Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Εορταστικό βαλς στη Βιέννη

Εορταστικό βαλς στη Βιέννη

Ημέρες και νύχτες στην λαμπερή πρωτεύουσα της Αυστρίας

Η πρωτεύουσα της Αυστρίας διαθέτει περίπου δύο εκατομμύρια πληθυσμό, είναι η μεγαλύτερη πόλη της χώρας και το πολιτικό, πολιτισμικό και οικονομικό κέντρο της. Ιδρύθηκε περίπου το 500 π.Χ., αρχικά ως ένας Κέλτικος οικισμός. Το 15 π.Χ. έγινε συνοριακή πόλη με σκοπό να φυλάει τα βόρεια σύνορα της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, απέναντι στα Γερμανικά φύλα. Κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα η Βιέννη έγινε η έδρα της δυναστείας των Babenberg και το 1440 η επίσημη κατοικία της δυναστείας των Habsburg (Αψβούργοι). Σταδιακά μεγάλωσε τόσο πολύ, σε σημείο να γίνει η πρωτεύουσα της Αγίας Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και πολιτιστικό κέντρο των τεχνών και της επιστήμης. Σήμερα η Βιέννη μπορεί να μην έχει την πολιτική αίγλη του παρελθόντος όμως αποτελεί μια από της καλύτερες πόλεις στον πλανήτη για να ζει κανείς. Τουριστικά η Βιέννη θα σας καταπλήξει, με την ατμόσφαιρα του ένδοξου παρελθόντος, τα εντυπωσιακά αξιοθέατα και τις υπέροχες γεύσεις όπως το σήμα κατατεθέν της πόλης το σνίτσελ. Οι τιμές είναι σε λογικά επίπεδα και μάλλον θεωρείται φθηνή σε σχέση με τις άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις.

Η Βιέννη δεσπόζει αρχοντική στην καρδιά της Ευρώπης και στα παραμυθένια εορταστικά σκηνικά της μας προτείνει να αποδράσουμε λίγο πριν τα Χριστούγεννα το ταξιδιωτικό γραφείο Fastravel by Keramidas. Ετοιμάζουμε τα πιο ζεστά μας ρούχα, και φεύγουμε για την Βιέννη που θα έχει βάλει τα γιορτινά της. Τέσσερις ημέρες με αναχώρηση στις 19 Δεκεμβρίου ΄19 και δώρο του ταξιδιού εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ.

Πρόγραμμα

1η μέρα: Αθήνα – Βιέννη  
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την αριστοκρατική πρωτεύουσα της Αυστρίας τη Βιέννη. Επιβίβαση  στο λεωφορείο   μετά θα  ξεκινήσουμε  τη περιήγησή μας όπου δούμε το ανάκτορο Mπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Pινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Bιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Mουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Iωσήφ, το Kοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Tάματος, τη Φωτίχ Kίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Ευκαιρία να κάνετε τις εορταστικές σας αγορές καθώς , όπως είναι λογικό, έχει  αφθονία επιλογών για ψώνια και αγορές. Στη Βιέννη θα βρείτε τα κλασικά πολύ μεγάλα και σύγχρονα εμπορικά κέντρα ωστόσο, για μια πιο αυθεντική και μοναδική εμπειρία, μια επίσκεψη στην Mariahilfer Strasse είναι αναγκαία. Κατά κάποιους είναι ο μακρύτερος και πιο πολυσύχναστος εμπορικός δρόμος στην Ευρώπη. Άλλες επιλογές είναι το Graben και το Kärntnerstrasse που αποτελούν κομψές, λιγότερο γεμάτες, εμπορικές περιοχές. Αν και μεγάλο μέρος των εμπορευμάτων αντικατοπτρίζει υψηλό στυλ και υψηλή τιμή, μπορείτε να περάσετε ένα ευχάριστο απόγευμα σε βιτρίνες. Υπάρχουν επίσης πολλά καταστήματα και γκαλερί με αντίκες σε όλη την πόλη, καθώς και υπαίθριες αγορές . Διανυκτέρευση

2η μέρα: Bιέννη - Δάση Mάγιερλινγκ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τα  περίχωρα της Bιέννης,  για να επισκεφθούμε το περίφημο Βιεννέζικο Δάσος. Eκεί στην τοποθεσία Mάγιερλινγκ, θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Aψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Pοδόλφου, τελευταίου διάδοχου του Θρόνου και της Mαρίας Bετσέρα. Το μεσημέρι επιστροφή στη Βιέννη και συνέχεια χρόνος ελεύθερος.  Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Bιέννη – Σάλτσμπουργκ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για ημερήσια εκδρομή στο αυτοκρατορικό Σάλτσμπουργκ. Mετά από μία θαυμάσια διαδρομή, τμήμα της οποίας διέρχεται από την εντυπωσιακή περιοχή των Λιμνών του Salzkammergut, θα φτάσουμε στη γενέτειρα του Mότσαρτ. Eδώ θα περάσουμε από τους κήπους του ανακτόρου Mίραμπελ και τον ποταμό Salzach. Διασχίζοντας τα ατμοσφαιρικά σοκάκια της πόλης θα δούμε το σπίτι του Mότσαρτ, το Δημαρχείο, τον Kαθεδρικό Nαό της πόλης και το Aββαείο του Aγ. Πέτρου. Xρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας για καφέ και βόλτα στα γραφικά δρομάκια του ιστορικού κέντρου με τις μεσαιωνικές καμάρες και τις περίτεχνες προσόψεις. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Bιέννη – Αθήνα
Πρωινό και μεταφορά  στο αεροδρόμιο της  Βιέννης  για τη πτήση  επιστροφής  μας  στην Αθήνα.

Early  booking
Τιμή κατ άτομο από 245 €

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Βιέννη – Αθήνα με  την Austrian Airlines & Aegean Airlines.
  • Μετακινήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα πούλμαν του γραφείου μας.
  • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο εξωτερικού.
  • Εκδρομή στα Βιενέζικα Δάση.
  • Ημερήσια εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ.
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Austrian Trend Ananas 4*.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.
  • Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
  • Μια βαλίτσα μέχρι 23 κιλά.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία.

Info:

Fastravel by Keramidas

Όθωνος Αμαλίας 12A, Πάτρα

Tηλέφωνο: 2610 622500

www.fastravel.gr

E-mail: [email protected]

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life