Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Είμαστε εδώ! ΒΙΝΤΕΟ

Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Είμαστε εδώ! ΒΙΝΤΕΟ

Ομιλία του πρώην πρωθυπουργού

Με κεντρικό σύνθημα "Είμαστε Εδω", μίλησε στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

«Η χώρα έχει νέα κυβέρνηση, αλλά έχει και μια ισχυρή, ισχυρότατη αντιπολίτευση» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι με το ένα τρίτο των Ελλήνων να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ, σε μια πολύ δύσκολη εκλογική μάχη, «είμαστε εδώ ως ο ισχυρός δημοκρατικός και προοδευτικός πόλος. Η μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη, η μεγάλη παράταξη της Αριστεράς».

Και στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε: «Η στήριξη που μας έδωσαν 1,8 εκατ. πολίτες μας γεμίζει ευθύνη. Όχι μόνο απέναντι τους αλλά απέναντι σε όλους τους πολίτες της χώρας. Και ευθύνη μας σήμερα είναι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην επιτρέψουμε να γκρεμιστούν όλα όσα χτίσαμε με κόπο» δήλωσε.

Στο πεδίο της οικονομίας, ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για λεονταρισμούς της κυβέρνησης για τα πρωτογενή πλεονάσματα, καθώς, ενώ «είχε την επιλογή να προχωρήσει στη δημιουργία του ειδικού λογαριασμού των 5,5 δισ. που εμείς τον Μάιο ανακοινώσαμε, ώστε να μειώσει το στόχο κατά 1% ετησίως ως το 2022, χωρίς να παραβιάζει τη συμφωνία και άρα χωρίς να χρειάζεται την έγκριση των εταίρων, δεν το έκανε».

Όπως είπε, τα χαμηλότερα πλεονάσματα θα άνοιγαν την πόρτα για μεγαλύτερες φορολογικές ελαφρύνσεις και πιο ευέλικτη δημοσιονομική πολιτική, και αντ' αυτού η κυβένηση επέλεξε την επικοινωνία από την ουσία, δίνοντας «λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους. Και πανηγυρίζουν λες άνοιξαν τις πύλες του παραδείσου».

«Τρώνε από τα έτοιμα που με πολύ κόπο δημιουργήσαμε εμείς, όχι όμως για να ελαφρύνουν τη κοινωνική πλειοψηφία, αλλά για να διευκολύνουν εκείνους που κερδίζουν περισσότερα» συνέχισε.

Για το Ελληνικό, ο Αλ. Τσίπρας είπε για τη στάση της κυβέρνησης ότι «αφού βρήκαν μπροστά τους τις μεγαλοστομίες τους όταν ήταν αντιπολίτευση, αφού μετέθεσαν την ημερομηνία έναρξης των εργασιών 4 φορές (…) σήμερα νίπτουν τας χείρας τους».

«Μας λένε ότι δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης η έναρξη των εργασιών αλλά του επενδυτή. Και για να τον βοηθήσουν, επιχειρούν το μεγάλο κόλπο: με διθυραμβικά σχόλια στον Τύπο προετοιμάζουν το έδαφος για ευνοϊκή δανειοδότηση της Lamda Development ώστε φυσικά το έργο, αν και όποτε ξεκινήσει, να χρηματοδοτηθεί από τους Έλληνες φορολογούμενους που ανακεφαλαιοποίησαν τις Τράπεζες.

Και την ίδια στιγμή δίνουν και ένα ακόμη σπουδαίο δώρο στον ίδιο επιχειρηματία. Αποφασίζουν τη πώληση των μετοχών του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ μέσω Χρηματιστηρίου».

«Με δυο λόγια αποδέχονται τη ζημία του Δημοσίου, προκειμένου να διευκολύνουν τα κέρδη συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις