Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θλίψη στην Πάτρα για τον ιερέα με τα μπαλόνια - Την Τρίτη η κηδεία του

ΦΩΤΟ ΑΠΟ FB Μαρίας Τσιριγούλη

ΦΩΤΟ ΑΠΟ FB Μαρίας Τσιριγούλη

Έφυγε" σε ηλικία 81 ετών ο παπά - Γιάννης

Δεν άντεξε τη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του και μετά από πολύμηνη νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών ο πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού Παντοκράτορος και των Αγίων Αναργύρων Ιωάννης Σταυρόπουλος, έφυγε από τη ζωή. Ο ιερέας είχε πέσει από τις σκάλες του σπιτιού του και νοσηλευόταν για καιρό. Ο  αγαπητός ιερέας της Πάτρας ήταν η «ψυχή» της εθελοντικής αιμοδοσίας της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών και ο θάνατός του έχει προκαλέσει θλίψη. Η κηδεία του εφημέριου του Ιερού Ναου του Παντοκράτορα Πατρών θα τελεστεί στην Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2019 στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό του Παντοκράτορα. Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο του Προαστίου Πστρών.

Η σορός του θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό από τις 7 το πρωί όπου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.

Με την πρεσβυτέρα Αικατερίνη είχαν αποκτήσει τρία παιδιά. Τον Γιώργο, τη Σοφία, την Αγγελική και ειχε την χαρά να γνωρίσει δύο εγγόνια.

Παράκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να γίνουν καταθέσεις υπέρ του φιλόπτωχου του Ιερού Ναού του Παντοκράτορα.

O παπα-Γιάννης Σταυρόπουλος τράβηξε την προσοχή όλων όταν κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μία φωτογραφία του στην οποία κρατάει κόκκινα μπαλόνια. Ήταν ο ευρηματικός του τρόπος να καλέσει τους Πατρινούς να δώσουν αίμα. 

Για τους εκτός Πατρών είναι ένα ιδιαίτερο θέαμα, ένας ιερωμένος να φορά μπλουζάκι με … στάμπες ή να κρατά μπαλόνια στο χέρι του.

Σε όσους τον γνώριζαν, όμως, και είναι πάρα πολλοί στην Πάτρα, και όχι μόνον οι ενορίτες του Παντοκράτορα, δεν προκάλεσε καμία ιδιαίτερη εντύπωση, παρά μόνον θαυμασμό γιατί ήταν ευρηματικός και προσπαθούσεί με κάθε τρόπο να μιλήσει για το έργο της τοπικής Εκκλησίας.

Ο παπα-Γιάννης Σταυρόπουλος εδώ και πολλά χρόνια αθόρυβα επιτελούσε ένα σημαντικότατο φιλανθρωπικό έργο με την συλλογή τροφίμων, ενδυμάτων και χρημάτων που χρησιμοποιούνται για την αγορά φαρμάκων, ειδών πρώτης ανάγκης, πληρωμής των ενοικίων, της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΠ συμπολιτών που δεν έχουν χρήματα να ανταποκριθούν.

Στόχος του ήταν να φροντίζει όχι μόνον για εκείνους που φθάνουν ως την εκκλησία, ζητώντας βοήθεια, όσο κυρίως εκείνους που η αξιοπρέπειά τους και η προηγούμενη κατάστασή τους δεν τους αφήνουν να απλώσουν το χέρι.

Ο παπα-Γιάννης, βοηθούμενος από ένα δίκτυο συνεργατών, κατόρθωσε να φθάνει στα σπίτια αυτών των ανθρώπων και να σταθεί πραγματικά ο καλός φίλος και προστάτης. Και η δράση του δεν περιορίστηκε στην ενορία του Παντοκράτορα, όπου διακονούσε, αλλά επεκτάθηκε σε πολλά σημεία της πόλης και έφθασε ως τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας, αφού πολλοί είναι οι κρατούμενοι που δέχθηκαν τη συμπαράσταση και την φροντίδα του.

Στον εξαιρετικό αυτό ιερέα ανέθεσε πριν μερικά χρόνια ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος την ευθύνη για την κεντρική αιμοδοσία της Μητροπόλεως.

Δύο φορές το χρόνο, άνοιξη και φθινόπωρο, ο παπα-Γιάννης, φορώντας τη λευκή μπλούζα της αιμοδοσίας μοίραζε φυλλάδια στους διερχόμενους και τους καλούσε να δώσουν αίμα, εξηγώντας τους πόσο σημαντικό είναι να αιμοδοτείς, αφού το αίμα είναι μοναδικό και δεν μπορεί να παραχθεί στο εργαστήριο.

Άνθρωποι που τον γνώριζαν εκφράζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη θλίψη τους και αναρτούν φωτογραφίες του.

Η ανάρτηση της Ματίνας Κούγελου, Αιματολόγου στο ΠΓΝΠ.

Μας δίδαξες ήθος,ανθρωπιά και σεβασμό.
Έδωσες απλόχερα αγάπη.
Σε ευχαριστούμε για όλα.!!!

 

ΦΩΤΟ ΑΠΟ FB Ματίνας Κούγελου

Ο παπάς μας , ο αγαπημένος μας παπα-Γιάννης, περπατάει πλέον στον Παράδεισο που τόσο ήθελε σε όλη του τη ζωή!! Θα λείψει στην οικογένειά του και σε όλους εμάς που τον γνωρίσαμε από κοντά ... Παπούλη να προσεύχεσαι για όλους μας από εκεί ψηλά... έγραψε η Μαρία Τσιριγούλη

Η ανάρτηση της δημοσιογράφου Γωγώς Καραλή

Μετά των Αγίων η ψυχή αυτού.....
Από σήμερα το πρωί οδεύει στην αγκαλιά του Χριστού, που τόσο αγάπησε και με ζήλο πολύ υπηρέτησε για πενήντα και πλέον χρόνια ο παπα Γιάννης μας.
Ο αγαπημένος μας εφημέριος του Παντοκράτορα, ο προστάτης των αδυνάμων, των φτωχών, των εμπεριστάτων, των εξαρτημένων από ουσίες, όλων όσων είχαν πέσει και προσπαθούσαν να σηκωθούν.
Ο ιεραπόστολος της ιδέας της αιμοδοσίας.
Ο γλυκός και μειλήχιος, ο χαμογελαστός, ο Άνθρωπος όπως τον ήθελε και τον δίδαξε ο Χριστός. Άλλωστε τις δικές Του εντολές εφάρμοσε μέχρι κεραίας.
Έχοντας βιώσει από τα νεανικά του Χρόνια την ορφάνια από μάννα, τα οικονομικά προβλήματα, την αδυναμία των οικογενειών μετά από πτώχευση ήθελε και αγωνιζόταν να μην ζήσει κάνεις τις περιπέτειες της δικής του οικογένειας, και σε μεγάλο βαθμό το κατόρθωσε.
Αγαπούσε την ενορία μας, νοιαζόταν για κάθε έναν από μας ξεχωριστά , ήθελε όλοι μαζί ενωμένοι να εργαστούμε για το κοινό καλό και πρόσφερε απλόχερα την αγάπη του σε όλους μας.
Από τις 19 Ιουνίου έδωσε την μάχη στην εντατική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Μια μάχη που κατέπληξε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν την μακρόχρονη επιβίωση του. "Ο παπα Γιάννης συνομιλεί απ ευθείας με τον Θεό, έχει φύγει από την δική μας δικαιοδοσία" έλεγαν με θαυμασμό.
Και είναι αλήθεια ότι ήταν έτοιμος από καιρό. Ανήμερα της Αγίας Τριάδος, τρεις ημέρες πριν την πτώση του, που αποδείχθηκε μοιραία, μας αποχαιρέτησε - τότε δεν το ξέραμε, σήμερα το κατανοούμε - στο πνευματικό κέντρο του Παντοκράτορα, όπου τίμησε τις εκλεκτές κυρίες, και στενές του συνεργάτιδες στο Φιλόπτωχο ταμείο της ενορίας, έκανε κλήρωση και μοίρασε τα δώρα της τελευταίας του λαχειοφόρου αγάπης και έδωσε σε όλους μας την τεράστια αγάπη του.
Έτσι θα τον θυμόμαστε και θα τον μνημονεύουμε πάντα. Ως τον Άγγελο της Αγάπης, της φιλαλληλίας, της προσφοράς.
Χάσαμε σήμερα το πρωί έναν επίγειο Αγγελο και κερδίσαμε έναν επουράνιο Αγγελο δίπλα στον Χριστό.
Ο Παντοκράτορας δεν θα είναι ίδιος από εδώ και πέρα. Θα μας λείπει αλλά πιστεύουμε πως θα δέεται για εμάς όλους.
Καλή Ανάσταση αγαπημένε μας παπα Γιάννη. Στην υπέροχη οικογένεια σου ο Χριστός, να δώσει παρηγοριά, κουράγιο και δύναμη.

φωτό από fb Γωγώς Καραλή

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΑΝΙΑΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

 

Στην Πάτρα σήμερα την 30-9-2019  ημέρα Δευτέρα   και ώρα 11.00 πμ., συνήλθε σε έκτακτη Συνεδρίαση, η ολομέλεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλανθρωπικού Σωματείου ‘’Κοινωνική Αλληλεγγύη’’ ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ‘’Η Αγία Ευφροσύνη’’, μετά το άγγελμα της εις Κύριον μεταστάσεως, του σεβαστού  μας

ΑΙΔΕΣΙΜΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΥ  ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ

π.  I Ω Α Ν Ν Η   Σ Τ Α Υ Ρ Ο Π Ο Υ Λ Ο Υ

που επί σειρά ετών υπηρέτησε στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος Πατρών,  υπήρξε  μέλος του Σωματείου μας  και πολλές υπηρεσίες είχε προσφέρει στο ΄Ιδρυμά μας.

Αφού άκουσε τον Πρόεδρο, που αναφέρθηκε στην βιωτή του εκλιπόντος και στην πνευματική προσφορά του στο ΄Ιδρυμα ομόφωνα αποφάσισε:

 

1.        Να εκφρασθούν τα συλλυπητήρια του Δ.Σ. στην οικογένειά του.

2.       Να παραστούν τα Μέλη του Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία.

3.       Να δημοσιευτεί το παρόν στις τοπικές εφημερίδες ‘’ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ’’ & ‘’ΓΝΩΜΗ’’, “ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ» καθώς και στον ηλεκτρονικό τύπο.

4.       Να σταλεί αντίγραφο του παρόντος στα παιδιά του.

                                                 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                                                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

                                                      ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ

                               

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΑΤΡΩΝ

Το Κέντρο Αίματος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών θα ήθελε να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του παπα-Γιάννη Σταυρόπουλου, πρεσβύτερου του Ιερού Ναού Παντοκράτορος και Αγίων Αναργύρων και την «ψυχή» της εθελοντικής αιμοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Η συνεργασία μας μαζί του άρχισε το Δεκέμβριο του 2004. Με ευρηματικούς τρόπους κάθε φορά προσπαθούσε να προσελκύσει όλο και περισσότερους εθελοντές αιμοδότες. Δεν δίσταζε να φορέσει την μπλούζα της εθελοντικής αιμοδοσίας και να πλησιάζει τους διερχόμενους Πατρινούς και με την ευγένεια, το χαμόγελο και το χιούμορ του τους έπειθε να μπουν στην κινητή μονάδα και να αιμοδοτήσουν.

Το Κέντρο Αίματος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών αποχαιρετά σήμερα έναν υπέρμαχο του εθελοντισμού και της προσφοράς.

Καλό Παράδεισο παπα-Γιάννη…

                                                                   Από το Κέντρο Αίματος του Π.Γ.Ν.Πατρών

ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ

Θα ήθελα να εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια για την απώλεια του πατέρα Ιωάννη Σταυρόπουλου που όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε δίπλα στην αδύναμη οικογένεια, ανέπτυξε πλούσια κοινωνική δράση και αποτέλεσε στυλοβάτης της Αιμοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Αντώνης Χαροκόπος
Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας
Γ΄ Αντιπρόεδρος Ε.Σ.ΑμεΑ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις