Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έχουν αρχίσει ήδη το ψάξιμο – Πόσο «παίζουν» τα ενοίκια στην Πάτρα

Έχουν αρχίσει ήδη το ψάξιμο – Πόσο «παίζ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Η ανακοίνωση των βάσεων θα αυξήσει τη ζήτηση

 Το «σαφάρι» για την αναζήτηση φοιτητικής στέγης στην Πάτρα έχει ξεκινήσει, για αυτούς που λόγω υψηλής βαθμολογίας έχουν σίγουρη την εισαγωγή τους στη σχολή που επιθυμούν, από το τέλος Ιουλίου. Το ενδιαφέρον τις επόμενες ημέρες δε, αναμένεται να αυξηθεί, με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής. Κέντρο, Αγία Σοφία, Στάδιο Παναχαϊκής, γκαρσονιέρες και δυάρια  είναι στις πρώτες προτιμήσεις των ενοικιαστών φοιτητών ενώ δεν λείπει πια και το νέο είδος των φοιτητικών κατοικιών στα πρότυπα χωρών του εξωτερικού όπου είναι επιπλωμένες και ολοκληρωμένα εξοπλισμένες και στο μίσθωμα εντάσσονται και όλα τα έξοδα για νερό, ηλεκτρικό, θέρμανση, ίντερνετ.

Τα τελευταία χρόνια η κρίση μετέβαλε τη ζήτηση σπιτιών για σπουδές και στην Πάτρα μια και πολλοί γονείς δεν μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν μακριά από την πόλη διαμονής του. Ωστόσο η Πάτρα παραμένει μια φοιτητούπολη. Όπως αναφέρει στο thebest.gr η Ιωάννα Κοπανιτσάνου, εκτιμήτρια και σύμβουλος ακινήτων το ψάξιμο από τους πολύ σίγουρους αλλά και οριακά σίγουρους για την εισαγωγή τους σε σχολές της Πάτρας έχει ξεκινήσει και κάποιοι μάλιστα έχουν κλείσει και τα πρώτα σπίτια στο πλαίσιο της κατοχύρωσης της στέγης που είναι κατάλληλη για τις δικές τους ανάγκες.

Διαθεσιμότητα σπιιτών υπάρχει, μας αναφέρει, ωστόσο είναι λίγα τα νέα κτίρια, ευτυχώς όμως πολλοί  ιδιοκτήτες ακινήτων  έχουν προχωρήσει σε ανακαίνιση.

Ενδεικτικά οι τιμές για μια γκαρσονιέρα κυμαίνονται από 200 ευρώ και φτάνουν τα 300 με 320 ανάλογα με το αν είναι ανακαινισμένη, καινούργια, επιπλωμένη.

 Το ενοίκιο για τα δυάρια κυμαίνεται από 250 περίπου ευρώ αν είναι παλιά και φτάνουν και τα 380 ή 400 αν είναι επιπλωμένα ή κεντρικά.

Όπως προσθέτει η κ. Κοπανιτσάνου μιλώντας στο thebest.gr  οι περισσότεροι προτιμούν το κέντρο της πόλης και το τμήμα μέχρι και το στάδιο της Παναχαϊκής με την περιοχή της Αγίας Σοφίας να έχει μεγάλη ζήτηση. Μικρότερη η ζήτηση στην περιοχή των ΤΕΙ.

Η επιλογή των σπιτιών γίνεται με κριτήριο την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, (λεωφορεία και προαστιακός) από και προς τη σχολή αλλά και από και προς το κέντρο της πόλης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις