Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Brexit: Παράνομη η απόφαση Μπόρις για το κλείσιμο του κοινοβουλίου

Brexit: Παράνομη η απόφαση Μπόρις για το...

Ο Τζόνσον δεν έχει σταματήσει να επαναλαμβάνει ότι χρειαζόταν την διακοπή της λειτουργίας του κοινοβουλίου για να προετοιμάσει και να παρουσιάσει το κυβερνητικό του πρόγραμμα

Σε ακόμα μια περιπέτεια μπαίνει η Βρετανία, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να κρίνει παράνομη την απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να κλείσει η Βουλή για 5 εβδομάδες . Η βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν είναι θέμα της δικαιοσύνης η απόφαση του πρωθυπουργού. Το βρετανικό κοινοβούλιο έκλεισε στις 9 Σεπτεμβρίου.

Η Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου Lady Hale, ανακοινώνοντας την απόφασή της είπε ότι η συμβουλή του Μπόρις Τζόνσον στην Βασίλισσα Ελισάβετ ήταν παράνομη, κενή και χωρίς αντίκρυσμα.

Ο Μπόρις Τζόνσον κατηγορείται ότι ανέστειλε την λειτουργία του κοινοβουλίου μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, δηλαδή δύο μόνον εβδομάδες πριν από την 31 Οκτωβρίου, για να φιμώσει την αντιπολίτευση και να προχωρήσει στην έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση ακόμη και χωρίς συμφωνία διαζυγίου. Ο Τζόνσον δεν έχει σταματήσει να επαναλαμβάνει ότι χρειαζόταν την διακοπή της λειτουργίας του κοινοβουλίου για να προετοιμάσει και να παρουσιάσει το κυβερνητικό του πρόγραμμα μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας στο τέλος του Ιουλίου. Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του θα περιληφθούν στην παραδοσιακή ομιλία του Θρόνου η οποία θα εκφωνηθεί από την βασίλισσα Ελισάβετ όταν θα συγκληθεί εκ νέου το κοινοβούλιο.

ΑΠΕ - ΜΠΕ, newsit

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις