Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στις 25/9/2019 η εκδήλωση "Στα Βήματα του Πρωτοκλήτου" στο προαύλιο του ναού Αγ. Ανδρέου

Στις 25/9/2019 η εκδήλωση "Στα Βήμα...

Θα τραγουδήσει ο Π. Λάλεζας και θα συμμετάσχει ο Σύλλογος Ελληνικών Παραδοσιακών χορών του Πανεπιστημίου Πατρών

Ο Σύλλογος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών Πανεπιστημίου Πατρών θα συμμετάσχει στην 4η Παραδοσιακή Μουσικοχορευτική Εκδήλωση που θα γίνει ενόψει του εορτασμού της 55ης επετείου της Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου, στην Πάτρα.

Η παραδοσιακή μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Στα Βήματα του Πρωτοκλήτου», έχει ως θέμα την Γενοκτονία του Πόντου και την Καταστροφή της Σμύρνης, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη, τον προσφυγισμό και την ενσωμάτωση των Ελλήνων προσφύγων της χερσονήσου της Ερυθραίας και των Δυτικών παραλίων της Μικράς Ασίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Πατρών, του Συλλόγου Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Πανεπιστημίου Πατρών και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, και θα λάβει χώρα την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 με ώρα έναρξης 8 μ.μ.  στον προαύλιο χώρο του νέου Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Πατρών, με είσοδο ελεύθερη για τον κόσμο.

Όπως είδαμε στο πρόγραμμα, έχουν προσκληθεί να τραγουδήσουν στην εκδήλωση ο Παναγιώτης Λάλεζας καθώς και οι Δώρα Πετρίδη και Σοφία Δουκλιά.

Η καλλιτεχνική επιμέλεια των χορευτικών είναι του Γρηγόρη Μικρώνη.

*Να προσθέσουμε πως το σαββατοκύριακο 28 και 29/9/2019 θα πραγματοποιηθούν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για την 55η επέτειο της Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα στον τόπο όπου μαρτύρησε στην Πάτρα. Οι εκδηλώσεις προεξάρχοντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου θα κορυφωθούν με την Θεία Δοξολογία στην πλατεία Τριών Συμμάχων την Κυριακή στις 7 το απόγευμα και κατόπιν με την λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της εικόνας κατά μήκος της οδού Αγίου Ανδρέου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις