Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αλεξόπουλος: Ο Πελετίδης είναι υποκριτής, δίνει έργο της ΔΕΥΑΠ σε ιδιώτες

Αλεξόπουλος: Ο Πελετίδης είναι υποκριτής...

Όπως αναφέρει η "Πρωτεύουσα Ξανά" θα είναι στο πλάι των εργαζομένων και στα λόγια και στις πράξεις

Για υποκρισία κατηγορεί τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γρηγόρης Αλεξόπουλος. Σε δήλωσή του τονίζει ότι από τη μία ο δήμαρχος παρουσιάζεται ως υπέρμαχος του αγώνα των εργαζομένων στην Καθαριότητα για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών και από την άλλη δίνει έργο της ΔΕΥΑΠ σε ιδιώτες. Η δήλωση του κ. Αλεξόπουλου έχει ως εξής:

"Με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας την Τετάρτη 23/10/2019, έπειτα από αίτημα των σωματείων εργαζομένων στο Δήμο και τους ΟΤΑ Αχαΐας, ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης αναφέρει πως «είμαστε αναγκασμένοι για πρώτη φορά δημόσια από την έναρξη της δημοτικής περιόδου, να στηλιτεύσουμε την υποκριτική στάση του Δημάρχου κ. Πελετίδη και της παράταξής του.                                                                                                                                              

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, και ενώ προσπαθούμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο να έχουμε κλίμα συναίνεσης για το καλό της Πάτρας, ο κ. Πελετίδης μας “έβρισε” με ανακοίνωσή του δημόσια, γιατί συμπορευτήκαμε μαζί του στο θέμα της υπογειοποίησης της γραμμής του τρένου.                                                                                                  

Χάνει την ψυχραιμία του γιατί καταρρέει ο προεκλογικός του μύθος περί “υπηρετών συμφερόντων” για εμάς και άλλες παρατάξεις, κάτι που δυστυχώς πίστεψαν αρκετοί.

Σήμερα λοιπόν έρχεται πάλι ως ο μοναδικός υπερασπιστής των εργαζομένων του Δήμου και του Δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του, με πύρινη εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.                                                       

Για την παράταξή μας είναι πάγια θέση και στάση όλα τα χρόνια που ασχολούμαστε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το να διατηρηθούν θεσμικά και να προστατευθούν ενισχυόμενες ουσιαστικά οι υπηρεσίες των Δήμων. Αυτό χρειάζεται ανθρώπινο δυναμικό και πόρους για την οργάνωση των καλύτερων υπηρεσιών προς τους δημότες, και αυτό αποτελεί μόνιμη και σθεναρή διεκδίκηση. Είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους. 

Για να δούμε όμως και τι λέει και τι κάνει ο κ. Πελετίδης και η παράταξή του…Στα λόγια είναι «ήρωας», όπως έλεγε ότι δεν θα παραδώσει στην κυβέρνηση και στους τραπεζίτες τα αποθεματικά του Δήμου, και πριν λίγες μέρες με απόφασή του σαν πρόθυμος Δήμαρχος τα παρέδωσε. Τώρα τάχα προστατεύει τις Δημόσιες Υπηρεσίες του Δήμου από την εισβολή ιδιωτών.

Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά είναι ανακόλουθος λόγων και πράξεων. Μόλις 48 ώρες πριν, με απόφασή του στη ΔΕΥΑΠ παρέδωσε την υπηρεσία μεταφοράς λυμάτων σε ιδιώτες. Με την διακήρυξη με αριθμό 14/2019 και θέμα «Προμήθεια υπηρεσιών μεταφοράς λυμάτων εκκένωσης βυτίων με μέσα τρίτων», παραδίδει τα κλειδιά της μεταφοράς των λυμάτων, μια υπηρεσία ανταποδοτικού χαρακτήρα όπως και η καθαριότητα σε ιδιώτες.

Πόση άλλη υποκρισία, και πόση άλλη αλαζονεία; Με την ίδια ευκολία αύριο το πρωί, αφού ήδη πρόλαβε την κυβέρνηση πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, θα παραδώσει και τα κλειδιά στην καθαριότητα, στον ηλεκτροφωτισμό, στο πράσινο και όπου αλλού του υπαγορεύσουν.   Άλλα λόγια, άλλες πράξεις.

Εμείς θα είμαστε εδώ και θα προστατεύσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης όπως κάναμε όλα τα χρόνια.

Θα είμαστε στο πλάι των εργαζομένων και στα λόγια και στις πράξεις.

Όπως δεν ψηφίσαμε την παράδοση των αποθεματικών του Δήμου, όπως εναντιωνόμαστε στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας, πρασίνου, ηλεκτροφωτισμού, αποχέτευσης, έτσι θα συνεχίσουμε με σταθερή πορεία. Με μια μεγάλη διαφορά από τον κ. Πελετίδη. Αυτά που λέμε, αυτά και κάνουμε! Δεν κοροϊδεύουμε το λαό,  και δεν μας πιάνει η ζαλάδα της εξουσίας που δυστυχώς έκανε αλαζόνα τον κ. Πελετίδη». 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις