Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Πρωτοχρονιά στη Σικελία

Πρωτοχρονιά στη Σικελία

Ταξίδι 5 ημερών στην «Μεγάλη Ελλάδα»

 Η Σικελία, το μεγαλύτερο νησί στην Μεσόγειο Θάλασσα, είναι οτόπος που φιλοξενεί τα σημάδια της ιστορίας πάνω στην ηφαιστειακή της γη. Το ταξίδι στη «Μεγάλη Ελλάδα», είναι μία κατάδυση στον Πολιτισμό της Μεσογείου. Η «Μεγάλη Ελλάδα» των κλασσικών χρόνων με τους καλοδιατηρημένους ελληνικούς ναούς, συναντιέται με την Αραβική αρχιτεκτονική, με βυζαντινά τείχη και μπαρόκ κτήρια της μετα - αναγεννησιακής εποχής. Το πανέμορφο νησί, αυτό το ιδιόμορφο σταυροδρόμι του Νότου που έχει χτιστεί πάνω στους θρύλους των αρχαίων ελληνικών, ρωμαϊκών και ιωνικών πόλεων.

Το ταξιδιωτικό γραφείο Fastravel by Keramidas, έχει σχεδιάσει ένα μοναδικό, πρωτοχρονιάκο ταξιδιωτικό πακέτο για την μαγευτική και πλούσια σε ιστορία Σικελία. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα:

29 Δεκεμβρίου ’19  - 02 Ιανουαρίου ‘20

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ  – ΚΑΤΑΝΙΑ  –ΜΕΣΙΝΑ  - ΚΕΦΑΛΟΥ –ΠΑΛΕΡΜΟ - Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Κατάνια. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν   και αναχώρηση για τη Μεσσίνα (ελ. Μεσσήνη ή Ζάγκλη). Σύντομη πανοραμική περιήγηση όπου θα δούμε τον Καθεδρικός Ναό, το Ναός Κοίμησης της Θεοτόκου, το Αστρονομικό Ρολόι, και την  Κρήνη του Ωρίωνα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Κεφαλού  για να δούμε τη Πιάτσα Ντουόμο με τον Καθεδρικό Ναό (12ος-15ος αι.), με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Αργά το απόγευμα άφιξη στο Παλέρμο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΜΟΝΡΕΑΛΕ - Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τον λόφο του Μονρεάλε, όπου δεσπόζει ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός (6.000 τ.μ.) με τα θαυμάσια ψηφιδωτά βυζαντινής τέχνης. Επιστροφή στο Παλέρμο. Η περιήγησή μας θα αρχίσει από το Βασιλικό Παλάτι –έδρα των Νορμανδών βασιλέων της Σικελίας και σήμερα του Κοινοβουλίου της–, και θα συνεχιστεί με τον Καθεδρικό Ναό, την Πιάτσα Πρετόρια με το «Σιτριβάνι της Ντροπής» και το μέγαρο της Γερουσίας, την εκκλησία της Μαρτοράνα με τα περίφημα βυζαντινά ψηφιδωτά, το θέατρο Μάσιμο και την πλατεία με το Πολυθέαμα Γαριβάλδη. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 3η μέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΑΚΡΑΓΑΣ – ΚΑΤΑΝΙΑ -Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τον Ακράγαντα (Αγκριτζέντο), μία από τις πλουσιότερες και επιφανέστερες ελληνικές αποικίες της Μεγάλης Ελλάδας, όπου μας περιμένει ένα εκπληκτικό θέαμα στον αρχαιολογικό χώρο της «Κοιλάδας των Ναών». Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας από τον Ναό της Λακινίας Ήρας και θα συνεχίσουμε με τον καλοδιατηρημένο Ναό της Ομόνοιας, του Ηρακλή του Ολύμπιου Δία, των Διοσκούρων και του Ηφαίστου. Αργά το απόγευμα άφιξη στην Κατάνια, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο (στην περιοχή Αθιριάλε). Δείπνο και στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην Κατάνια όπου θα γιορτάσουμε την αλλαγή του χρόνου. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΟΡΤΥΓΙΑ - Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τις Συρακούσες.  Ξενάγηση στο αρχαιολογικό πάρκο της Νεάπολης, όπου θα δούμε τον Βωμό του Ιέρωνα, το «Αφτί του Διονύσου» στα Λατομεία του Παραδείσου, το αρχαίο θέατρο, το Νυμφαίο και το ρωμαϊκό αμφιθέατρο. Ακολουθεί επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της πόλης, που βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία, όπου θα θαυμάσουμε τον Ναό του Απόλλωνα, την Πλατεία Αρχιμήδη με την Κρήνη της Αρτέμιδος, τον Καθεδρικό Ναό –μετατροπή του αρχαίου Ναού της Αθηνάς σε χριστιανική εκκλησία–, τη Βασιλική της Σάντα Λουτσία με τον αριστούργημα του Καραβάτζιο «Η ταφή της Σάντα Λουτσία», και θα καταλήξουμε στην Πηγή της Αρέθουσας με τους παπύρους μέσα στο νερό. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Κατάνια και απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα:  ΚΑΤΑΝΙΑ  – ΑΙΤΝΑ -  ΤΑΟΡΜΙΝΑ -  ΑΘΗΝΑ - Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Αίτνα, το μεγαλύτερο και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη (3.350 μ.). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την πανέμορφη και κοσμοπολίτικη Ταορμίνα (Ταυρομένιον), με θέα το Ιόνιο. Τόπος καλλιτεχνών, μποέμ και συγγραφέων, τόπος έμπνευσης και ρεμβασμού, η αρχαία αποικία των Ναξίων ασκεί ακαταμάχητη έλξη στον επισκέπτη. Περνώντας την Πόρτα Μεσίνα , θα δούμε το Παλάτσο Κορβάια, που αποτέλεσε έδρα του πρώτου Σικελικού Κοινοβουλίου (1410), το αρχαίο ελληνικό θέατρο, με πανοραμική θέα στη θάλασσα και την Αίτνα, και διαμέσου της Κόρσο Ουμπέρτο, θα καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία Πιάτσα Νόβε Απρίλε με την εκκλησία του Αγίου Αυγουστίνου και τον Πύργο του Χρόνος ελεύθερος.  Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο της Κατάνιας για την πτήση της  επιστροφής μας. ‘Αφιξη στην Αθήνα αργά το βράδυ.

EARLY BOOKING Τιμή κατ’ άτομο από 385€                                     

NORMALΤιμή κατ’ άτομο από 585€                                     

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα –Κατάνια  – Αθήνα με την Aegean Airlines.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και  μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε  ξενοδοχεία 4* Ibis Palermo  & Hotel Orizzonte Acireale Catania ή παρόμοια.
  • Πρωινό μπουφέ και δείπνο  καθημερινά. Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Τοπικοί ξεναγοί στο Ακράγαντα και στις Συρακούσες.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης./ Φ.Π.Α
  • Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
  • Μια βαλίτσα μέχρι 23 κιλά.
     

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμων      
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Δημοτικοί φόροι  ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά περίπου ( περίπου 2€).
  • Check Points 25 €
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Info:

Fastravel by Keramidas – Όθωνος Αμαλίας 12A, Πάτρα

Tηλέφωνο: 2610 622500

http://www.fastravel.gr

E-mail: [email protected]

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life