Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εγκαίνια για την Ετήσια Έκθεση των εικαστικών τμημάτων!

Πάτρα: Εγκαίνια για την Ετήσια Έκθεση τω...

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου

Η Ετήσια έκθεση ενηλίκων και παιδικών τμημάτων του Εικαστικού Εργαστηρίου Δήμου Πατρέων, ανοίγει τις πύλες της την προσεχή Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στις 8.00 το βράδυ στην «Αγορά Αργύρη», με την πραγματοποίηση των εγκαινίων .

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως: "Στην έκθεση η οποία θα διαρκέσει έως και  την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, παρουσιάζονται περισσότερες από 1200 δημιουργίες 400 μαθητών, από τα εργαστήρια: ζωγραφικής, κεραμικής, κατασκευών, αγιογραφίας και κοσμήματος των εργαστηρίων Πατρών και Βραχνεΐκων ( χειμερινών και θερινών τμημάτων).

Στα τμήματα του Εικαστικού εργαστηρίου, δίδαξαν οι ζωγράφοι, Καραλή Βασιλική, Καρατζά Άννα, Μπαρμπαγιάννη Έλλη, Στάμου Βασιλική, Στεφανίδη Χρύσα, Παντελής Διονύσιος, Παπαμιχαήλ ΑγγελικΉ, Χατζηπαπάς Αριστομένης και Βressoud  Ganaelle, οι κεραμίστες Κανελλοπούλου Μαρία, Κοντόγεωργα Παναγιώτα,   Μεθενίτης Σπύρος και Μόρφη θεοδώρα. Ο Κωνσταντίνος – Στάυρος Φυσκίλης δίδαξε αγιογραφία, κόσμημα ο Δημήτριος Κωλέτης και Ιστορία της Τέχνης η Πολυξένη Γιαννούλη. Το συντονισμό των καθηγητών είχε ο Αν΄τωνης Βάος.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης :

Καθημερινές πρωί: 09:00 – 13:00 απόγευμα 17:00 – 21:00

Σάββατα πρωί 09:00 -14:00

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών συνεχίζοντας την προσπάθεια για την ανάπτυξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου με την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής,  διοργανώνει  για 7η συνεχή χρονιά προγράμματα και δραστηριότητες, με στόχο τη  διαρκή επικοινωνία  Σχολείου και Βιβλιοθήκης.

Τα προγράμματα απευθύνονται στις σχολικές τάξεις όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) και  σχεδιάζονται από το προσωπικό της Βιβλιοθήκης σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των τάξεων που επιθυμούν να συμμετέχουν,   ώστε να εξατομικεύονται και να καλύπτουν τις ανάγκες του γνωστικού επιπέδου των μαθητών, καθώς και τους εκπαιδευτικούς και παιδαγωγικούς στόχους των εκπαιδευτικών.

Ενδεικτικά, τα προγράμματα στα οποία μπορούν να πάρουν μέρος  οι τάξεις είναι:

•          Γνωριμία με τη Βιβλιοθήκη.

Για όλες τις τάξεις όλων των βαθμίδων: Διαδραστική ξενάγηση όπου τα παιδιά μπορούν να ανακαλύψουν το ρόλο της Βιβλιοθήκης ως αποθετήριο γνώσης και ψυχαγωγίας. 

•          Γνωριμία με την τοπική ιστορία.

Από  Δ΄ Δημοτικού  έως Γ΄ Λυκείου. Τα παιδιά ανακαλύπτουν  την ιστορία της πόλης μέσα από βιβλία, περιοδικά και εφημερίδες.

•          Φιλαναγνωσία. Για όλες τις τάξεις του Δημοτικού.

Το πρόγραμμα συνδυάζει την αφήγηση με την εικαστική αγωγή και τη συζήτηση.

•          Ερευνητική εργασία.

Από Δ΄ Δημοτικού έως Γ΄ Λυκείου. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να εισάγει και να καθοδηγήσει τα παιδιά στην αναζήτηση, εύρεση και επεξεργασία του υλικού που υπάρχει στη βιβλιοθήκη για την εκπόνηση  μιας ερευνητικής εργασίας της επιλογής τους.

•          Εκπαιδευτικά παιχνίδια και δραστηριότητες. Από Α΄ έως Στ΄Δημοτικού. Το παιχνίδι ως αρωγός στη διαδικασία της μάθησης.

Για τη σχεδίαση και υλοποίηση των προγραμμάτων η συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς κρίνεται απαραίτητη."

Για  περισσότερες πληροφορίες και προγραμματισμό επισκέψεων οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν  στο τηλέφωνο 2610-277751

Πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρει η Βιβλιοθήκη στους συνδέσμους:

•          Ιστοσελίδα: www.patraslibrary.weebly.com

•          FaceBook: https://www.facebook.com/patraslibrary?ref=hl

•          e-mail: [email protected]

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις