Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έτσι θα είναι το Street Food Festival που θα γίνει στην Πάτρα

Έτσι θα είναι το Street Food Festival πο...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Διαβάστε τι θα περιλαμβάνει

Ένα ξεχωριστό Φεστιβάλ διοργανώνει ο ΣΚΕΑΝΑ, στις 4, 5 και 6 Οκτωβρίου. Πρόκειται για το street food festival  που θα έχει ως παράλληλες δράσεις μουσικές συναυλίας, happenings και πολλά ακόμα. Το όλο project της εκδήλωσης το έχουν αναλάβει ο Δημήτρης Φάκαλος και η Νάντια Κωνσταντινίδη, σε συνεργασία με τον Γιάννη Ροδόπουλο. 

Ο χώρος του street food festival θα είναι ο εντυπωσιακός κήπος της Apotheosis, ένα σημείο που ήδη έχει καθαριστεί και έχει ξεκινήσει να διαμορφώνεται με βάση τις εργασίες που γίνονται, έτσι ώστε να υποδεχθεί αυτή την καινοτόμα και φιλόδοξη εκδήλωση, υπό την αιγίδα του ΣΚΕΑΝΑ.

ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

Στον εξωτερικό χώρο θα στηθούν παιχνίδια, περίπτερα, dj booth για  τους guest djs και 2 stages για live συναυλίες . Τα 2 stages μουσικής θα είναι τοποθετημένα στον χώρο του επιβλητικού δέντρου Ban Yan και στον χώρο του Παλιού εργοστασίου. Στον εξωτερικό χώρο θα στηθούν 20-25 περίπτερα των 3μ X 3μ, με επιπλέον αποθηκευτικό χώρο 1,5μ X 3μ. Τα περίπτερα θα είναι εξωτερικά ομοιόμορφα, θα έχουν παροχή νερού, αποχέτευση, ρεύμα επαρκές, φούσκα, με μοτέρ και αποθηκευτικό χώρο (όπισθεν του περιπτέρου).

Στο κάθε περίπτερο, ανάλογα με το αντικείμενο για το οποίο θα έχει μισθωθεί θα υπάρχουν ψυγεία (για κάθε χρήση) ή/και καταψύξεις για πάγο). Στον υπαίθριο χώρο προς το γήπεδο της Παναχαϊκής θα υπάρχουν containers για αποθήκευση. Εξετάζεται η περίπτωση ύπαρξης και ψυγείου container.

Στον χώρο θα στηθούν πάγκοι pic nic και κιόσκια ανάπαυσης/χαλάρωσης.

Τα 20-25 περίπτερα, θεωρείται σωστό να κατανεμηθούν σε:

1. Τέσσερα bars με αποκλειστικότητα σε οτιδήποτε πόσιμο
2. Ένα coffee station
3. Δύο ζαχαροπλαστεία με αποκλειστικότητα στην διάθεση γλυκών, γλυκισμάτων
4. Έως 3 σημεία με piίzza και pasta
5. Έως 3 σημεία με burgers και sandwiches
6. Εως 3 σημεία ψησταριάς και γύρου
7. 1-2 σημείο κρέπας/ sandwich
8. 2-3 σημεία ethnic φαγητού
9. 4-5 σημεία φαγητού με διαφορετική κατεύθυνση (από εστιατόρια έως καραμέλες ή fruit stands).

Συνέντευξη τύπου για το Street Food Festival

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Παρασκευή (4/10) 16.00 έ - 23.00
Σάββατο (5/10) και
Κυριακή (6/10) 10.00-23.00

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Κάθε ημέρα στις 18.00 και στις 21.00 θα πραγματοποιούνται 2 live συναυλίες σε 2 ξεχωριστά stages. Οι warm up απογευματινές συναυλίες με συγκροτήματα όπως οι '1550, οι 'Cubaneros , οι Passepartout ' και οι Vassilikos (frontman των 'δικών μας' Raining Pleasure), ο Γάννης Κότσιρας με την - επίσης - 'δική μας' Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ο Ν.Πορτοκάλογλου (με επιφυλαξη αλλάγης της συγκεκριμενής συναυλίας λόγω της απρόσμενης απώλειας του Λ. Μαχαιρίστα που συμμετείχε στο συγκεκριμένο σχήμα).

Σάββατο μεσημέρι, 12.00-14.00 θα υπάρχει επιπλέον live με τους ΝΑTURAL BEAΤ.

Κυριακή πρωί πραγματοποιειίται το "Bobos' Street Food Festival" με φαγητό για παιδιά, live για παιδιά, παραστάσεις Καραγκιόζη από τον Χρήστο Καλπουζάνη με τον Φοίβο Δεληβοριά και παιδική μουσική παράσταση.

Κάθε μέρα, όλη μέρα Dj sets με γνωστούς Djs της πόλης που θα ντύνουν μουσικά τον χώρο.

ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ
Συνεχόμενη λειτουργία 20-25 περιπτέρων γαστρονομικών απολαύσεων και όχι μόνο!

Η είσοδος πραγματοποείται με ολοήμερο εισιτήριο που τιμάται στα 5,00 ευρώ με τη δυνατότητα ο επισκέπτης να μπορεί να βγει από τον χώρο και επιστρέψει οποιαδήποτε άλλη ώρα της ίδιας ημέρας .

Τα Street Food Festivals είναι μία τάση Που "φούντωσε" από το 2000 και μετά σε όλο τον Δυτικό κόσμο και κυρίως στις Αγγλοσαξονικές χώρες. Ωστόσο, Festival φαγητού πραγματοποιούνταν ήδη σε πολλές χώρες. Παραδείγματα όπως Βeer & Sausage Festivals στη Γερμανία, BBQ Festivals στην Αμερική, Festival κρασιών και τυριών στη Γαλλία ή αλλαντικών στην Ιταλία, υπάρχουν από πολλά χρόνια πίσω.

Η μόδα των urban street food festivals, δηλαδή των festival γρήγορου φαγητού που παρασκευάζεται, πωλείται και καταναλώνεται στον δρόμο σε υπαίθριους χώρους, είναι μια μόδα των τελευταίων 20 χρόνων, με κύρια αφετηρία το Λονδίνο.

Το 2019 στην Ελλάδα πραγματοποιούνται τουλάχιστον 16 (!) Street Food Festivals και άλλα τόσα παρεμφερή (όπως τα Burger Fests ή τα Beer Festivals), καταμετρώντας μόνο τα οργανωμένα και όχι τις πρόχειρες εγκαταστάσεις κάποιων υπαίθριων πάγκων φαγητού.

Πιο χαρακτηριστικά είναι αυτά της Αθήνας, της θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων , των Τρικάλων, της Χαλκίδας, της Ξάνθης , της Καστοριάς, της Καβάλας, της Καρδίτσας , της Δράμας, της Κατερίνης και της Λάρισας. Καιρός, λοιπόν, να γίνει και στην Πάτρα.

Στον χώρο του φεστιβάλ της Πάτρας θα υπάρχουν περίπτερα από επαγγελματίες της εστίασης και τα οποία θα έχουν να κάνουν με διάφορα είδη φαγητού. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα μπορούν να απολαύσουν χοτ ντοκ, μπέργκερ, ελληνική,  ιταλική, ευρωπαϊκή, ακόμα και ασιατική  κουζίνα, γλυκά και παγωτά, με το κάθε περίπτερο να έχει τον δικό του χαρακτήρα σε ότι αφορά τις υπηρεσίες που θα προσφέρει. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις