Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Η Δήμητρα Θεοδωροπούλου ανεβαίνει στη σκηνή ως «φανταστική» Πηνελόπη Δέλτα και μιλάει στο thebest

Η Δήμητρα Θεοδωροπούλου ανεβαίνει στη σκ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Από 11 Οκτωβρίου στις γραμμές τέχνης

Η παράσταση "Η εποχή του κυνηγιού ανεβαίνει από σήμερα στις "Γραμμές Τέχνης" με την Δήμητρα Θεοδωροπούλου στο ρόλο της Πηνελόπης Δέλτα, της φανταστικής φίλης της Πόπης. 

Πρόκειται για ένα έργο του Γιάννη Σκαραγκά σε σκηνοθεσία του Θόδωρου Κανδηλιώτη.

Δύο γυναίκες…μια φωνή και η συνειδητοποίηση ότι όλοι οι άνθρωποι κρύβουν μέσα τους τη δύναμη για να σώσουν τον ίδιο τους τον εαυτό.

Το τραγούδι της παράστασης σε στίχους του Γιάννη Σκαραγκά και μουσική της Φωτεινής Μπαξεβάνη ερμηνεύει η Νατάσσα Μποφίλιου.

Λίγο πριν την πρεμιέρα η Δήμητρα θεοδωροπούλου μίλησε για την παράσταση στο thebest.gr. 

Η φετινή θεατρική σεζόν σε βρίσκει για άλλη μία φορά στις «Γραμμές τέχνης»…. «Σου πάει» αυτή η σκηνή;

Είναι γεγονός πως έχω βρει έναν πολύ φιλόξενο χώρο που μου πάει και του πάω όπως φαίνεται, αλλά οι χώροι δεν θα είχαν καμία ουσία χωρίς το έμψυχο υλικό, η Νικολέτα Μπακοπουλου είναι μια αξιόλογη επιχειρηματίας και συνεργάτης που με εμπιστεύεται Κ την εμπιστεύομαι.

Επιλέγεις να μένεις στην Πάτρα, και να παρουσιάζεις θεατρικές δουλειές στην Πάτρα, υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι γι΄αυτή την απόφαση; 

Eπιλέγω να μένω στην γενέτειρά μου και να παρουσιάζω δουλείες εδώ γιατί είναι η πόλη που αγαπώ και τα τελευταία χρόνια έχει μια τεράστια άνθιση στα θεατρικά δρώμενα, μπορούν να γίνουν πράγματα ουσίας και εύχομαι στο μέλλον να γίνουν ακόμα περισσότερα στις ελεύθερες σκηνές.

Πρωταγωνιστείς στην παράσταση «Η εποχή του κυνηγιού»… Δύο λόγια για το έργο και την παράσταση…

Η εποχή του κυνηγιού είναι ένα σύγχρονο ελληνικό έργο του ευφάνταστου Γιάννη Σκαραγκά, θα το χαρακτήριζα σαν μια ρομαντική μαύρη κωμωδία.

Το έργο πραγματεύεται τη ζωή μιας σύγχρονης γυναίκας, της Πόπης που κλείστηκε στο σπίτι της γιατί δεν άντεξε τα απανωτά χτυπήματα της μοίρας και έτσι έφτιαξε έναν δικό της φανταστικό κόσμο, όμως η τόση μοναξιά άρχισε να την τρελαίνει οπότε επινόησε μια φανταστική φίλη για να μπορεί να επικοινωνεί, όχι ομως μια οποιαδήποτε φίλη αλλά την Πηνελόπη Δέλτα, η οποία ουσιαστικά την βοηθά στην επανένταξή της στον πραγματικό κόσμο

Τι είναι αυτό που θα μπορούσε να την κάνει να ξεχωρίσει;

Πέραν του ότι είναι ένα πολύ καλογραμμένο κείμενο με πολλές εναλλαγές και γρήγορο ρυθμό, θεωρώ ότι αυτό που θα την κάνει να ξεχωρίσει είναι πως εν έτη 2019 κάθε θεατής θα βρει κοινά σημεία με την Πόπη και θα ευχόταν να έχει στη ζωή του μια Πηνελόπη.

Ποιον ρόλο υποδύεσαι;

Υποδύομαι το ρόλο της Πηνελόπης Δέλτα, της φανταστικής φίλης της Πόπης.

Τι σε κεντρίζει σε αυτόν;

Αυτό που με κεντρίζει στο ρόλο της Πηνελόπης Δέλτα είναι το γεγονός ότι ενώ εμφανισιακά είναι η Δέλτα, επί της ουσίας είναι η σουπερ Πόπη, καθρεφτίζει στην Πόπη όλα αυτά που δεν θέλει να δει ,κάθε φορά που πάει να ξεφύγει με ψέματα η Δέλτα είναι εκεί για να την επαναφέρει στο εδώ και το τώρα, ο ρόλος αυτός είναι μια μεγάλη πρόκληση για μένα

Στην σκηνή είστε δύο… σε «τρομάζει» καθόλου αυτό;

Επί της ουσίας είμαστε 1 επάνω στη σκηνή, γιατί η Πηνελόπη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την Πόπη, είναι μια ανάσα, ένα σώμα

Στο έργο γίνεται λόγος για την «αλήθεια»… ποια είναι η δική σου σχέση μαζί της;

Είμαι υπέρμαχος της αλήθειας όσο σκληρή και αν είναι απλώς υπάρχει πάντοτε ο κατάλληλος τρόπος Κ χρόνος για να την πεις.

Υπάρχει κάτι άλλο στα μελλοντικά σου σχέδια;

Είναι φυσικό να υπάρχει γιατί είμαι ένας άνθρωπος που δεν επαναπαύεται ποτέ, αλλά θα μιλήσουμε για αυτά όταν έρθει η ώρα τους.

Πρεμιέρα: 11 Οκτωβρίου στις 9:30 το βράδυ.

Σκηνοθεσία: Θεόδωρος Κανδηλιώτης

Παίζουν οι: Δήμητρα Θεοδωροπούλου, Νεφεντίνα Μοσχόβου.

Σκηνική επιμέλεια: Ελευθερία Παναγιωτοπούλου

Μακιγιάζ: Τζοάννα Βόσσου

Φωτογραφία: Στάθης Αποστολόπουλος

Επιμέλεια αφίσας: Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος

Παραγωγή: Νικολέττα Μπακοπούλου.

 
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture