Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Γιώργος Παπαπαύλου στο thebest.gr: Στα πρώτα επεισόδια το σοκ ήταν τεράστιο. Δεν μου άρεσε τίποτα επάνω μου

φωτό Ελπίδα Μουμουλίδου

φωτό Ελπίδα Μουμουλίδου

Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Ο Ηλίας Δούκας του «έρωτα μετά» μιλά στο thebest.gr για το βήμα στη μικρή οθόνη και όχι μόνο

Εμφανίζεται ως Ηλίας Δούκας στο σίριαλ «έρωτας μετά» το οποίο έχει κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό. «Σκοτεινός» και  αδίστακτος, θα κάνει τα πάντα σχεδόν για να αποκτήσει αυτό που επιθυμεί.  Ο Πατρινός, κατεξοχήν θεατρικός ηθοποιός ,  Γιώργος Παπαπαύλου,  για πρώτη φορά εμφανίζεται στη μικρή οθόνη, με κεντρικό ρόλο και ήδη βιώνει το πώς είναι να περπατάς στον δρόμο και να σε αναγνωρίζουν.  Αλλά και το πώς είναι να έχεις να παρακολουθήσεις τηλεοπτική σειρά από «Τα εγκλήματα» και τώρα να κάθεσαι να δεις  τον εαυτό σου, με το όποιο σοκ αυτό αρχικά δημιουργεί.

Σε μέρα που δεν είχε γυρίσματα μιλήσαμε με αφορμή  τον  «έρωτα μετά»,  για πολλά. Το θέατρο την τηλεόραση, την Πάτρα και φυσικά για τον έρωτα. Όχι τον μετά και όχι αυτόν της οθόνης…

Πρώτη φορά στην μικρή οθόνη στον «έρωτα μετά», σε ένα σίριαλ με «βαρύ» casting, το οποίο φαίνεται να κερδίζει τους τηλεθεατές

Είναι ουσιαστικά η πρώτη μου τηλεοπτική δουλειά με ένα μεγάλο ρόλο, σε ένα μεγάλο κανάλι. Όταν ήμουν πολύ μικρός,  είχα λάβει μέρος σε δυο επεισόδια στα «Ματωμένα Χώματα» του Κουτσομύτη. Κατά 99% έχω κάνει θέατρο. Στην τηλεόραση φοβόμουν τον τρόπο με τον οποίο αυτή γίνεται μερικές φορές. Λίγο πρόχειρα, λίγο γρήγορα, με όχι πολύ δυνατά σενάρια. Καταλαβαίνω ότι το θέατρο είναι διαφορετικό από την tv και όλα είναι μέσα στη δουλειά μας. Τώρα όμως ήταν μια πολύ καλή αφορμή για να κάνω αυτό το βήμα και αισθάνομαι ότι έκανα καλά που το έκανα τώρα. Υπάρχει ένα μεγάλο κανάλι, μια δυνατή παραγωγή που σε στηρίζει, πολλοί αξιόλογοι συνάδελφοι, πολύ καλό σενάριο. Όλα αυτά συνετέλεσαν στο να πω ναι στην τηλεόραση φέτος και χαίρομαι που δεν έχασα αυτή τη δουλειά.

Τα  γυρίσματα είναι πολύ κουραστικά, όλα σε εξωτερικούς χώρους, δεν έχουμε κανένα studio και ο ρυθμός είναι πολύ γρήγορος, αλλά στο τέλος της ημέρας έχεις απολαύσει ότι τουλάχιστον κατάφερες να κάνεις τη δουλειά σου όσο καλύτερα γινόταν.

Πώς είναι η συνεργασία; Στο casting συγκαταλέγονται παλιοί ηθοποιοί όπως ο Νίκος Γαλανός και η Μπέτυ Λιβανού...

Οι ηθοποιοί που ανέφερες έχουν τεράστια εμπειρία. Εγώ είμαι κυρίως με την Μπέτυ Λιβανού. Χαίρομαι πολύ  που μου δίνει χώρο, που συνεργαζόμαστε καλά, που επικοινωνούμε, παρότι μας χωρίζουν κάποιες γενιές.  Είναι από τις δουλειές που είμαστε τόσοι πολλοί ηθοποιοί και συνεννοούμαι με όλους πολύ καλά. Δεν το λέω γιατί πρέπει να το πω, το εννοώ. Και αυτό δεν αφορά μόνο τους ηθοποιούς. Ισχύει από την παραγωγή μέχρι την ενδυματολόγο, όλους. Χαίρομαι που πηγαίνω στο γύρισμα.

Φωτό Γιάννης Μπουρνιάς

Φωτό Γιάννης Μπουρνιάς

Μπήκα σε ένα μαγαζί να αγοράσω παπούτσια και με φώναξαν «ο ξάδερφος»

Υποδύεσαι έναν «σκοτεινό» χαρακτήρα τον Ηλία…

 

Ο Ηλίας είναι ένας άνθρωπος που έχει μεγαλώσει με τον ξάδερφό του. Δουλεύουν στην ίδια εταιρεία. Ο ξάδερφός του είναι πρώτος, ο Ηλίας τον ανταγωνίζεται, νιώθει μειονεκτικά. Έχει αρκετά συμπλέγματα τα οποία βγαίνουν και στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνεί και συνδέεται με το γυναικείο φύλο. Φλερτάρει με έναν τρόπο έντονο, ο οποίος μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητικός και πιεστικός. Εν τέλει είναι ένας χαρακτήρας που θα κάνει τα πάντα για να επιτύχει αυτό που θέλει.

 

Η δημοσιότητα της τηλεόρασης είναι διαφορετική. Έχεις αρχίσει να την εισπράττεις;

Σήμερα πρώτη φορά που κατέβηκα στο κέντρο της Αθήνας ένιωσα αυτό που λέμε αναγνωρισιμότητα. Μπήκα σε ένα μαγαζί  να αγοράσω παπούτσια και με φώναξαν «ο ξάδερφος», όταν βγήκα έξω με πλησίασε ένας κύριος ο οποίος έκανε ένα σχόλιο για το σενάριο και μου είπε « μη δίνεις λεφτά σε αυτή», «σας βλέπουμε». Είναι λίγο πρωτόγνωρο για μένα αυτό αλλά είναι πολύ ωραίο. Εισπράττεις το ενδιαφέρον και την αγάπη του κόσμου. Το κομμάτι αυτό της αναγνωρισιμότητας  μου αρέσει. Το να εισβάλλει κάποιος άγαρμπα, βίαια και αδιάκριτα στη ζωή μου δεν μου αρέσει καθόλου και θα το αποφύγω όσο μπορώ.

φωτό Ελπίδα Μουμουλίδου

φωτό Ελπίδα Μουμουλίδου

Ήσουν τηλεθεατής σειρών;

Όταν με ρωτάνε κάποιοι πού θα είσαι φέτος και τους λέω για τη σειρά και μου λένε «α, δεν βλέπω σειρές» τους απαντάω «ούτε κι εγώ». Είχα πολλά χρόνια να δω σειρά, από τα «Εγκλήματα». Βλέπουμε πια στον ελληνικό τηλεοπτικό χώρο ότι αρχίζει να αναπτύσσεται ξανά η μυθοπλασία και είναι ευχάριστο και παρήγορο . Και είμαι υπερήφανος για τον «έρωτα μετά» και δε το λέω επειδή συμμετέχω, γιατί αυτή η δουλειά θα δώσει στους υπεύθυνους των καναλιών ένα σήμα, ότι μπορούν να γίνουν καλές δουλειές, με καλούς ηθοποιούς. Οι μισοί από εμάς που παίζουμε είμαστε θεατρικοί ηθοποιοί και προς τιμήν του ο alpha επέλεξε να επενδύσει πάνω μας. Γιατί είναι απογοητευτικό να βλέπεις ανθρώπους από άλλους χώρους να εκτίθενται. Είναι λίγο παρεξηγημένη η υποκριτική. Δεν είναι εύκολο πράγμα. Είναι σχεδόν επιστήμη. Δεν είναι βγαίνω και τα λέω, γιατί συνήθως δεν τα λένε.

Βλέπεις τη σειρά για να δεις την απόδοσή σου; Πώς  είναι αυτό;

Βλέπω και στα πρώτα επεισόδια το σοκ ήταν τεράστιο. Δεν μου άρεσε τίποτα επάνω μου. Με έβλεπα άσχημο, ατάλαντο. Μετά όμως ηρέμησα. Εγώ είχα μια συγκεκριμένη άποψη για τον εαυτό μου. Πχ κοιτάζομαι το πρωί στον καθρέφτη όταν ξυπνάω ή όταν φτιάχνομαι και βλέπω μια συγκεκριμένη έκφραση. Τώρα βλέπω πολλά κομμάτια του Γιώργου, που δεν έχω στην καθημερινότητά μου συνέχεια έναν καθρέφτη, για να τα εντοπίζω. Είδα ένα βλέμμα πιο άγριο, τρόμαξα. Τώρα σιγά σιγά αρχίζω να αποδέχομαι αυτόν τον Γιώργο που έχει πολλές πλευρές και μ΄αρέσει.

Έρχεσαι  στην Πάτρα;

Έρχομαι όσο μπορώ. Δεν περνάει πάνω από δίμηνο. Είναι η οικογένειά μου εκεί, οι κολλητοί μου φίλοι, τα ανίψια μου.

Τι σου λείπει από αυτή;

Οι δικοί μου και η οικειότητα. Περπατάς στους δρόμους και νιώθεις σπίτι σου. Εδώ πχ έκανα γαλλικά, εδώ έκανα αυτό, εδώ πρωτοερωτεύτηκα

 Τι δεν σου αρέσει ;

Θα ήθελα να είναι πιο όμορφα τα κτίρια γιατί έχουν γκρεμιστεί κάποια νεοκλασικά και θα ήθελα επίσης πιο πολύ πράσινο. Και το κυκλοφοριακό, είναι αφόρητο κάποιες φορές.

 

Τι έχεις κρατήσει από την πόλη των παιδικών, εφηβικών σου χρόνων;

Έχω κρατήσει το ότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη θάλασσα. Μ΄άρεσε που έστριβε σε κάποιους δρόμους και στο βάθος έβλεπα τη θάλασσα και το πλοίο που έφευγε για Ιταλία. Έχω κρατήσει τις αλάνες που έπαιζα. Είναι πολλές οι μνήμες. Με γλύκα τα θυμάμαι όλα αυτά.

 

Στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών

Στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών

Τι σε κάνει ευτυχισμένο;

Το να είμαι υγιείς όπως και οι άνθρωποι που αγαπώ, το να μπορώ να εκφράζομαι στη δουλειά μου χωρίς περιορισμούς και να μπορώ να την κάνω με τους όρους που επιθυμώ, τα ταξίδια, κάποιες ελεύθερες ώρες για μένα. Πχ  το να πάω σε  μουσεία, να κάτσω με τους φίλους μου σε ένα καφέ και να λέμε «βλακείες». Δεν θέλω η ζωή μου να είναι μόνο η δουλειά. Για πολλά χρόνια ήταν έτσι

 

Ποια είναι η μεγαλύτερη τρέλα που έχεις κάνει για έναν έρωτα;

Έχω μιλήσει στο τηλέφωνο, είναι βράδυ, δεν είναι στην πόλη μου, αλλά μακριά. Έκλεισα, ντύθηκα, έβαλα δυο ρούχα σε μια βαλίτσα και έφτασα στα ΚΤΕΛ. Μετά από εφτά ώρες ταξίδι ήμουν εκεί.

 

Το αγαπημένο σου τραγούδι

 

Το Αλεξάνδρα που ερμηνεύει η Νατάσα Μποφίλιου, σε στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου και μουσική Θέμη Καραμουρατίδη

 

Η αγαπημένη σου ταινία

 

Το Οκτώμιση του Φελίνι

 

Το motto σου στη ζωή

 

Ένας ίσον κανένας , δύο ίσον δύναμη

 

Ο Γιώργος Παπαπαύλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Έχει  τρία αδέλφια και πέντε ανίψια. Έφυγε από την πόλη όταν εισήχθη στη Νομική Αθηνών από την οποία έχει πάρει πτυχίο. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ιάκωβου Καμπανέλλη και έχει λάβει μέρος σε 31 θεατρικές παραγωγές.

Μετά το Πάσχα θα είναι στη θεατρική παράσταση Σλουθ στο Από Μηχανής Θέατρο ενώ  αυτή την περίοδο διδάσκει υποκριτική σε θεατρικό εργαστήριο και ξεκινά διδασκαλία στο πρώτο έτος Δραματικής Σχολής.

 

φωτο Ελπίδα Μουμουλίδου

φωτο Ελπίδα Μουμουλίδου

Φωτό Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Φωτό Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture