Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι πατρινοί που έτρεξαν για να.... «αλλάξουν τον διαβήτη»! ΦΩΤΟ

Οι πατρινοί που έτρεξαν για να.... «αλλά...

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, του, πλαίσιο του Run Greece

Μία ξεχωριστή κίνηση- δίνοντας δυναμικό παρων- έκαναν πατρινοί θέλοντας να περάσουν το μήνυμα ότι μπορούμε τρέχοντας να αλλάξουμε τον διαβήτη. 

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ», έχοντας ως χορηγό την εταιρεία Novo Nordisk Hellas ,συμμετείχε στο δρομικό γεγονός "Run Greece ", που διεξήχθη στην πόλη μας την Κυριακή 6 Οκτωβρίου.

Μέλη του συλλόγου, αλλά και πολλοί φίλοι και υποστηρικτές του συλλόγου, δήλωσαν συμμετοχή στην ομάδα μας «Run to Change Diabetes” ,που σκοπό έχει να  περάσουμε το μήνυμα ότι μπορούμε Τρέχοντας να αλλάξουμε το Διαβήτη μας.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους:

Η ομάδα μας είχε συμμετοχές σε όλες τις διαδρομές του αγώνα στην Πάτρα , 15 συμμετοχές στα 10 χλμ. , 260 συμμετοχές στα 5 χλμ . και 13 συμμετοχές στον  παιδικό αγώνα και είχαμε μαζί μας και 30 μικρά παιδάκια τα οποία περνούσαν με το δικό τους τρόπο το μήνυμα της ενημέρωσης και της πρόληψης για το Σακχαρώδη Διαβήτη. Φέτος είχαμε την τιμή να τρέξει με τον ομάδα μας η κα Ήρα Κουρή ,Πρόεδρος του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου της Πάτρας ,αλλά η Πρόεδρος και τα  μέλη του συλλόγου ΕΛΕΑΝΑ Ν. Αχαΐας .

Η Πρόεδρος του συλλόγου «ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ» ,κα Γούλα Βασιλική δήλωσε :

«Κάθε χρόνο οι συμμετοχές μας στο Run Greece αυξάνονται και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς έτσι δίνουμε τη δυνατότητα να ενημερώσουμε περισσότερο κόσμο για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και επιτέλους να σπάμε το taboo.Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν μαζί μας και δίνουμε ραντεβού για του χρόνου…. ακόμη πιο πολλοί !!»

Στο δελτίο τύπου της Novo Nordisk Hellas, ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου δήλωσε:

«Η συμμετοχή της εταιρείας μας στο δρομικό γεγονός ¨Run Greece¨ στην Πάτρα, προκύπτει από την ανάγκη να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε το γενικό πληθυσμό για το Σακχαρώδη Διαβήτη και να επικοινωνήσουμε το μήνυμα, ότι η πρόληψη και η ρύθμισή του είναι δυνατό να επιτευχθούν με 3 επιλογές:

1. Αξιολογώντας τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη με τη βοήθεια του ιατρού σας,

2. Υιοθετώντας την υγιεινή διατροφή και

3. Εντάσσοντας στην καθημερινότητά μας την άσκηση».

Η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της Novo Nordisk Hellas κα Μαίρη Καραγεώργου  , η οποία συμμετείχε στον αγώνα μαζί μας με αφορμή τον αγώνα της Πάτρας δήλωσε:

Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στην αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού απέναντι στον αντίκτυπο της νόσου του Σακχαρώδη διαβήτη. Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε την πρόληψη, να προάγουμε την έγκαιρη διάγνωση στο Σακχαρώδη Διαβήτη και να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία απέναντι στη νόσο.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις