Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

«Ναι» στη Mary Katrantzou για επίδειξη στον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα

«Ναι» στη Mary Katrantzou για επίδειξη σ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η διάσημη ελληνίδα σχεδιάστρια θα γιορτάσει 3/10 στο Σούνιο τη δεκαετή παρουσία της στη μόδα. Λέει πως έκλαψε όταν έμαθε την καταφατική απάντηση του ΚΑΣ

Μετά το ηχηρό «όχι» στον διάσημο οίκο Gucci να χρησιμοποιήσει την Ακρόπολη ως σκηνικό σε  σόου του, η ελληνολονδρέζα σχεδιάστρια Mary Katrantzou απέσπασε το μεγάλο «ναι» για να παρουσιάσει τη συλλογή της για το επόμενο καλοκαίρι 2020 στο περίφημο αρχαίο τέμπλο του Ποσειδώνα στο Σούνιο.  Η επίδειξη έχει προγραμματιστεί στις 3 Οκτωβρίου υπέρ της «Ελπίδας» με την καθοριστική συμβολή της πρέσβειρας της Unesco Μαριάννας Βαρδινογιάννη. «Ηταν η πρώτη φορά που έκλαψα στα δέκα χρόνια που εργάζομαι στη βιομηχανία της μόδας» δήλωσε στη βρετανική Vogue η 36χρονη συμπατριώτισσα πολυβραβευμένη designer. «Είναι πολύ δύσκολο να πετύχεις κάτι τέτοιο, επειδή απαιτούνται έξι μήνες για την απάντηση του υπουργείου Πολιτισμού και του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Θεωρώ πως ο ιερός φιλανθρωπικός σκοπός για την ενίσχυση του αγώνα των παιδιών με καρκίνο αλλά και ο στόχος να αναδειχθούν ρούχα με μοναδικές τεχνικές, εμπνευσμένες από την τέχνη, τη λογοτεχνία και τις επιστήμες της εποχής που χτίστηκε ο ναός, μας χάρισε την καταφατική απάντηση.

Μάλιστα, γνωστοποιήθηκε πως ο βραβευμένος με Οσκαρ ελληνας μουσουργός Βαγγέλης Παπαθανασίου θα ετοιμάσει ένα πρωτότυπο σάουντρακ για το σόου ενώ η εταιρεία παραγωγής Villa Eugenie που οργανώνει τα ντεφιλέ Chanel, Dior, Givenchy έχει αναλάβει τη διεξαγωγή του πολυαναμενόμενου event.

Ο Ναός του Ποσειδών βρίσκεται στο ακρωτήρι του Σουνίου και είναι η κορυφή του ισοσκελούς τριγώνου που δημιουργείται με τον Παρθενώνα και την Αφαία. Χτίστηκε από μάρμαρο Αγριλέζας σε δωρικό ρυθμό στα μέσα του 5ου αιώνα π.Χ.

Η Mary Katrantzou αναφέρει πως ονειρευόταν το σόου στο Σούνιο για να γιορτάσει στην Ελλάδα την συμπλήρωση δεκαετίας του brand της, επέτειος η οποία κέρδισε μεγάλη δημοσιότητα στο εξωτερικό. «Πήγα εκεί δέκα ετών και είδα πως πουθενά αλλού δεν σμίγει έτσι ο ουρανός με τη θάλασσα» λέει. Θυμίζουμε πως η Mary Katrantzoun έχει κερδίσει τον τίτλο της «βασίλισσας των prints» και έχει σχεδιάσει επίσης για την Adidaς και τη Victoria’ s Secret ενώ οι πιο κοκέτες stars όπως η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και η Κέιτ Μπλάνσετ έχουν εμφανιστεί με δημιουργίες της.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View