Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η περίφραξη στο νέο λιμάνι περιμένει ακόμα τις κάμερες – Μπαίνουν σκάνερ

 Η περίφραξη στο νέο λιμάνι περιμένει ακ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Eνστάσεις στην εργολαβία της τοποθέτησης των καμερών καθυστέρησαν κι άλλο την τοποθέτησή τους

Ο περίβολος περιπολίας με την κατασκευή περίφραξης με πλέξι γκλας μέσα από την εξωτερική και διακοσμητική του νέου λιμανιού της Πάτρας έχει πλέον υλοποιηθεί,,  αλλά με το «καλημέρα» προέκυψαν φθορές σε αυτή , με θραύση  κάποιων τμημάτων της και κάποια παραμένουν σπασμένα.

Την ίδια ώρα μένει να τοποθετηθούν κάμερες που θα προσφέρουν μια καλύτερη επόπτευση του χώρου η οποία τώρα γίνεται με τις περιπολίες των λιμενικών.

Η τοποθέτηση των καμερών αποτελεί διαφορετική εργολαβία από αυτή της κατασκευής της περίφραξης και η κατάθεση ενστάσεων όπως πληροφορείται το thebest.gr  επέφερε περαιτέρω  καθυστέρηση. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΟΛΠΑ Νίκο Κοντοέ έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις με τους αναδόχους τόσο για τις κάμερες στον περίβολο όσο και για την τοποθέτηση μόνιμων σκάνερ στο λιμάνι και σύμφωνα με τη συμβατική υποχρέωση οι εργασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ως τον Ιανουάριο του 2020.

Σε ό,τι αφορά στην αποτελεσματικότητα  της περίφραξης ο Λιμενάρχης Πατρών Νίκος Ματούλας μιλώντας στο thebest.gr αναφέρει ότι  «έχει αποδώσει με την έννοια ότι δυσκολεύει πολύ τις προσπάθειες των μεταναστών να εισέλθουν στο λιμάνι ώστε να μπουν σε κάποιο φορτηγό και παράλληλα έχει διευκολύνει και τις δικές μας προσπάθειες  ως προς την επιτήρηση , δεδομένου ότι υπάρχει ένας χώρος με περιπολικά οχήματα και πεζή περιπολία ανάμεσα στην εσωτερική και εξωτερική περίφραξη και αυτό συμβάλει στο να επιτηρούμε καλύτερα τον χώρο και να αποτρέπουμε τις προσπάθειες εισόδου των αλλοδαπών στον χώρο στάθμευσης των φορτηγών.

Επιπλέον «διατηρούνται περιπολίες μετά τον απόπλου των πλοίων τις βραδινές ώρες μέχρι και το πρωί σε όλο το μήκος της περίφραξης και γενικά στους χώρους του λιμένα» συμπληρώνει ο κ. Ματούλας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις