Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Στην 1η φθινοπωρινή συνάντηση λυρικού & χορωδιακού τραγουδιού- Αφιέρωμα στη μνήμη του Γ. Χριστόπουλου

Στην 1η φθινοπωρινή συνάντηση λυρικού &a...

Στο πλαίσιο του 38ου φεστιβάλ Πάτρας

Το Πατραϊκό κοινό είχε την μοναδική ευκαιρία να απολαύσει μία υπέροχη μουσική βραδιά που ο ερασιτεχνικός Μουσικός όμιλος Ορφεύς Πατρών οργάνωσε στα πλαίσια του 38ου Φεστιβάλ Πάτρας 2019 του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών εκδηλώσεων την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, ημέρα αυτή η παγκόσμια κοινότητα μνημονεύει την αξεπέραστη Ελληνίδα σοπράνο Μαρία Κάλλας η οποία μετέστει την ημέρα αυτή το 1977.

Την βραδιά άνοιξε με μία σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Πάτρας κ. Ανδρέας Ανδριόπουλος που τόνισε την σημασία της εκδήλωσης, ευχαρίστησε την χορηγό εταιρεία Dur και τον διευθύνοντα σύμβουλο της κ. Θεόδωρο Δούρο, τους εθελοντές του Φεστιβάλ και το κοινό της πόλης και της περιοχής για την στήριξη του στις εκδηλώσεις.

Η «1η Φθινοπωρινή Συνάντηση Λυρικού & Χορωδιακού τραγουδιού» ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του πατρινού τενόρου και ιστορικού προέδρου του Ορφέα αείμνηστου Ιωάννη Χριστόπουλου.Το κατάμεστο Ρωμαικό Ωδείο Πατρών σύστηκε από τα χειροκροτήματα των θεατών που ενθουσιάστηκαν από το ποικίλο μουσικό πρόγραμμα.

Συμμετείχαν οι λυρικοί σολίστες Αγγελική Ζωή Καραγκούνη-σοπράνο, Λίνα Γερονίκου-σοπράνο, Λένα Σουρμελή-σοπράνο και Νίκος Παπακώστας-τενόρος που ξεσήκωσαν το κοινό

με τα τραγούδια τους.

Ιδιαίτερη εντύπωση άφησε το ντουέτο του προέδρου του Ορφέα τενόρου Αντώνη Χριστόπουλου με τον Νίκο Παπακώστα-Panis Angelicus, ενώ το ντουέτο με την Λένα Σουρμελή από την Τραβιάτα του Βέρντι, που ακολούθησε ενθουσίασε το ακροατήριο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης η Χορωδία Αντηχώ υπό την διεύθυνση της Μέλπω Βικάτου. Το νεανικό αυτό σχήμα ενθουσίασε το κοινό και απέσπασε θερμά χειροκροτήματα.

Σημαντική ήταν και η συμβολή στην επιτυχία της βραδιάς της Χορωδίας των Μυρτουντίων από την γειτονική πόλη των Λεχαινών. Υπό εμπνευσμένη διεύθυνση της Λένας Σουρμελή εκτέλεσαν ένα απαιτητικό πρόγραμμα με χορωδιακά τραγούδια από ιταλικές όπερες, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις.

Το κοινό όμως κράτησε το πιο θερμό του χειροκρότημα για την διοργανώτρια χορωδία τον Ορφέα, ο οποίος ανανεωμένος υπο την διεύθυνση του Φίλιππα Παπαδόπουλου ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο υπέροχα ελληνικά χορωδιακά τραγούδια.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Ιάσων Φωτήλας Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Αθανάσιος Παπαδόπουλος Δήμαρχος Καλαβρύτων, Θεόδωρος Μπαρής Δήμαρχος Ερυμάνθου, Σωκράτης Μαυρίδης Αντιδήμαρχος Αιγιάλειας, Κωνσταντίνος Παλαιολόγος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δύμης, Μιχάλης Ροδόπουλος Πρόεδρος Συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας, Νίκος Δούρος Πρόεδρος  Φίλων του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών,  ο Μαέστρος Σταύρος Σακοράφας και ο Νίκος Νικολόπουλος Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture