Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Την βρομίσαμε την Πάτρα- Πότε θα μαζευτούν τα σκουπίδια; Στηρίζει τους εργαζόμενους το Δημοτικό Συμβούλιο

Την βρομίσαμε την Πάτρα- Πότε θα μαζευτο...

Μεταβαίνουν στην Αθήνα οι Δημοτικοί Υπάλληλοι

Το μαύρο της το χάλι είχε σήμερα από το πρωί το κέντρο της Πάτρας καθώς, λόγω και της απεργίας των εργαζομένων της καθαριότητας, καταφέραμε να την βρομίσουμε και με δική μας ευθύνη.

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης στέκεται με ψήφισμά του στο πλευρό των εργαζομένων οι οποίοι την Πέμπτη μεταβαίνουν με 5 πούλμαν στην Αθήνα.

Θα συμμετάσχουν στην Πανελλαδική κινητοποίηση των δημοτικών υπαλλήλων και μετά τη διαφαινόμενη ψήφιση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, που σύμφωνα με τους ίδιους, ανοίγει διάπλατα τις πόρτες των Δήμων στους ιδιώτες, θα πιάσουν δουλειά. Εάν το νομοσχέδιο περάσει εγκαίρως, ίσως και από τα μεσάνυχτα αύριο να ξεκινήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών.

Οι εργαζόμενοι είναι διατεθειμένοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να καθαρίσει γρήγορα η πόλη ενώ ταυτόχρονα θα οργανώνονται για άλλους είδους κινητοποιήσεις. Πάντως για την εικόνα που παρουσιάζει η Πάτρα φταίμε και οι πολίτες καθώς, παρά το γεγονός ότι το κέντρο καθαρίζεται τρεις φορές την ημέρα από το προσωπικό ασφαλείας, καταφέραμε σε δύο μέρες να το κάνουμε... χωματερή.

 

Ως προς την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το ψήφισμα, όπως το πρότειναν οι εργαζόμενοι ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των παρατάξεων, οι παρατάξεις Παπαδημάτου και Ψωμά έκαναν ορισμένες τροποποιήσεις σε αυτό που ψήφισαν ενώ ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος κατέβασε δικό του ψήφισμα.  

Στο σχετικό δελτίο Τύπου της δημοτικής Αρχής αναφέρονται τα εξής:

"Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως με θέμα την κινητοποίηση των εργαζομένων του Δήμου Πατρέων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων και την έκδοση ψηφίσματος στήριξής τους.

Παρόντες στην συνεδρίαση ήταν οι εργαζόμενοι του Δήμου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το ψήφισμα που έφερε η Δημοτική Αρχή, με βάση το ομόφωνο ψήφισμα όλων των Σωματείων Εργαζομένων του Δήμου (Σύλλογος Υπαλλήλων, Σωματείο Προσωπικού Υπηρεσιών Καθαριότητας, Σωματείο Οδηγών – Χειριστών, Σωματείο Φυλάκων, Καθαριστριών και λοιπών υπαλλήλων, Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Αχαΐας).

Στο ψήφισμα καταδικάζεται το πολυνομοσχέδιο και το άρθρο 179 της κυβέρνησης, που ξεπουλά με ισχνές πλειοψηφίες τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων στα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα που ασκούν ασφυκτικές πιέσεις για εύκολο κέρδος στις πλάτες των δημοτών.

Εισηγητής του θέματος ήταν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος κατ’ αρχάς εξήρε τη δουλειά και την προσφορά των εργαζομένων του Δήμου Πατρέων τονίζοντας ότι είναι εκείνοι που έφτιαξαν το Νότιο Πάρκο, έφτιαξαν και συντηρούν σχολεία, πλατείες και κοινόχρηστους χώρους.

Ο Δήμαρχος ανέφερε πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. αξιοποιεί ένα θεσμικό πλαίσιο που προϋπήρχε και δεν το αναίρεσε ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και το προχωρά ακόμα παραπέρα, παραδίδοντας και άλλους τομείς, εκτός της αποκομιδής των απορριμμάτων, όπως πράσινο και ηλεκτροφωτισμό, στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός του κεφαλαίου, να υπάρχει μόνο ο αναγκαίος μικρός αριθμός εργαζομένων για ελεγκτικό μηχανισμό, δεν πρέπει να περάσει.

Απέναντι σε αυτή τη γενική επίθεση που δεχόμαστε είναι ανάγκη να υπάρξει συνεχής αγώνας. Εγγυητής του αποτελέσματος, είναι οι εργαζόμενοι.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό μας Συμβούλιο είναι κατά της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του Δήμου και ζητούμε την ενίσχυσή τους με προσωπικό, μέσα και χρηματοδότηση.

 Άμεση απόσυρση του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» και ιδιαίτερα του άρθρου 179 που ξεπουλά τα πάντα στους ιδιώτες.

 Απόσυρση των άρθρων που στραγγαλίζουν και θέτουν κηδεμόνες στην συνδικαλιστική έκφραση Συλλόγων και Συνδικάτων προκειμένου να πειθαρχήσουν και να συμμορφωθούν στις κυβερνητικές πολιτικές

Άμεσες προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό και ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας.

Μονιμοποίηση εργαζομένων που εργάζονται πολλά χρόνια με ελαστικές σχέσεις εργασίας. 

Προστασία της Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων.

Διασφάλιση της καταβολής του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας αφού από την 1η Νοέμβρη κόβεται σύμφωνα με όσα ισχύουν μέχρι σήμερα.

Στηρίζουμε τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων»."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις