Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ένα κτίριο στην καρδιά της Πάτρας με πλούσια εμπορική και ιστορική διαδρομή

Ένα κτίριο στην καρδιά της Πάτρας με πλο...

Στη συμβολή της Κολοκοτρώνη με την Μαιζώνος

Στη φωτογραφία απεικονίζεται μια από τις πλέον γνωστές εμπορικές γωνίες της Πάτρας. Το νεοκλασικό στη συμβολή της Κολοκοτρώνη με τη Μαιζώνος έχει μια εξαιρετικά μακρά εμπορική και όχι μόνο ιστορία στην πόλη.

Έπαιξε σημαντικό ρόλο στα χρόνια της Κατοχής, αφού στέγασε συμμαχικές δραστηριότητες, διέθετε κι έναν ασύρματο της Διασυμμαχικής Αποστολής στο υπόγειό του τον οποίο λειτουργούσε ένας Ελληνο-Αμερικανός ασυρματιστής  που εκτελέστηκε λίγο μετά την παντρειά του στο κρατητήριο του ΚΕΤχ. (πληροφορίες από το βιβλίο του Γιώργου Μόσχου «Η Πάτρα στην Κατοχή και στην Αντίσταση»).

Στα μετακατοχικά χρόνια στέγασε εμπορικές δραστηριότητες με κορυφαία αυτήν των γραφείων της Achaia Clauss.

Στη συνέχεια η συγκεκριμένη γωνία, φιλοξένησε το Στιλβωτήριο των Αφών Κέλλερη, με τους με τους ανυψωμένους πάγκους όπου κάθε Κυριακή πρωί μετά την εκκλησία οι πατρινοί περνούσαν και γυάλιζαν τα παπούτσια τους!

Στη δεκαετία του 70 στέγασε το κατάστημα νεωτερισμών Oui, ακολούθησε πλήρης αναπαλαίωση του κτιρίου το 1978 και η εμπορική δραστηριότητα συνεχίστηκε με καταστήματα ρούχων όπως το Monte carlo , το Stefanel με ρούχα, στο σημείο λειτούργησε το καφέ Αίγλη και πλέον είναι κατάστημα της αλυσίδας BSB.

*Με στοιχεία από ανάρτηση στο διαδικτυακό γκρουπ patrasmemories

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις