερα από μια άγνωστη στρατιωτική βάση στη Μέση Ανατολή να φτάνουν στο σημείο. Ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο Reuters ότι η επιχείρηση διοργανώθηκε από μια αεροπορική βάση στο δυτικό Ιράκ. Η χερσαία επιχείρηση στην περιοχή της Ιντλίμπ στη Συρία είχε τη συνδρομή ενός στρατιωτικού αεροσκάφους και πλοίων, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Οι στρατιώτες είχαν επίσης ένα στρατιωτικό ρομπότ, το οποίο τελικά δεν χρησιμοποίησαν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις