Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΑΙΔΙ

/

Ανήλικος κάτω των 15; Social media μόνο με γονική συναίνεση!

Ανήλικος κάτω των 15; Social media μόνο ...

Ο νέος κανονισμός για την προστασία των προσωπικών δεδομένων

«Στη χώρα μας, το 70% των παιδιών κάτω των 13 ετών ανοίγουν μόνα τους προφίλ και 46% των γονέων δεν βάζουν όρια στη χρήση του διαδικτύου παρενόχλησης» επεσήμανε ο Γιώργος Κορμάς, Εκπρόσωπος Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

Από την ηλικία των 15 ετών θα μπορούν πλέον να διαθέτουν νόμιμα λογαριασμό στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης οι ανήλικοι στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό για την προστασία των προσωπικών δεδομένων , ενώ θα απαιτείται η συγκατάθεση των κηδεμόνων του ανηλίκου για την επεξεργασία των δεδομένων του.

 

«Ο νόμος δεν απαγορεύει στα παιδιά να ανοίξουν λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως για παράδειγμα στο facebook» ανέφερε ο Βασίλης Βασιλόπουλος, υπεύθυνος προστασίας δεδομένων της ΕΡΤ και πρόσθεσε ότι «ο νόμος απαγορεύει σε αυτόν που έχει το facebook να δεχθεί να ανοίξει λογαριασμό ένα παιδί κάτω των 15 ετών. Το παιδί δεν έχει περιορισμό πρόσβασης ειδικά με τη συγκατάθεση του γονιού. Έχει όμως την μεγάλη ευθύνη για τα προσωπικά δεδομένα του παιδιού αυτός που έχει την πλατφόρμα».

Οχτώ στα δέκα παιδιά σερφάρουν στο διαδίκτυο χωρίς την επίβλεψη των γονιών τους, με τους κινδύνους να καραδοκούν.

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα στοιχεία του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, με το 21% των παιδιών δηλώνει ότι έχει δεχτεί διαδικτυακή παρενόχληση και το 20% να έχει συναντηθεί με κάποιον που γνώρισε στο διαδίκτυο.

Οι εταιρίες κοινωνικών δικτύων που δεν συμμορφώνονται με τον νόμο για τα προσωπικά δεδομένα, θα υπόκειται σε υψηλά πρόστιμα.

ΕΡΤ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being