Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άγγελος Τσιγκρής: Άμεση ανάγκη συντήρησης του Δημοτικού Θεάτρου της Πάτρας

Άγγελος Τσιγκρής: Άμεση ανάγκη συντήρηση...

Γραπτή δήλωση του βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ

Με αφορμή την άμεση και επιτακτική ανάγκη συντήρησης και ανακαίνισης του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων» της Πάτρας, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Δημοτικό θέατρο «Απόλλων» είναι ένα ιστορικό, πολιτισμικό και αρχιτεκτονικό κόσμημα για την Πάτρα και την Αχαΐα.

Με 148 έτη ζωής και ιστορίας, έχει συνδεθεί με τις σημαντικότερες στιγμές της νεότερης ιστορίας της Αχαϊκής πρωτεύουσας, ενώ έχει χαρακτηριστεί ως “Μνημείο της Νεότερης Ελλάδος” από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η εμβληματική του αρχιτεκτονική και η λεπτομέρεια με την οποία έχει φιλοτεχνηθεί, το καθιστούν μοναδικό. Ο συμβολισμός του για την Πάτρα και την Αχαΐα ολόκληρη είναι υψηλός και ανεκτίμητος.

Δυστυχώς, η φθορά του χρόνου, η ανεπάρκεια στη φροντίδα του, η έλλειψη πρωτοβουλιών συντήρησης και οι κατά καιρούς βανδαλισμοί, το καταδικάζουν σε καθημερινή παρακμή.

Όπως γίνεται κατανοητό, πρέπει να εξευρεθούν οι απαραίτητοι πόροι, προκειμένου να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης του θεάτρου, ενώ οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας και κορυφαίων προδιαγραφών.

Με σεβασμό στην ιστορία και την πολιτιστική μας κληρονομιά, θα πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας για τη σωτηρία του πολιτιστικού μνημείου και διαχρονικού συμβόλου της Πάτρας…»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις