Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

«Χορός με τη σκιά μου»: Χατζιδάκις στη Λυρική σε χορογραφίες Κωνσταντίνου Ρήγου

«Χορός με τη σκιά μου»: Χατζιδάκις στη Λ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ο γνωστός χορογράφος πλησιάζει με δέος τη μουσική και το λόγο του Μάνου 9, 10, 16, 17, 24 /11 στο Νιάρχος

Οσοι αγαπάτε το σύγχρονο χορό σας έχουμε άλλη μια αφορμή για ταξιδάκι στην πρωτεύουσα: Τέσσερα από τα πιο εμβληματικά έργα του αξεπέραστου Μάνου Χατζιδάκι –Ο κύκλος του C.N.S., Ο καπετάν Μιχάλης, Το καταραμένο φίδι, Το χαμόγελο της Τζοκόντας– χορογραφούνται από τον Κωνσταντίνο Ρήγο και παρουσιάζονται από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε μια πολυαναμενόμενη, ενιαία παράσταση με τίτλο «Χορός με τη σκιά μου»  από 9/11 και για πέντε παραστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μαέστρος ο Λουκάς Καρυτινός, τα κοστούμια σχεδίασαν οι Deux Hommes ενώ συμμετέχουν οι πρώτοι χορευτές, οι σολίστ, οι κορυφαίοι και το corps de ballet της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο πιανίστας Θοδωρής Τζοβανάκης και ο βαρύτονος Διονύσης Σούρμπης.  

 Πρόκειται για την τρίτη χρονιά του Κύκλου Μάνος Χατζιδάκις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Επί σκηνής τέσσερα δωμάτια, τέσσερις κατευθύνσεις.

«Ο κύκλος του C.N.S» μας μεταφέρει στο αφαιρετικό τοπίο της ερημικής παραλίας, «Ο καπετάν Μιχάλης» στο μεσογειακό, άνυδρο τοπίο, τον άνεμο που πέφτει ερωτικά πάνω στα σώματα. «Το καταραμένο φίδι» είναι η ανατολή, μια χώρα των σκιών και του παραμυθιού. «Το χαμόγελο της Τζοκόντας» είναι η δύση, μια σπουδή του συνθέτη πάνω στην ιστορία της δυτικής μουσικής.

Όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Ρήγος  πρόκειται για μια «εξομολόγηση όλων αυτών που έχω ζήσει και που κουβαλάω για πάντα μέσα μου. Από την εφηβική μου ηλικία, η μουσική και ο λόγος του Μάνου με επηρέασαν βαθιά. Δεν τον γνώρισα ποτέ – τον πλησίασα κάποιες φορές, αλλά πάντα υπήρχε μια απόσταση. Η απόσταση στην οποία σε κρατάει ο φόβος τη στιγμή που βρίσκεσαι απέναντι σε κάτι σπουδαίο. Η ευαισθησία, η λογική και ο πολιτικός λόγος του Μάνου υπήρξαν πάντα τα στοιχεία που με προκαλούσαν να χορογραφήσω ένα έργο του. Τώρα πια ο φόβος έχει φύγει, αλλά το δέος παραμένει»

Εισιτήρια


Τιμές εισιτηρίων: €15, €20, €30, €35, €40, €45, €50, €70

Φοιτητικό, παιδικό: €12 / Περιορισμένης ορατότητας: €10

Ταμεία Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Καθημερινά 09.00-21.00 / Τηλ.: 2130885700

Ομαδικές πωλήσεις: 2130885742

www.nationalopera.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View