Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Όταν ο Ρώσος αστροναύτης Αλεξέι Λεόνοφ πατούσε το πόδι του στην ΑΧΑΪΑ CLAUSS

Όταν ο Ρώσος αστροναύτης Αλεξέι Λεόνοφ π...

Η ιστορική οινοποιία αποχαιρετά τον Αλεξέι Λεόνοφ που έφυγε από τη ζωή

Ο Ρώσος κοσμοναύτης Αλεξέι Λεόνοφ, που υπήρξε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία της ανθρωπότητας, ο οποίος πραγματοποίησε περίπατο στο Διάστημα, πέθανε στη Μόσχα σε ηλικία 85 ετών. Ο Αλεξέι Λεόνοφ είχε βρεθεί στην Πάτρα και στην οινοποιία της ΑΧΑΪΑ CLAUSS, η οποία τον αποχαιρετά με ένα συγκινητικό ποστ στη σελίδα της στο Facebook. Όπως αναφέρει:

«Πέθανε στις 11 Οκτωβρίου 2019 ο Ρώσος αστροναύτης Αλεξέι Λεόνοφ σε ηλικία 85 ετών. Ο Αλεξέι Λεόνοφ ήταν ο πρώτος άνθρωπος που «περπάτησε» στο Διάστημα. Το ημερολόγιο έγραφε 18 Μαρτίου 1965 όταν ο Σοβιετικός κοσμοναύτης βγήκε από την κάψουλά του και έκανε την πρώτη ανθρώπινη διαδρομή στο Υπερπέραν, γράφοντας μια από τις πρώτες χρυσές σελίδες στο κεφάλαιο της κατάκτησης του Διαστήματος. Ήταν η πρώτη φορά που άνθρωπος εγκατέλειψε τη σχετική ασφάλεια της διαστημικής κάψουλας και ανοίχτηκε στο απόλυτο κενό.

Από τότε, κάθε του βήμα -είτε με την κυριολεκτική, είτε με την μεταφορική έννοια- απέκτησε αξία και υπεραξία αναγνωρισμένη παγκοσμίως.

Και καθώς, βήμα-βήμα, διέγραφε την προσωπική του πορεία στην Ιστορία, η ΑΧΑΪΑ CLAUSS ευτύχησε να διασταυρωθεί μαζί του και να κρατήσει στο Αρχείο της ένα σημαντικό αποτύπωμα αυτής της συνάντησης….

Το ρεπορτάζ που ακολουθεί είναι από το «Μηνιαῖον Πληροφοριακὸν Δελτίον τοῦ Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων» της ΑΧΑΪΑ CLAUSS, και δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο του 1965:

«ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΙΚΟΝ ΣΥΝΕΔΡΙΟΝ

Εἰς τὸ πλαίσιον τῶν ἐκδηλώσεων ἐπ’ εὐκαιρίᾳ τοῦ συνελθόντος ἐν Ἀθήναις Γ΄ Παγκοσμίου Ἀστροναυτικοῦ Συνεδρίου, προσεκλήθη, λίαν τιμητικῶς, καὶ ὁ πρόεδρος τοῦ Διοικητικοῦ Συμβουλίου τῆς ΑΧΑΪΑ CLAUSS κ. Κωνσταντῖνος Βλ. Ἀντωνόπουλος. Ὁ πρόεδρος τῆς ἑταιρείας μας εὗρε τὴν εὐκαιρίαν νὰ συζητήση μὲ τοὺς κορυφαίους ἐπιστήμονας ὡς καὶ μὲ τοὺς πρώτους ἀστροναύτας οἱ ὁποῖοι ἐβάδισαν εἰς τὸ διάστημα Ρώσους Ἀλεξέι Λεόνωφ….. κ.λπ. Οἱ ξένοι ἐξέφρασαν τὴν ἰδιαιτέρα τους εὐχαρίστησι γιὰ τὰ κρασιά μας, τὰ ὁποῖα πρσεφέρθησαν στὰ ἐπίσημα γεύματα καὶ δεξιώσεις».

Το δημοσίευμα συνοδεύεται και από μια αποκαλυπτική φωτογραφία, που συνιστά το σημαντικό αποτύπωμα της συνάντησης αυτής για το οποίο μιλήσαμε πιο πάνω, αλλά και από την λεζάντα της φωτογραφίας, που είναι ακόμα πιο αποκαλυπτική:

« Ἰδιόχειρο σκίτσο ὑπογραφόμενον ἀπὸ τὸν πρῶτο Ρῶσο ἀστροναύτη τοῦ κόσμου ποὺ ἐβάδισε στὸ διάστημα ΑΛΕΞΕΪ ΛΕΟΝΩΦ ἀφιερωμένο εἰς τὴν σύζυγον τοῦ Προέδρου τῆς ΑΧΑΪΑ CLAUSS κ. Θάλεια Ἀντωνοπούλου».

Στο ρεπορτάζ δεν περιλαμβάνεται η φωτογραφία του ενσταντανέ κατά το οποίο ο Λεόνοφ - μετεξελιχθείς αργότερα και σε ζωγράφο- δημιουργεί το σκίτσο ενός αστροναύτη για να το προσφέρει ως αυτόγραφο στην κ. Αντωνοπούλου, η οποία στέκεται δίπλα του και παρακολουθεί. Ευτυχώς, η φωτογραφία αυτή φυλάσσεται στο Ιστορικό Αρχείο του Οινοποιείου και δημοσιοποιείται σήμερα για πρώτη φορά.

Από την 11η Οκτωβρίου, τα βήματα του Αλεξέι Λεόνοφ τον οδήγησαν εκτός Γης, στη σφαίρα των αστεριών και των ουρανίων σωμάτων… Τον συνοδεύουν, μαζί με τις ευχές και την ευγνωμοσύνη όλης της ανθρωπότητας, και οι ευχές της ΑΧΑΪΑ CLAUSS…»

Το ιδιόχειρο σκίτσο του Ρώσου κοσμοναύτη

Το ιδιόχειρο σκίτσο του Ρώσου κοσμοναύτη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις