Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

28η Οκτωβρίου: Εντυπωσιακές εικόνες στην παρέλαση της Πάτρας - ΦΩΤΟ

28η Οκτωβρίου: Εντυπωσιακές εικόνες στην...

Ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο

Με την πολιτική και στρατιωτική παρέλαση ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στην Πάτρα οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο. Ο καιρός ήταν καλός και αυτό ώθησε εκατοντάδες Πατρινών να παρακολουθήσουν την παρέλαση που έγινε και φέτος επί της Αγίου Ανδρέου.

Είχε προηγηθεί, στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας η Δοξολογία και η Επιμνημόσυνη Δέηση και η κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου, ενώ την αξιωματική αντιπολίτευση ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου. Επίσης παρέστησαν οι βουλευτές Αχαΐας της ΝΔ Ιάσωνας Φωτήλας και Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας Παναγιώτης Μελάς, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών. Την παρέλαση παρακολούθησε από την εξέδρα των επισήμων που είχε στηθεί στην πλατεία Τριών Συμμάχων και ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.

Δημήτρης Οικονόμου: Ενότητα, όχι διχασμός

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου σε δηλώσεις που έκανε τόνισε μεταξύ άλλων, με αφορμή την σημερινή επέτειο: «Το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι ενότητα, όχι διχασμός, και αγώνας κατά του φασισμού και του ολοκληρωτισμού. Η Ελλάδα, θα είναι πάντα αντίθετη σε οποιαδήποτε προσπάθεια να καταπατηθούν τα εδάφη της και η ανεξαρτησία της».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «το πνεύμα της σημερινής επετείου είναι ακριβώς το αντίστοιχο με τις επιταγές της σημερινής εποχής, για αυτό και οτιδήποτε χρειαστεί να κάνει η χώρα μας θα το κάνει».

Επίσης, ο Δημήτρης Οικονόμου σημείωσε ότι «εκτός από την τιμή που αποδίδουμε στους νεκρούς, θέλω να υπενθυμίσω δύο πράγματα: Πρώτον, όσες φορές ήμασταν ενωμένοι θαυματουργήσαμε, ενώ όσες φορές ήμασταν διχασμένοι καταστραφήκαμε και δεύτερον τα φαινόμενα που υπήρχαν τότε, όπως ο ολοκληρωτισμός και η μισαλλοδοξία υπάρχουν και σήμερα, για αυτό θα πρέπει να επαγρυπνούμε, ώστε να μην ξανασυμβούν όσα έγιναν τότε».

«Πίσω από τους παγκόσμιους, τους τοπικούς και τους κοινωνικούς πολέμους βρίσκονται οι κάτοχοι του πλούτου. Στο χέρι του λαού είναι να τους ανατρέψουν»

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς και οι Αντιδήμαρχοι Τάκης Πετρόπουλος και Αναστασία Τογιοπούλου,  παραβρέθηκαν σήμερα στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Παρέστησαν στην Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, αμέσως μετά, στο Μνημείο των Πεσόντων στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης ο Δήμαρχος κατέθεσε στεφάνι και κατόπιν παρακολούθησαν την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην οδό Αγίου Ανδρέου.

Σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ανέφερε:

«Τιμάμε σήμερα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Διδασκόμαστε και εμπνεόμαστε. Η μέρα αυτή, μας διδάσκει να δούμε τις αιτίες, να βγάλουμε συμπεράσματα, για να μπορέσουμε να πορευτούμε.

Γιατί γίνονται οι πόλεμοι; Πίσω από αυτούς ποιος κρύβεται; Κρύβονται αυτοί που έχουν το χρήμα. Τι θέλουν να κάνουν;  Να επεκτείνουν τη δράση τους. Αυτό γίνεται και σήμερα. Τι αποδείχθηκε τότε; Αποδείχθηκε πώς όταν ο λαός οργανώνεται και όταν έχει το δίκιο με το μέρος του, κανένας δε μπορεί να σταθεί απέναντί του. Το ίδιο πρέπει επομένως να κάνουμε και τώρα. Και τώρα τα ίδια συμβαίνουν. Και τώρα πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να έχουμε παγκόσμιους, τοπικούς και κοινωνικούς  πολέμους, που έχουν να κάνουν με το χρήμα και την οικονομία. Μπορούμε και πρέπει να μπούμε μπροστά, να οργανωθούμε, να αντιμετωπίσουμε όλους αυτούς που φέρνουν τη δυστυχία είτε με πόλεμο φυσικό είτε με οικονομικό πόλεμο είτε με κοινωνικό πόλεμο, για να μπορέσουμε να έχουμε το κεφάλι μας ψηλά. Αν συσπειρωθούμε μαζί με τη νέα γενιά μπορούμε να νικήσουμε το άδικο. Μόνο έτσι μπορεί να επικρατήσει το δίκιο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις