Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Λόγια σεβασμού για τον Αντώνη Λιβάνη

Λόγια σεβασμού για τον Αντώνη Λιβάνη
Νίκος Νικολόπουλος

Tου Νίκου Νικολόπουλου - Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Αποχαιρετώ, με τον οφειλόμενο σεβασμό σε έναν έντιμο και αξιοπρεπή αντίπαλο, τον συμπατριώτη μας Αντώνη Λιβάνη. Ο εκλιπών, ακόμα και στα δίσεκτα χρόνια της οξύτατης πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αποτελούσε στο πλευρό του Ανδρέα Παπανδρέου την φωνή της σωφροσύνης και του καταλαγιασμού των παθών .

Ο Αντώνης Λιβάνης ακόμη και τις πιο βαθιές διαφωνίες του παραμέριζε όταν απαιτείτο να ακολουθήσει ο τόπος το δρόμο μιας μίνιμουμ έστω συνεννόησης. Όταν είχε αναλάβει την Πρωθυπουργία ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στην πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ στην αίθουσα «Κήπου» της Ρηγίλλης, είπε το εξόχως τιμητικό για τον εκλιπόντα : «Την ώρα που δεν μιλούσαμε με τον Ανδρέα, λόγω του Κοσκωτά, ευτυχώς υπήρχε ο Αντώνης Λιβάνης για όλες τις μείζονος σημασίας εθνικές και κοινοβουλευτικές διαδικασίες».

Αν και αντίπαλος, είχα την τύχη και την τιμή να γίνομαι δεκτός από τον ΑΝΤΏΝΗ Λιβάνη και να ακούω τις πολιτικές του απόψεις, αλλά και τις παραινέσεις και συμβουλές του. Αυτή η τύχη συνίσταται στο γεγονός ότι επρόκειτο για έναν ανοιχτόμυαλο πολιτικό, ένα ελεύθερο πολιτικό πνεύμα, που σε πολλά με ωφέλησε στην μακρά διαδρομή μου. Καθόλου τυχαία, λοιπόν, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος έδωσε το παρόν στο κατευόδιο του Αντώνη Λιβάνη και ουδόλως με εξέπληξε η ευρεία εκπροσώπηση των πατριωτικών δυνάμεων του τόπου, αφού ο εκλιπών ήταν αυθεντικός εκφραστής τους. Έχει δε, την ιδιαίτερη σημασία της η παρουσία του Κώστα Καραμανλή, καθώς αξίζει να αναφερθεί ότι ο πρώην Πρωθυπουργός είχε δεχθεί ασμένως την πρόταση του Αντώνη Λιβάνη να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κάρολος Παπούλιας.

Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στον πατριωτισμό του και να θυμίσω ότι φυλακίστηκε την περίοδο της Γερμανικής κατοχής, αλλά και κατά την διάρκεια της επταετίας, ενώ υπέστη την δοκιμασία και αυτή ακόμη της διαγραφής, μαζί με τον Σάκη Καράγιωργα, από το πιστό του φίλο Ανδρέα Παπανδρέου, που αποδεικνύει ότι ο Αντώνης Λιβάνης πορεύτηκε στην μακρά και καταξιωμένη καριέρα του ασυμβίβαστα, αδούλωτα και υπερήφανα.

Από τις ίδιες αρχές μεταλαμπάδευσε ο εκλιπών στα παιδιά του που δραστηριοποιούνται πολιτικά και επιχειρηματικά με σεμνότητα, υπευθυνότητα και διακριτικότητα. Ειδικότερα ο Ηλίας Λιβάνης σαν υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε άξιος διάδοχος του αείμνηστου πατέρα του.

Το χώμα που σκέπασε τον πατριώτη και αγωνιστή της Δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης Αντώνη Λιβάνη ας είναι ελαφρύ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις