Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σύντομα εκτός φυλακής ο 17χρονος που σκότωσε Αφγανό με βαριοπούλα στο Αίγιο

Σύντομα εκτός φυλακής ο 17χρονος που σκό...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η απόφαση του δικαστηρίου

Να μειώσει την ποινή  του ανήλικου Ρουμάνου που δολοφόνησε έναν Αφγανό εργάτη γης στη Ροκά Αιγίου (τον Αύγουστο του 2018), αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Πατρών Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 8ετή φυλάκιση για ανθρωποκτονία από πρόθεση και εκτίει την ποινή του στις φυλακές Αυλώνα ενώ το Εφετείο μείωσε την ποινή σωφρονισμού του στα 6 χρόνια, αφού του αναγνώρισε επιπλέον ελαφρυντικά.

Μάλιστα το δικαστήριο διέταξε τη φοίτηση του σε σχολείο, μέσα στις φυλακές Αυλώνα, όπου θα παραμείνει. 

 

Τα ελαφρυντικά που μείωσαν την ποινή του

Συγκεκριμένα, ο πρότερος σύννομος βίος, καθότι δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές, ήταν αγαπητό παιδί στην τοπική κοινωνία και αγορά, φιλήσυχο και εργατικό σε χωράφια, καθαρίζοντας παρμπρίζ στα φανάρια ή κάνοντας θελήματα σε μαγαζάτορες.

Επίσης, με βάση τον νέο ποινικό κώδικα, το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ομολογίας της πράξης του και της διευκόλυνσης των Αρχών, πριν καν εξεταστεί από αυτές.

Ο νεαρός δράστης αναμένεται ν' αποφυλακιστεί σε χρονικό διάστημα  κάτω του έτους, αφού προσμετρούνται στην ποινή που εκτίει και οι εργασίες που εκτελεί στο σωφρονιστικό κατάστημα, συντομεύοντας την ώρα της ελευθερίας του.

Το χρονικό του εγκλήματος

"Θόλωσε και οδηγήθηκε στο έγκλημα" λέει ο ίδιος

Ο 17χρονος από τη Ρουμανία, τον Αύγουστο του 2018, σκότωσε έναν 32χρονο Αφγανό στον οποίο είχε δανείσει σήμερα.  Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ίδιος και ο δικηγόρος του, ο Αφγανός ζήτησε τα χρήματα προκειμένου να ετοιμάσει τα χαρτιά παραμονής του στη χώρα. Ο καιρός περνούσε και δεν επέστρεφε τα χρήματα. Όταν έφτασε στο σημείο να μην αναγνωρίζει ότι είχε δανειστεί αυτά τα χρήματα ο 17χρονος θόλωσε καθώς τα είχε μαζέψει με κόπο και σκληρή δουλειά έτσι ώστε να τα στείλει στην οικογένεια του, στα τρία ανήλικα αδέλφια του και τους δύο άρρωστους γονείς του. 

Ομολόγησε αμέσως την πράξη του, πριν αρχίζει να εξετάζει το έγκλημα η αστυνομία.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις