Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Πήγαμε 50 χρόνια πίσω! Κλειστά σχολεία λόγω της μη μεταφοράς μαθητών

Αχαΐα: Πήγαμε 50 χρόνια πίσω! Κλειστά σχ...

Δεν λειτουργεί σήμερα το Δημοτικό και το Γυμνάσιο στη Ψωφίδα Καλαβρύτων

Στο σπίτι τους μένουν από το πρωί οι μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου που φοιτούν στο σχολείο της Ψωφίδας στην ορεινή Αχαΐα, αφού τα ταξί που τα μεταφέρουν δεν πέρασαν να τα πάρουν. Έτσι, οι 25 μαθητές του Δημοτικού και οι 35 μαθητές του Γυμνασίου από την Άνω Ψωφίδα, τους Καμενιάνους και τους πέριξ της Ψωφίδας οικισμούς δεν πήγαν σχολείο.

Αυτό το αποφάσισαν οι γονείς τους, οι οποίοι δεν μετέφεραν τα παιδιά τους οι ίδιοι στο σχολείο, όπως έκαναν εκατοντάδες άλλοι το πρωί, κυρίως στην Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα. Οι γονείς με τον τρόπο αυτό αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν στην απόφαση διακοπής της μεταφοράς των παιδιών τους στο σχολείο.

Εξ’ άλλου όπως ενημέρωσαν τους αρμόδιους του σχολείου της Ψωφίδας, οι ίδιοι αδυνατούν να  μεταφέρουν καθημερινά τα παιδιά τους, αφού λόγω των αγροτικών τους εργασιών πρέπει να βρίσκονται από νωρίς στα χωράφια.

Προβλήματα υπάρχουν και στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων όπως και της Αιγιάλειας, καθώς αρκετά παιδιά παραμένουν σπίτι τους, αφού οι γονείς τους αδυνατούν να τα μεταφέρουν στο σχολείο.

Το πρόγραμμα μεταφοράς μαθητών της Αχαΐας στα σχολεία τους σταμάτησε σήμερα με αποτέλεσμα ο δρόμος προς το σχολείο είτε να μοιάζει με "Γολγοθά" είτε να είναι "αδιάβατος". Το πρόβλημα αφορά 6.500! μαθητές του νομού.

Οι υπεύθυνοι του ΚΤΕΛ  από χθες ήδη, έδειχναν αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω και να σταματήσουν απο σήμερα τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών, αφού όπως τονίζουν δεν ικανοποιήθηκαν απο τις δεσμεύσεις του Υφυπουργού Εσωτερικών, ο οποίος σε σύσκεψη στην Αθήνα υπογράμμισε οτι θα εκταμιευτεί άμεσα μέρος του ποσού που οφείλεται απο τις αρχές του χρόνου και μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις