Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Εντυπωσιακός & στο εξώφυλλο του Vanity Fair o Joker - Χοακίν Φίνιξ

Εντυπωσιακός & στο εξώφυλλο του Vani...

Μίλησε για όλα, για τη νέα του ζωή, τον ρόλο του Τζόκερ, την προσπάθεια του να κόψει το κάπνισμα & την δημιουργική κόντρα που είχε με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο

Ο 45χρονος Αμερικανός ηθοποιός Χοακίν Φίνιξ πραγματικά εντυπωσιάζει ως Τζόκερ στο νεό φιλμ σε σκηνοθεσία του Τοντ Φίλιπς και σύσσωμοι οι κριτικοί το αναγνωρίζουν και απομένει να δούμε την πορεία της ταινίας και του ίδιου του Φίνιξ όταν ξεκινήσει ο χορός των βραβείων πλησιάζοντας προς τα Όσκαρ. Το νέο τεύχος του ιλουστρασιόν περιοδικού Vanity Fair (μηνός Νοεμβρίου 2019) φιλοξενεί τον Φίνιξ στο εξώφυλλο του όπου ο ιδιαίτερος, ιδιοσυγκρασιακός σταρ με τις ψαγμένες επιλογές ρόλων, φωτογραφίζεται για το περιοδικό και μιλά ανοιχτά για όλα, για τη νέα του ζωή αλλά και για την «διαμάχη» του με τον Αμερικανό βετεράνο σταρ Ρόμπερτ Ντε Νίρο στο γύρισμα του “Τζόκερ”.

Στο μεγάλο προφίλ & cover story που του επεφύλαξε το (Αμερικανικό) Vanity Fair στο νέο του τεύχος, ο ίδιος ο Χαοκίν Φίνιξ παρουσιάζεται στη συνέντευξή του συνεπής με την προσωπικότητα που βγάζει σε πολλούς ρόλους του: αινιγματικός, σαρκαστικός και λακωνικός κατά κανόνα, παρότι μιλάει - με τον τρόπο του - για τα πάντα σχεδόν, όπως αναφέρει στην ανάρτηση του το lifo.gr. Αναφέρεται στην οικογένειά του, στον αδικοχαμένο αδελφό του Ρίβερ Φίνιξ που έφυγε νεότατος από τη ζωή, μιλά για την θεραπεία αποτοξίνωσης που έκανε προσφάτως, για τον έρωτά του για τη μέλλουσα σύζυγό του, την ηθοποιό Ρούνι Μάρα και φυσικά για τον χαρακτήρα που υποδύεται στην ταινία "Τζόκερ".

Ο σκηνοθέτης του φιλμ Τοντ Φίλιπς ήταν λαλίστατος αναφορικά με την ένταση που υπήρξε στα γυρίσματα του «Τζόκερ» ανάμεσα σε δύο επιφανείς εκπροσώπους της υποκριτικής σχολής της «μεθόδου» από διαφορετικές ωστόσο γενιές: τον Χοακίν Φίνιξ και τον 76χρονο σήμερα Ρόμπερτ Ντε Νίρο, τιμημένο με 2 βραβεία Όσκαρ και με μία ηλεκτρισμένη ερμηνεία στον «Ταξιτζή» του Μάρτιν Σκορσέζε το 1976. Στο φιλμ του Φίλιπς ο Ντε Νίρο υποδύεται έναν βετεράνο τηλεπαρουσιαστή της νυχτερινής ζώνης που ο "Τζόκερ" έχει ως ίνδαλμα.

Η πολυσυζητημένη διαφωνία των δύο πρωταγωνιστών είχε να κάνει με τη διαδικασία ανάγνωσης του ρόλου στις πρόβες. Ο Ντε Νίρο όπως αναφέρει το lifo.gr, πιστεύει ότι η ανάγνωση του σεναρίου παρουσία σύσσωμου του καστ και των τεχνικών είναι απαραίτητη, ενώ ο Φίνιξ αντίθετα προτιμά να λειτουργεί κατευθείαν «στη στιγμή» (στο γύρισμα). Όπως είπε και στη συνέντευξή του, θεωρεί ότι η ηθοποιία «πρέπει να λειτουργεί σαν ντοκιμαντέρ» και «πρέπει να νιώθεις επιτόπου αυτό που νιώθει ο χαρακτήρας εκείνη τη στιγμή». Όπως αποκάλυψε ο σκηνοθέτης, ο  Ρόμπερτ Ντε Νίρο ήταν ανένδοτος και εκνευρίστηκε ενώ ο Χοακίν Φίνιξ τελικά πείστηκε να παραστεί στην ανάγνωση όπου όμως αρνήθηκε να δουλέψει τους διαλόγους του μαζί τον Ντε Νίρο, «μουρμούρισε» το σενάριο και μετά πήγε να καπνίσει.

Οι δύο ηθοποιοί συμφιλιώθηκαν εν τέλει με 'όμορφο' τρόπο, αν και σύμφωνα με τον Φίνιξ δεν αντάλλαξαν ούτε μια κουβέντα στη διάρκεια των γυρισμάτων. Όπως πάντως τόνισε ο Χοακίν Φίνιξ, ο Ντε Νίρο παραμένει ο αγαπημένος του Αμερικανός ηθοποιός.

Καπνιστής από την εφηβεία, έκανε πρόσφατα μια θεραπεία ύπνωσης αλλά δεν φαίνεται να λειτουργεί. Στη διάρκεια της συνέντευξης στο περιοδικό Vanity Fair ο Χοακίν Φίνιξ δεν καπνίζει αλλά τα νύχια του είναι φαγωμένα μέχρι σάρκας και όπως παραδέχεται έχει πάντα μαζί του δύο πακέτα American Spirits και έναν αναπτήρα.

Η ταινία "Τζόκερ" ξεκίνησε να παίζεται & στην Ελλάδα (και στην Πάτρα) από τις 2/10/2019.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight