Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Μία εικαστική έκθεση εμπνευσμένη από το "μπλε της θάλασσας & τ' ουρανού"

Μία εικαστική έκθεση εμπνευσμένη από το ...

Εγκαινιάζεται στο Πολύεδρο στις 20/9 και θα διαρκέσει έως τις 23/10/2019

Tην Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 στις 8.30 το βράδυ εγκαινιάζεται, στο Πολύεδρο, στην οδό Κανακάρη 147, στην Πάτρα η ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο «Tο μπλε της θάλασσας και τ’ ουρανού».

Το μπλε, ένα από τα βασικά χρώματα του ορατού φάσματος, το χρώμα που κάποτε η αξία του ανταγωνιζόταν αυτή του χρυσού, το χρώμα  που συνδέεται με την ηρεμία και την αυτοσυγκέντρωση, που εμπνέει διαχρονικά τους καλλιτέχνες, κυριαρχεί στα έργα αυτής της έκθεσης που θα εγκαινιαστεί στην γκαλερί του Πολύεδρου και θα λειτουργήσει έως και τις 23 Οκτωβρίου 2019.

Το μπλε με όλες του τις αποχρώσεις και τις τονικές διαβαθμίσεις, το μπλε της φαντασίας αποτυπώνεται εικαστικά στα έργα των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση, οι οποίοι είναι οι εξής: Βελαώρας Χάρης, Γκριμπάνοβα Τατιάνα, Διονάς Βαγγέλης, Ευγενίδης Σωκράτης, Ζαβιτσάνου Σπυριδούλα, Μπακάλου Παρασκευή, Νικολάου Νίκος, Νικολοπούλου Όλγα, Παπαδουλή Αφροδίτη, Πετράκη Αναστασία, Ράμμος Κωσταντίνος, Φιλιπποπούλου Ελένη.

Θα εκτεθούν περισσότερα από 60 έργα, ακουαρέλες, λάδια, ακρυλικά, μελάνια – τυπώματα και μεικτές τεχνικές, ενώ στον χώρο θα υπάρχουν κεραμικά, κοσμήματα και αντικείμενα τέχνης, σε αποχρώσεις του μπλε.

*Η έκθεση όπως προείπαμε, θα διαρκέσει μέχρι 23 Οκτωβρίου 2019. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα γίνουν ομιλίες, συζητήσεις και προβολές, σχετικά με την ιστορία του μπλε, τον τρόπο χρήσης του, τις ψυχολογικές επιδράσεις, τους συμβολισμούς.

Επίσης θα γίνονται ξεναγήσεις σε σχολικές ομάδες και εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά μέσα στο χώρο της έκθεσης, κατόπιν συνεννόησης με το Πολύεδρο (τηλ. 2610 277342).

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture