Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανηγυρίζει ο ναός του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη στην Πάτρα

Πανηγυρίζει ο ναός του Αγίου Διονυσίου Α...

Είναι ο προστάτης άγιος του κλάδου των Δικαστικών

Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 τιμάται από την εκκλησία μας η μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρα Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, ο οποίος είναι ο Πολιούχος άγιος των Αθηνών & θεωρείται ο προστάτης των Δικαστικών και του Δικαστικού Σώματος.

Στην Πάτρα, πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Πατρών, στην οδό Ευβοίας 76.

Το πρωί της Πέμπτης 3/10 που είναι και η γιορτή στην πανηγυρική, αρχιερατική Θεία λειτουργία θα παραστεί και θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος ενώ στις 6 το απόγευμα στον μεθεόρτιο εσπερινό θα προεξάρχει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος που θα μιλήσει κιόλας.

Στο περσινό κήρυγμα του στο ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Χρύσανθος είχε πει πως «καρπός του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου στον Άρειο Πάγο υπήρξε ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης, ο οποίος πίστεψε στον Χριστό, βαπτίστηκε ο ίδιος και η οικογένειά του Χριστιανοί, χειροτονήθηκε επίσκοπος Αθηνών και την πίστη του καθώς και τις σπουδές στη φιλοσοφία τις αξιοποίησε για την διάδοση του λόγου του Θεού».

Αναμένεται να παρακολουθήσουν τις λατρευτικές εκδηλώσεις και οι Δικαστικοί, οι εισαγγελικοί λειτουργοί, οι δικαστικοί υπάλληλοι και τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών μιας και όπως προείπαμε, ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης είναι ο Προστάτης τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις