Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βροχές και χαλάζι από σήμερα - Πτώση της θερμοκρασίας κατά 5 μονάδες

Βροχές και χαλάζι από σήμερα - Πτώση της...

Το φθινόπωρο έρχεται από τα βόρεια

Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) για την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της: Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τα βόρεια, από αύριο Πέμπτη (19-09-2019) με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, καθώς και πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο. Αναλυτικά:

1. Την Πέμπτη (19-09-2019) από αργά το απόγευμα θα επηρεαστούν η Μακεδονία (κυρίως η Κεντρική), προς το βράδυ η Θεσσαλία και οι Σποράδες.

2. Την Παρασκευή (20-09-2019) τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Ανατολική Στερεά και από το μεσημέρι στην Ανατολική Πελοπόννησο.

Στη Μακεδονία οι βροχές και οι καταιγίδες θα σταματήσουν τις μεσημβρινές ώρες, ενώ από τις απογευματινές, σταδιακά θα εξασθενήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Ο Χάρτης 1 δείχνει τη μεταβολή της μέγιστης θερμοκρασίας την Πέμπτη 19/09 σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές την Τετάρτη 18/09. Όπως εύκολα παρατηρείτε, πτώση της θερμοκρασίας άνω των 5°C αναμένουμε στη βόρεια και ανατολική ηπειρωτική χώρα, ενώ στην Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά πριν την Παρασκευή 20/09.

 

 

Χάρτης 1. Προγνωστικός χάρτης της μεταβολής της μέγιστης θερμοκρασίας την Πέμπτη 19/09 σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές την Τετάρτη 18/09.

Στην Πάτρα την, Πέμπτη, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 15 μέχρι τους 26 βαθμούς κελσίου. 

Αναλυτικότερα, από αργά το απόγευμα θα επηρεαστούν: Μακεδονία (κυρίως η Κεντρική), προς το βράδυ η Θεσσαλία και οι Σποράδες. Ωστόσο, από την Παρασκευή (20/09) τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Ανατολική Στερεά και από το μεσημέρι στην Ανατολική Πελοπόννησο. Στη Μακεδονία οι βροχές και οι καταιγίδες θα σταματήσουν τις μεσημβρινές ώρες, ενώ από τις απογευματινές, σταδιακά θα εξασθενήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές.

Πτώση της θερμοκρασίας

Πτώση της θερμοκρασίας άνω των πέντε βαθμών Κελσίου αναμένεται στη βόρεια και στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, ενώ στη δυτική Ελλάδα και στα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά πριν από την Παρασκευή. Οπως αναφέρει το meteo.gr, ο λόγος της κακοκαιρίας θα είναι ένα ψυχρό μέτωπο θα σαρώσει τη Βαλκανική Χερσόνησο

 

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες στη χώρα μας όπως τις κατέγραψαν 347 μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr την Τετάρτη 18/09

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Παρότι ο υδράργυρος την Τρίτη 17/09 ξεπέρασε τους 35°C στα ηπειρωτικά, η μείωση της διάρκειας της ημέρας και η πτώση των τιμών ελαχίστων θερμοκρασιών το βράδυ και νωρίς το πρωί μας υπενθυμίζει πως το καλοκαίρι δεν αργεί να τελειώσει.

Ο Χάρτης 2 παρουσιάζει τις ελάχιστες θερμοκρασίες στη χώρα μας όπως τις κατέγραψαν 347 μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr την Τετάρτη 18/09. Μεγάλες διαφορές ακόμη και 10°C παρατηρούνται μεταξύ παραθαλάσσιων και ηπειρωτικών περιοχών, με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες να καταγράφονται σε ημιορεινά οροπέδια.

 

 

 

Με πληροφορίες από meteo.gr 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις