Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εντυπωσιακές ΦΩΤΟ από την πόντιση του πρώτου υποβρύχιου καλωδίου Υπερυψηλής Τάσης στον Πατραϊκό

Εντυπωσιακές ΦΩΤΟ από την πόντιση του πρ...

Επεκτείνεται το Σύστημα 400 kV στην Πελοπόννησο μέσω του «Δυτικού Διαδρόμου» Μεγαλόπολη-Πάτρα-Αχελώος.

 

Ο ΑΔΜΗΕ ανακοινώνει ότι προχωρά κανονικά και σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα η επέκταση του Συστήματος 400 kV στην Πελοπόννησο, μετά και την πόντιση του πρώτου υποθαλάσσιου καλωδίου Υπερυψηλής Τάσης 400 kV στην Ελλάδα, στο τμήμα Ρίου-Αντιρρίου.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αντίρριο τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019, οι διοικήσεις του ΑΔΜΗΕ και της κοινοπραξίας Ελληνικά Καλώδια-Fulgor, που αποτελεί τον ανάδοχο του έργου, παρακολούθησαν την ολοκλήρωση των εργασιών πόντισης που σηματοδοτούν μια νέα εποχή για το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΜΗΕ) και τη διασύνδεση της Πελοποννήσου.

 

Το υποβρύχιο καλώδιο Υπερυψηλής Τάσης αποτελεί κομβικό τμήμα του «Δυτικού Διαδρόμου», συνολικού προϋπολογισμού 105 εκατ. ευρώ, ο οποίος θα συνδέσει το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης της Μεγαλόπολης –μέσω Πάτρας- με την υφιστάμενη Γραμμή Μεταφοράς 400 kV Αχελώου-Διστόμου. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

 

Η επέκταση και αναβάθμιση του Συστήματος 400 kV στην Πελοπόννησο θα ολοκληρωθεί με τον «Ανατολικό Διάδρομο» που περιλαμβάνει τη διασύνδεση της Μεγαλόπολης με την Κόρινθο και την Αττική. Τα έργα αυτά θα αυξήσουν  δραστικά την ικανότητα μεταφοράς ρεύματος από και προς την Πελοπόννησο και θα επιτρέψουν την περαιτέρω ανάπτυξη των ΑΠΕ στην περιοχή, θωρακίζοντας την ευστάθεια τάσεων του Νότιου Συστήματος.

 

Ο κ. Μάνος Μανουσάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, δήλωσε σχετικά: «H υποβρύχια διασύνδεση 400ΚV Ρίου-Αντιρρίου, σε συνδυασμό με τη νέα διασύνδεση Μεγαλόπολης-Πάτρας που ολοκληρώνεται στο τέλος του 2019, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα συνολικά για το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας της χώρας, αλλά και για την Πελοπόννησο ειδικότερα. Το σύστημα μεταφοράς γίνεται πλέον πιο ισορροπημένο και πιο ευσταθές. Η Πελοπόννησος λόγω αυτού του έργου και σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της διασύνδεσης της με την Κρήτη μετατρέπεται και αυτή σε ενεργειακό κόμβο της χώρας, καθώς αυξάνεται η δυνατότητα της να τροφοδοτεί με ΑΠΕ το ηλεκτρικό σύστημα αλλά εντάσσεται πλέον στο σύστημα με την πλήρη παραγωγική του ικανότητα και το μεγαλύτερο εργοστάσιο των Βαλκανίων, η Μεγαλόπολη V».

 

Ο κ. Αλέξιος Αλεξίου, Γενικός Διευθυντής της Ελληνικά Καλώδια, δήλωσε στην ίδια εκδήλωση: ««Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την επιτυχή ολοκλήρωση

της πόντισης των υποβρυχίων καλωδίων για τη διασύνδεση του Ρίου με το

Αντίρριο που είναι ένα εμβληματικό έργο, διεθνούς εμβέλειας.

Είμαστε ταυτόχρονα πολύ υπερήφανοι για την καινοτομία που έφερε η

εταιρεία μας στον κλάδο των υποβρυχίων καλωδίων, κατασκευάζοντας το πρώτο υποβρύχιο καλώδιο 400kV στην Ελλάδα, γεγονός που σηματοδοτεί την

είσοδό μας στην αγορά υποβρυχίων καλωδίων υπερυψηλής τάσης.

Εύχομαι το έργο αυτό να αποτελέσει οδηγό για την υλοποίηση μελλοντικών

έργων που θα ανοίξουν νέες προοπτικές για την οικονομία της χώρας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις